Ο  Vinales ανανέωσε με την Yamaha για το 2021-2022

Η Yamaha Motor Co., Ltd. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Maverick Viñales έχει υπογράψει για δύο ακόμη χρόνια με την Yamaha Factory Racing MotoGP Team.

Ο Viñales έχει δείξει μεγάλη οδηγική ικανότητα, κίνητρα και συνέπεια μέχρι στιγμής στα τρία χρόνια του με την ομάδα Yamaha Factory Racing MotoGP στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Η επιτυχημένη συνεργασία οδήγησε στην τρίτη θέση στη συνολική κατάταξη το 2017, στην τέταρτη θέση το 2018 και στην τρίτη θέση το 2019.

Τα επιτεύγματα του πέρα ​​από το αναμφισβήτητο ταλέντο του και την ακλόνητη αποφασιστικότητα του, έχουν την πλήρη εμπιστοσύνη της Yamaha στη συνεργασία της με τον 25χρονο. Στις 6 Φεβρουαρίου η Yamaha και ο Vinales θα ξεκινήσουν την πρώτη δοκιμή MotoGP της νέας σεζόν στο Sepang της Μαλαισίας και θα αρχίσουν την μάχη τους για να εξασφαλίσουν τον τίτλο της πρώτης τάξης.

Vinales: «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος επειδή αισθάνομαι ότι θα μπορώ να κρατήσω την «ομάδα μου». Αυτή θα είναι η δεύτερη χρονιά με αυτή την ομάδα, και μετά από αυτό έχω δύο ακόμη χρόνια. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος! Νομίζω ότι εάν συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, κατευθυνόμαστε στον σωστό δρόμο.»

«Για μένα, ήταν πολύ σημαντικό να γίνει αυτή η ανακοίνωση πριν από την έναρξη της σεζόν, επειδή έχω δυνατό κίνητρο και θέλω να είμαι σε θέση να επικεντρωθώ πλήρως στην σεζόν του 2020. Δεν θέλω να αφιερώσω πολύ χρόνο για να σκεφτώ το μέλλον. Δεν υπήρχαν λόγοι να μην παραμείνω στην Yamaha, επειδή την αισθάνομαι σαν οικογένεια.»

«Η Yamaha μου δίνει μεγάλη υποστήριξη και, όπως είπα, έχω “τη δική μου ομάδα”, κάτι που πραγματικά χρειάζομαι. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να είμαστε πολύ δυνατοί. Ο κύριος στόχος μας είναι, όπως πάντα, να είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές και να προσπαθήσουμε να φέρουμε ξανά την Yamaha στην πρώτη θέση. Εγώ θα βάλω τα δυνατά μου.»

«Σίγουρα, θα δώσω όλα όσα έχω για να κάνω την ομάδα μας υπερήφανη. Θα ήθελα να πω «ευχαριστώ» στην Yamaha για την πίστη τους σε μένα. Μου δίνουν μεγάλη εμπιστοσύνη και πραγματικά έχω εμπιστοσύνη στην εταιρική μας σχέση. Νομίζω ότι και οι δύο θα αναπτυχθούν πολύ γρήγορα και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε.»

Lin Jarvis, Διευθύνων σύμβουλος, Yamaha motor racing: «Φέραμε τον Maverick στην ομάδα Factory το 2017, γνωρίζοντας ότι είναι ένα ιδιαίτερο ταλέντο. Έχει πολλά κίνητρα και αφιερώνει τον εαυτό του να είναι σωματικά ισχυρός και είναι πάντα έτοιμος να δώσει το μέγιστο του και να αποκομίσει το καλύτερο από το YZR-M1 του.»

«Στις τρεις πρώτες σεζόν μαζί του, έδωσε στη Yamaha 6 νίκες, 19 βάθρα και το 100% της δέσμευσής του. Τώρα, καθώς το YZR-M1 βελτιώνεται από αγώνα σε αγώνα, προβλέπουμε ένα πολύ λαμπρό μέλλον γι ‘αυτόν στη Yamaha.»

«Η απόφαση του Maverick να υπογράψει με την ομάδα Yamaha Factory Racing MotoGP για δύο ακόμη χρόνια τόσο νωρίς, δείχνει τη δύναμη της αμοιβαίας μας εκτίμησης και υπογραμμίζει την κοινή πεποίθηση ότι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP.»

Related Posts