Η Ten Kate επιστρέφει στα WSBK με Yamaha και τον Loris Baz  

Η Ολλανδική ομάδα Ten Kate έχει ενώσει τις δυνάμεις με την Yamaha και τον πρώην οδηγό MotoGP, Loris Baz, για 2019, καθώς στοχεύει μια ταχεία επιστροφή στο πρωτάθλημα World Superbike.

Η Ten Kate αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση , όταν η Honda απέσυρε την υποστήριξή της στα τέλη του περασμένου έτους για να συνεργαστεί με την Moriwaki για το WSBK 2019, μετά από σχεδόν 20 χρόνια, αφήνοντας την ολλανδική ομάδα, χωρίς χρόνο να βρει μια νέα συνεργασία.

Ωστόσο, η Ten Kate δεν εγκατέλειψε εντελώς τα σχέδια της για να αγωνιστεί στο WSBK το 2019, με την επιστροφή της να την επιβεβαιώνει τον περασμένο μήνα.

Σε συνέντευξη Τύπου στην πίστα του Assen, το “ σπίτι ” της Ten Kate όπου ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Yamaha και με τον πρώην οδηγό MotoGP, Loris Baz, ως αιχμή του δόρατος για το νέο πρόγραμμα της ομάδας.

Η Ten Kate Racing ανακοίνωσε ότι η ομάδα θα συμμετάσχει στη σεζόν του 2019 με Yamaha YZF R1, με την ακριβή ημερομηνία έναρξης που θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Γάλλος επέστρεψε στα WorldSBK την περασμένη σεζόν μετά από μια περίοδο τριών ετών στο MotoGP,  τερματίζοντας 11ος το 2018 στην κατάταξη του πρωταθλήματος πάνω σε ένα BMW.

Ο 26χρονος Baz, έχει ήδη συμμετάσχει με μηχανές Yamaha στο paddock του WorldSBK, κερδίζοντας το πρωτάθλημα STK600 το 2008, ενώ συμμετείχε στα STK1000 το 2009 και το 2010.

Σχετικά Άρθρα