29 March 2024
Cross-Country Rallies

Sealine Rally Qatar. 4η Ειδική: Κορυφώνετε η μάχη μεταξύ ΚΤΜ και Honda!

O  Coma περνά ξανά τον Barreda! Εγκαταλείπει και πάλι ο Sanderland!

Άλλη μια μέρα ολοκληρώθηκε στο Sealine Cross-Country Rally of Qatar για τον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Cross-CountryRally με την δυσκολία στην πλοήγηση να συνεχίζετε. Η τέταρτη ειδική αποτελούνταν από 404,18 χιλιόμετρα. Η εκκίνηση δόθηκε βορειοδυτικά του Sealine και μετά από την περιπλάνηση στο κεντρικό τμήμα του Qatar, προς το Al Owaina και στη συνέχεια νότια προς την Αλ Kharsaah, ολοκληρώθηκε με τον τερματισμό στο Sealine .

[youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=tY1Sx7OnAT4″]

Δεκατρείς μοτοσικλέτες και δύο quadsσυμμετείχαν στον ανταγωνισμό στους  αμμόλοφους της χώρας. Ταχύτερος της ημέρας αναδείχτηκε ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής, Paolo Goncalves. Ο αναβάτης της HRC Honda  ανέκτησε τις ελπίδες του για την κατάκτηση του δεύτερου γύρου μετά από το αποτέλεσμα της 4ης ειδικής καθώς πλέον βρίσκετε στην 4η θέση με 2 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα από την κορυφή και 17 δευτερόλεπτα από την τρίτη θέση του βάθρου. Την παρασκευή στην τελευταία ειδική έχει μια τελευταία ευκαιρία να βελτιώσει το χρόνο του και να διεκδικήσει την νίκη.

Goncalves_224

Paolo Goncalves: “Έπρεπε να βελτιώσω τον κακό χρόνο της πρώτης μέρας και είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να μειώσω αρκετά την διάφορα μου έναντι των αντιπάλων μου σήμερα. Ήταν μια δύσκολη και απαιτητική ειδική. Αύριο είναι η τελευταία μέρα και θα πρέπει να επικεντρωθούμε και να μην κάνω κάποιο λάθος στην πλοήγηση. Έχω μια ευκαιρία ακόμα . Ποτέ δεν ξέρεις.”

Το μεγάλο ενδιαφέρον για άλλη μια μέρα, ήταν επικεντρωμένο στην μάχη των αναβατών της  ΚΤΜ και της Honda, Marc Coma και Joan Barreda. Οι δυο Ισπανοί πρωταγωνιστούν σε όλη την διάρκεια του δεύτερου γύρου με συνεχής εναλλαγές στην κορυφή του συνολικού χρόνου.

Coma

Ο Coma ανέκτησε την διαφορά του από τον Barreda, ολοκληρώνοντας την μέρα στην 4η θέση με 2 λεπτά διαφορά από τον αντίπαλο του που σημείωσε τον 5ο χρόνο μετά από μια δύσκολη πλοήγηση στα 404,18 χιλιόμετρα της ημέρας. Έτσι ανέβηκε στην κορυφή του συνολικού χρόνου με μια διαφορά μόλις 41 δευτερολέπτων και όλα πλέον είναι ανοιχτα στην τελευταία ειδική με το ενδιαφέρον να κορυφώνεται.

“Ξέρω ότι θα είναι δύσκολα αύριο”, δήλωσε ο Coma . “Ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα η σημερινή, με ένα πολύ υψηλό επίπεδο δυσκολίας στην πλοήγηση . Έχασα το ρυθμό μου λίγο προς το τέλος και δε μπόρεσα να δημιουργήσω μια καλύτερη διαφορά έτσι πρέπει τώρα να επικεντρωθώ στην αυριανή ειδική. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να κάνω.”

Barreda

Από την άλλη ο Barreda δήλωσε ότι πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένος. “Η στρατηγική μου ως τώρα λειτουργεί καλά.Θα πρέπει να κρατήσω την αυτοσυγκέντρωσή μου και να μην κάνω κανένα λάθος στην πλοήγηση αύριο. Θα πρέπει να πιέσω για να φτάσω τον Marc και να μείνω μαζί του. Αυτό είναι το σχέδιο.”

Viladoms224

Δυναμική εμφάνιση στην 4η ειδική σημείωσαν και οι δεύτεροι αναβάτες των δυο μεγάλων εταιριών (KTM και Honda), Jordi Viladoms και Helder Rodrigues οι οποίοι ολοκλήρωσαν την μέρα στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα με δυο λεπτά διαφορά μεταξύ τους και άλλα δυο λεπτά από τον ταχύτερο Paolo Goncalves. Ο μονός που έχει ελπίδες όμως για την νίκη είναι ο αναβάτης της ΚΤΜ (JordiViladoms) ο οποίος βρίσκετε στην τρίτη θέση στον συνολικό χρόνο με λιγότερο από 2 λεπτά διαφορά από τον team-mateστην ΚΤΜ, Marc Coma.

Rodrigues

Από την άλλη ο αναβάτης της HRC Honda,  Helder Rodrigues, βρίσκετε στην 5η θέση, πάνω από 4 λεπτά πίσω από τον ομμόσταυλό του, Paolo Goncalves και με μια μόνο ειδική να απομένει, οι ελπίδες του πλέον στρέφονται προς την τρίτη θέση του βάθρου. Κάτι που είναι αρκετά δύσκολο όμως στους αγώνες Rallyόλα είναι πιθανά με τις εγκαταλείψεις να είναι ο μεγαλύτερος φόβος όλων των αναβατών.

Sam Sanderland

Όπως συνέβη για άλλη μια φορά με τον τρίτο, πολλά υποσχόμενο αναβάτη της ΚΤΜ, Sam Sanderland, ο οποίος ήταν και πάλι άτυχος, όπως και στο Abu Dhabi, καθώς  45 χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση έπεσε και υπέστη κάταγμα στον καρπό του έτσι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Άλλο ένα απογοητευτικό γεγονός για τον Βρετανό ο οποίος όπως και στο πρώτο γύρο έτσι και τώρα δεν καταφέρνει να ολοκληρώσει τον αγώνα αν και παίζει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αύριο παρασκευή, οι ανταγωνιστές θα αντιμετωπίσουν την πέμπτη και τελευταία ειδική μήκους 362,97 χιλιόμετρων, με τον ενδιαφέρον να κορυφώνεται καθώς οι διαφορές στους 4 πρώτους αναβάτες μόλις που ξεπερνούν ελάχιστα τα 4 λεπτά. Στην συνέχεια θα επακολουθήσει ο επίσημος τερματισμός στο βάθρο και η παραδοσιακή συνέντευξη Τύπου.

 

1. Paolo Goncalves (PRT) Honda CRF 450            4hr 48min 07sec
2. Jordi Viladoms (ESP) KTM 450                            4hr 50min 05sec
3. Helder Rodrigues (PRT) Honda CRF 450          4hr 52min 05sec
4. Marc Coma (ESP) KTM 450                                     4hr 54min 15sec
5. Joan Barreda (ESP) Honda CRF 450                    4hr 56min 15sec
6. Jakub Piatek (POL) KTM 450                                  5hr 59min 20sec

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ 4ης ΕΙΔΙΚΗΣ

2ος γύρος του Παγκ. Πρωτ. Cross Country Rallies. Sealine QATAR!!1η Ειδικη- Ο J. Barreda στην κορυφή!!

Sealine Rally Qatar. 2η Ειδική: O Sam Sunderland επανέρχεται δριμύτερος κερδίζοντας την 2η ειδική!!

Sealine Rally Qatar. 3η Ειδική: Ξανά στην κορυφή ο Joan Barreda και η Honda!!

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events