Η Ten Kate Racing κήρυξε πτώχευση κατηγορώντας την Honda ως υπαίτιο

Η Ten Kate Racing, η οποία τα τελευταία 18 χρόνια ήταν το πρόσωπο της Honda στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και Supersport, κήρυξε πτώχευση μετά την ανακοίνωση του HRC , ότι θα επιστρέψει σαν εργοστασιακή ομάδα στα WSBK και θα επιλέξουν νέους συνεργάτες.

Η ομάδα κατηγόρησε την Honda ότι έκανε το αντίθετο από ό, τι είχε προγραμματιστεί και ευθύνεται για το τέλος της ομάδας.

Η ολλανδική ομάδα τα τελευταία 18 χρόνια, εχει κερδίσει 10 τίτλους στις δύο κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του θριάμβου του James Toseland  το 2007 οπου η Honda πήρε το τελευταίο της τίτλο στα WSBK μέχρι σήμερα.

Το 2019 το  HRC θα επιστρέψει στα WSBK σαν εργοστασιακή ομάδα , για πρώτη φορά από το 2002, σε συνδυασμό με την Althea και Moriwaki, μια απόφαση η οποία ήρθε ως έκπληξη για την Ten Kate, που είχε ως αποτέλεσμα να κηρύξει πτώχευση.

Σε δήλωση της, η Ten Kate κατηγόρησε την Honda για το περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε ενημερωθεί εγκαίρως για να προετοιμαστούν για το μέλλον χωρίς την Honda. Μέχρι τον τελευταίο αγώνα της σεζόν 2018 στο Κατάρ στις 27 Οκτωβρίου, η σχέση της Ten Kate -Honda ήταν ομαλές, με το προσωπικό, την τεχνολογική ανάπτυξη, τη δοκιμή του χειμώνα και όλες τις άλλες πτυχές των εργασιών της ομάδας για την επερχόμενη σεζόν να έχουν ήδη αποφασιστεί.

Η Ten Kate δήλωσε ότι εν αναμονή της δικαστικής διαδικασίας σχετικά με την παρούσα κατάσταση, δεν  θα κάνει κανένα περαιτέρω σχόλιο αυτή τη στιγμή, παρόλα αυτά, θα συνεχίσει να εργάζεται για τα σχέδια να αγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ελπίζοντας για την σεζόν 2019, αλλά και για το 2020.

Διαβάστε την πλήρη δήλωση παρακάτω

Σχετικά Άρθρα