16 April 2024
Cross-Country Rallies

Sealine Rally Qatar. 2η Ειδική: O Sam Sunderland επανέρχεται δριμύτερος κερδίζοντας την 2η ειδική!!

Η δεύτερη ειδική του Sealine Cross Country Rally  ολοκληρώθηκε πριν από λίγο με την δυναμική επανένταξη του Sam Sunderlandμετά το χθεσινό λάθος στην πλοήγηση που του κόστισε πολύτιμο χρόνο. Τρία quads, 15 μοτοσικλέτες και 20 αυτοκίνητα πήραν εκκίνηση το πρωί, έτοιμα να διασχίσουν τα 396,46 χιλιόμετρα της ημέρας.

Η ειδική ξεκίνησε από τα νότιο-δυτικά της Ντόχα και κατευθύνθηκε βόρεια μέσα από την έρημο κατά μήκος της δυτικής ακτής, πριν στραφεί νότια, και στη συνέχεια ανατολικά διασχίζοντας σχεδόν όλο το νότιο Qatar.

Sam Sanderland

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Sam Sunderland κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη και να μειώσει κάπως την ζημιά από το χθεσινό λάθος στην πλοήγηση που τον έριξε στην 7η θέση του συνολικού χρόνου. O Βρετανός ήταν ταχύτερος σε όλη την διάρκεια της ημέρας ολοκληρώνοντας την ειδική σε 4ωρες 22λεπτα και 22 δευτερόλεπτα.

Είναι σίγουρα καλό που κέρδισα την ειδική, αλλά η στρατηγική και οι τακτικές είναι πολύ σημαντικές στο ράλι και μπορεί με ένα λάθος όπως το χθεσινό να χαθούν όλα“, δήλωσε ο Sunderland. “Ήταν πολύ ωραία ειδική, με δυσκολία στη πλοήγηση και αυτό κάνει σημαντική την νίκη, αλλά αυτό στο συνολικό χρόνο δεν είχε μεγάλη σημασία καθώς ο χρόνος δεν ήταν πραγματικά ευνοϊκός, οπότε είμαι πίσω στο σημείο μηδέν και πάλι.”

Paulo Goncalves

Ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής και νικητής του πρώτου γύρου στο Abu Dhabi, Paolo Goncalves, που επίσης αντιμετώπισε προβλήματα χθες τερματίζοντας στην 6η θέση, με δυο λεπτά διαφορά από τον Sunderland, σήμερα είχε μια καλύτερη μέρα ολοκληρώνοντας την ειδική στην δεύτερη θέση. Έτσι βελτίωσε τον συνολικό χρόνο και είναι πλέον τέταρτος με λιγότερο από 3 λεπτά διαφορά από την κορυφή. Μια διαφορά που μπορεί εύκολα να καλυφτεί από τον έμπυρο αναβάτη της HRC Honda όπως είδαμε και στο Abu Dhabi, όπου στην τελευταία μόλις ειδική ανέβηκε στην πρώτη θέση, κλέβοντας από τον Coma την νίκη του πρώτου γύρου.

Joan Barreda

Όσο για τον team-mate του Goncalves στην  HRC Honda, Joan Barreda, που χθες κατέκτησε την πρώτη ειδική και τον αναβάτη της  KTM, Marc Coma που ήταν δεύτερος, σήμερα δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν τα καλά αποτελέσματα της πρώτης ειδικής. Ο Barreda ολοκλήρωσε την μέρα στην 6η θέση χάνοντας την πρωτοπορία στον συνολικό χρόνο ενώ ο Coma  αν και τελείωσε 5ος ευνοήθηκε από τον χρόνο του Barreda και ανέβηκε στην πρώτη θέση του συνολικού χρόνου.

Marc Coma

 

Marc Coma: “Σήμερα είχα έναν καλύτερο ρυθμό και μια καλύτερη ισορροπία», είπε ο τέσσερις φορές νικητής του Dakar. Έχει μεγάλη σημασία να βρεις την ισορροπία μεταξύ ταχύτητας και πλοήγησης. Μια ειδική 400 χιλιόμετρων δεν είναι ποτέ εύκολη. Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι αρνητικός παράγοντας, αλλά η άμμος ήταν πιο συμπαγές το πρωί και αυτό βοήθησε πολύ.

31_sealine_stage2_22

Σήμερα ήταν η σειρά του Ruben Faria να χάσει τον δρόμο του και βρέθηκε να τερματίζει πρώτος την ειδική, αλλά χωρίς να περνά τα τελευταία υποχρεωτικά σημεία διελεύσεις έτσι δέχτηκε τις κυρώσεις που ανέρχονται σε 25ωρες, πέφτοντας στην προτελευταία θέση του συνολικού χρόνου.

Έχασα το δρόμο πολύ νωρίς και επέστρεψα στην σωστή διαδρομή για να φτάσω στον τερματισμό, αλλά είχα χάσει ήδη πολλά σημεία διέλευσης.” παραδέχτηκε ο Πορτογάλος.

20_sealine_stage2_22

Αύριο Τετάρτη οι αναβάτες θα αντιμετωπίσουν μια τις μεγαλύτερες διαδρομές της όλης εκδήλωσης, μια βασανιστική ειδική 411,76 χιλιόμετρων στο νότιο Κατάρ  με την πρώτη μοτοσικλέτα να παίρνει εκκίνηση στις 05.45 τοπική ώρα.

[youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=YJ9iSBdV8RA”]

 

1 . Sam Sunderland (GBR) KTM 450 4hr 22min 22sec

2 . Paulo Goncalves (PRT) Honda CRF 450 4hr 24min 26sec

3 . Jordi Viladoms (ESP) KTM 450 4hr 30min 29sec

4 . Helder Rodrigues (PRT) Honda CRF 450 4 hr 30 min 52sec

5 . Marc Coma (ESP) KTM 450 4hr 32min 25sec

6 . Joan Barreda (ESP) Honda CRF 450 4hr 34min 23sec

7 . Mohammed Al-Balooshi (AER) KTM 450 5hr 04min 36sec

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ 2ης ΕΙΔΙΚΗΣ 

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events