Yamaha Racing Worksbike Team – Best Team Overall 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ύστερα από ένα «εντουράδικο οδοιπορικό» έξι μηνών σε έξι διαφορετικές περιοχές της χώρας (Μέγαρα-Σέρρες-Γρεβενά-Ζήρεια-Φλώρινα-Λουτράκι) άλλη μια αγωνιστική χρονιά έφτασε στο τέλος της.Δεκαεννιά αναβάτες βρέθηκαν κάτω από τις τέντες της ομάδας μας και διανύοντας περίπου 1240 αγωνιστικά χιλιόμετρα συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εντούρο και στο Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος.
Σε 7 αγώνες και περίπου σε 49 ώρες οδήγησης η ανακηρύχθηκε, για 2η συνεχόμενη χρονιά, Καλύτερη Ομάδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εντούρο!!!
Βασικοί συντελεστές σ’αυτή τη διάκριση οι αναβάτες της ομάδας Δημήτρης Βαγγελάκος, Παναγιώτης Κακολύρης και Γιώργος Κοινωνάς. Η συνεχής επιτυχημένη εμφάνιση τους δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης φέρνοντας με το σύνολο των χρόνων τους την ομάδα στην 1η θέση της κατηγορίας ETeam στους 5 από τους 7 αγώνες του Πρωταθλήματος!
Αναλυτικότερα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα….
Η φετινή χρονιά για τον Δημήτρη Βαγγελάκο ήταν ουσιαστικά η επιστροφή και η προσαρμογή του ύστερα από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό που είχε στα μέσα του 2016.Απέχοντας κατά πολύ από το πρόγραμμα της προπόνησης του,ο Πυργιώτης αναβάτης ήξερε πως είχε αφήσει πίσω τον πολύ καλό του εαυτό.Κατά διαστήματα οι εμφανίσεις του ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές και κερδίζοντας αρκετές Ειδικές έδειχνε πως συμμετείχε στο Πρωτάθλημα πάντα ως Πρωταγωνιστής.Σε μια χρονιά με έντονο ανταγωνισμό οι εμφανίσεις αυτές δεν ήταν ικανές να οδηγήσουν τον Δ.Βαγγελάκο στην 1η θέση της κατηγορίας Gp , μια θέση που κατείχε για δύο συνεχόμενες χρονιές! Στην κατηγορία του τώρα,την Ε2 υπήρξε ο αδιαμφισβήτητος νικητής, κατακτώντας γι’ακόμη μια χρονιά το Πρωτάθλημα!(3ο συνεχόμενο/4ο συνολικό)

Μια εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε αυτή τη χρονιά ο Γιώργος Κοινωνάς,ο οποίος όχι μόνο επέστρεψε στο βάθρο κατακτώντας την 3η θέση της κατηγορίας Ε2 αλλά υπήρξε μέσα στους πρωταγωνιστές της Γενικής Κατάταξης!Οδηγώντας τη δίχρονη WR250 μοτοσυκλέτα του,έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και έθεσε υποψηφιότητα για μεγάλες εμφανίσεις το 2018!
Για τον νεοσύστατο στην ομάδα, Παναγιώτη Κακολύρη ήταν μια χρονιά καθιέρωσης στο βάθρο των πρωταγωνιστών της «απαιτητικής» κατηγορίας Ε1- αφού κατέκτησε την 3η θέση- αλλά και της κατηγορίας Enduro GP όπου βρέθηκε στην 5η θέση. Η προσπάθεια, η επιμονή και η συνεχής βελτίωσή του δείχνουν πως το μέλλον του ανήκει!
Στις λίγο πιο πίσω θέσεις, ο Γιώργος Πισιμάνης έκλεισε τη φετινή χρονιά στην 6η θέση της κατηγορίας Ε1 πραγματοποιώντας την καλύτερη του εμφάνιση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έως τώρα, ένω στην 9η θέση της ίδιας κατηγορίας βρέθηκε ο Γιάννης Σεβαστόπουλος. Στην κατηγορία Ε3 ο Φοίβος Κολιοπάνος με τη Yamaha WR300 μοτοσυκλέτα του βρεθηκε στην 7η θέση της κατηγορίας καθώς ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός δεν του επέτρεψε να συμμετέχει-παρά μόνο- σε δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Διακρίσεις για την ομάδα και στο Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος με τον Αργύρη Τσουπέη να κερδίζει την 6η θέση στην κατηγορία ΝΕ1, τον Στέλιο Παπαδάκη την 6η θέση στην κατηγορία ΝES και την Πολυτίμη Κυριακοπούλου την 1η θέση στην κατηγορία ΝEW.
Άλλη μια πρωτιά της Yamaha Racing Worksbike Team στο φετινό Πρωτάθλημα Εντούρο ήταν αυτή της πολυπληθέστερης ομάδας!!Τιμώντας όλους τους αναβάτες/κατόχους μοτοσυκλετών Yamaha, η ομάδα παρείχε την προετοιμασία και την υποστήριξη κατά τη διάρκεια του αγώνα εντελώς δωρεάν!!
Πιο συγκεκριμένα, την εμφάνισή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εντούρο και στο Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος έκαναν οι εξής αναβάτες:Γιώργος Χουβαρδάς(WR250R/E1),Μιχάλης Λαβασάς(WR250F/ES),Στέφανος Φράγκος(WR250F),Γιώργος Παναγόπουλος(WR250F/NE1),Κώστας Σούκουλης(WR250F/NE1), Γιάννης Κασωτάκης(WR450F/NE2),Σωτήρης Θεοδώρου(WR250F/Hobby), Σέργιος Κουταλάς (WR280F/Hobby), Γιάννης Κουκουτσάκης(WR250/NE2), Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης(WR250F/NE1).
Κι επειδή τα πιο σπουδαία πράγματα δε γίνονται ποτέ από ένα άτομο αλλά από μια ομάδα ανθρώπων δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το σπουδαίο έργο των μηχανικών, των χορηγών και όλων των ανθρώπων που συντέλεσαν σ’αυτή την ομαδική επιτυχία…Γι’αυτό το λόγο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μηχανικούς Στάθη Μπαλγκά, Δημήτρη Αμανατίδη Νίκο Μπίτσικα ,Ηλία Τρεβέζα,Δημήτρη Ρούσσο και Δημήτρη Μαρίνο που ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την κάθε δυσκολία που μπορεί να παρουσιαστεί σε έναν αγώνα εντούρο ∙την Yamaha Μοτοδυναμική Α.ΕΕ για την τεχνική υποστήριξη και την παροχή μοτοσυκλετών ,το Αγωνιστικό Τμήμα της εταιρείας και πιο συγκεκριμένα τον Ανδρέα Κοσκινά και τη Νάνσυ Λίνα για όλη τη βοήθεια που παρείχαν στην ομάδα όλη τη χρονιά, τα λιπαντικά Eni ,το κατάστημα Wheel City και τη Michelin για τα ελαστικά καθώς και τους Drakos Engineering, Ina Tech Mx(Gaerne),Emporio Carrer(Ufo,Shot),Extra Products Tasoulis, GRCPower Factory(Kenny),Mx Expert, Hp Print ,DXL, και Moto Way για την στήριξη των αναβατών της ομάδας. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον άνθρωπο που συντονίζει όλη την ομάδα τον μηχανικό και team manager Δημήτρη Χελιώτη χωρίς τη συμβολή του οποίου τίποτα δε θα είχε γίνει πραγματικότητα!!!!
Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους τους αναβάτες, τους μηχανικούς και τους υπόλοιπους παράγοντες της ομαδικής αυτής νίκης!!!!Ανανεώνουμε το ραντεβού μας τη νέα χρονιά με ακόμη πιο δυνατούς στοχους…

photos:Κωνσταντινα Παπαδακη
Enduro Fighter
Γιωργος Σβολόπουλος

Related Posts