Το νέο YZF-R3 είναι το απόλυτο ελαφρύ Supersport της Yamaha – Video – Photo

To 2018 σηματοδοτεί την 20η επέτειο της YZF-R1, σίγουρα μία από τις πιο σημαντικές μοτοσικλέτες της Yamaha. 

Σειρά R: Supersport χωρίς συμβιβασμό

Σχεδιασμένο χωρίς συμβιβασμούς, το αρχικό R1 έφερε την απόδοση του μοτοσικλετιστικού αγώνα και τα νέα επίπεδα ευελιξίας στον οδηγό του δρόμου και εισήγαγε μια νέα εποχή στον σχεδιασμό μοτοσικλετών supersport.

Η σειρά R της Yamaha έχει αναπτυχθεί ώστε να περιλαμβάνει τέσσερις κορυφαίες μοτοσικλέτες που έχουν αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας την ίδια φιλοσοφία χωρίς συμβιβασμούς που έχει κάνει το YZF-R1 μια τέτοια διαρκή επιτυχία.

Για το 2019, η Yamaha θα παρουσιάσει το νέο YZFR3 που χαρακτηρίζεται από μια ριζική εμφάνιση σαν το YZR-M1 μαζί με μια σειρά από νέες τεχνολογίες βελτίωσης της απόδοσης και εκλεπτυσμένη εργονομία. Μαζί με την πρόσφατη ανακοίνωση του νέου YZF-R125 – καθώς και των τελευταίων μοντέλων YZF-R6, YZF-R1 και YZF-R1M – η σειρά R-Series είναι η πιο ολοκληρωμένη σειρά μοντέλων supersport premium.

 

R World

Η Yamaha διαθέτει μια πλούσια κληρονομιά για την κατασκευή των πιο περιζήτητων μοτοσυκλετών Supersport που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν την κορυφαία απόδοση στην πίστα. Από το φιλικό προς τους οδηγούς YZF-R3 με το YZF-R1M που επικεντρώνεται στον ανταγωνισμό, η σειρά μοντέλων της σειράς Yamaha R προσφέρει επιλογές για τους αναβάτες όλων των επιπέδων δεξιοτήτων για να απολαύσουν την καθαρή χαρά του R World.

Νέο 2019 YZFR3

Το νέο YZF-R3 2019 είναι ένα φιλικό προς το χρήστη ελαφρύ supersport  που χαρακτηρίζει την εμπνευσμένη της από την R-Class της Yamaha, με κινητήρα twin-κύλινδρο 321cc που προσφέρει άριστη δύναμη για την κυκλοφορία, με στυλ. Με το προσιτό ύψος τη σέλας και την εργονομική θέση οδήγησης, το νέο YZF-R3 είναι η τέλεια μοτοσυκλέτα για πρωτοπόρους αναβάτες ή έμπειρους οδηγούς και πιλότους αγώνων που προτιμούν ένα συμπαγές και ευκίνητο μηχάνημα.

Φημισμένος κινητήρας και σασί

Ένας αξιόπιστος 321cc υγρόψυκτος, τετράχρονος, δικυλίνδρος κινητήρας, διπλής καμπύλης (DOHC), 4-βαλβίδων, βρίσκεται στην καρδιά του YZF-R3. Διαθέτοντας την τελευταία τεχνολογία καύσης μαζί με τα ελαφριά σφυρήλατα έμβολα αλουμινίου και τους κυλίνδρους DiASil αλουμινίου με σχεδιασμό offset, ο μηχανισμός YZF-R3 με ομαλή λειτουργία και εύστροφο κάνει εύκολη την διαχείριση.

Ένα ελαφρύ σωληνωτό πλαίσιο υψηλής αντοχής από χάλυβα, με απλό σχεδιασμό, ενσωματώνει το στροφαλοθάλαμο του κινητήρα ως ένα δομικό στοιχείο του σασί, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την τέλεια ισορροπία ακαμψίας και βάρους.

Ο μακροχρόνιος ασύμμετρος σχεδιασμός του ψαλιδιού, εξασφαλίζει την αποτελεσματική μετάδοση της ισχύος του κινητήρα στον πίσω τροχό και προσφέρει εξαιρετική ευστάθεια σε ευθεία γραμμή, ενώ το πίσω σύστημα ανάρτησης Monocross διαθέτει ένα ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ της KYB που παρέχει σταθερή απόσβεση και συμβάλλει στη μαζική συγκέντρωση βάρους.

Σε συνδυασμό με τα ολοκαίνουργια ανεστραμμένα μπροστινά πιρούνια, ένας ολοκαίνουργιος τριπλός σφιγκτήρας, τροχοί από χυτό αλουμίνιο 10 ακτινών, ένας δίσκος μπροστινών φρένων 298 χιλ. Με πλωτήρα διπλού εμβόλου, 32 μοίρες τιμονιού τιμονιού, ύψος σέλας 780 χιλ. περίπου 50/50 εμπρός-πίσω κατανομή βάρους, το πλαίσιο YZF-R3 προσφέρει ευκίνητο και γρήγορο χειρισμό.

Καινούργιες ανατρεπόμενες μπροστινές πιρούνες και αλουμινένια στεφάνη αλουμινίου τύπου R

Για να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία άνεσης και απόδοσης οδήγησης, τόσο για δρόμο όσο και για την πίστα, το YZF-R3 2019, διαθέτει ολοκαίνουργιο ανάποδο μπροστινό πιρούνι της KYB, 37 mm. Με ένα μεγαλύτερο εμβαδόν επιφάνειας μεταξύ των εξωτερικών και των εσωτερικών σωλήνων σε σχέση με τα συμβατικά πιρούνια, ο ανεστραμμένος σχεδιασμός βελτιώνει σημαντικά την ακαμψία, δίνοντας μια αίσθηση σπορ εμπρός και ακριβή επίπεδα ανάδρασης της επιφάνειας – διατηρώντας παράλληλα υψηλά επίπεδα άνεσης οδήγησης.

Σε συνδυασμό με έναν ολοκαίνουριο τριπλή πλάκα που ενσωματώνει μια αλουμινένια στεφάνη με στυλ της σειράς R, το νέο εμπρός σύστημα ανάρτησης λειτουργεί για να προσφέρει στον οδηγό εξαιρετικό χειρισμό κατά τη στροφή και το φρενάρισμα. Το νέο ανεστραμμένο πιρούνι ενισχύει επίσης τη συνολική προδιαγραφή του μοντέλου YZF-R32019, ώστε να ταιριάζει περισσότερο με την εμφάνιση premium των μεγαλύτερων μοντέλων της σειράς R, προσφέροντας αυξημένη αληθινή αίσθηση ότι ανήκουν στην οικογένεια R.

Νέο σχέδιο δεξαμενής καυσίμου και χαμηλότερη θέση τιμονιού

Ο εύχρηστος χαρακτήρας του YZF-R3 ενισχύεται περαιτέρω για το 2019 χάρη σε ένα νέο σχέδιο δεξαμενής καυσίμου και κάλυμμα δεξαμενής καυσίμου, μαζί με μια θέση τιμονιού που είναι 22 mm χαμηλότερη. Η χωρητικότητα της δεξαμενής καυσίμου παραμένει στα 14 λίτρα, αλλά το επανασχεδιασμένο σχήμα της δεξαμενής και του καλύμματος (31,4 χιλιοστά ευρύτερο από την περιοχή του γόνατος και 20 χιλιοστά χαμηλότερα στο καπάκι καυσίμου) βοηθά στην επίτευξη αίσθησης ενότητας μεταξύ του αναβάτη και του μηχανήματος.

Από την οδήγηση μέσα στην πόλη, μέχρι την οδήγηση μέσα στην πίστα, η δυνατότητα εύκολης πρόσφυσης του YZF-R3 από πολλαπλές θέσεις του σώματος επιτρέπει στον αναβάτη να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητές του.

Αεροδυναμικό νέο εμπρός φανάρι και νέας σχεδίασης ζελατίνας

Το νέο YZF-R3 διαθέτει σχεδίαση εμπρός φέρινγκ και παρμπρίζ που αποτίει φόρο τιμής στην εμβληματική MotoGP της Yamaha, την YZR-M1, με μια επιθετική εμφάνιση που επιτυγχάνει επίσης εξαιρετική αεροδυναμική απόδοση.

Αναπτύχθηκε σε συνδυασμό με τις δοκιμές αεροδυναμικής σήραγγας και τροχιάς, ο νέος συνδυασμός ζυγοσταθμίσεων και ζελατίνας μειώνει την αεροδυναμική οπισθέλκουσα κατά επτά τοις εκατό, επιτρέποντας τη μείωση των αεραγωγών γύρω από το κράνος του αναβάτη, όταν βρίσκεται σε σκυφτή θέση και αυξάνοντας κατά 8 km / h σε τελική ταχύτητα.

Ο κεντρικός αγωγός τύπου YZR-M1 λειτουργεί επίσης για να κατευθύνει τη ροή αέρα στο ψυγείο, συμβάλλοντας στην απόδοση ψύξης του κινητήρα.

Πρόσθετα νέα χαρακτηριστικά

Οι νέοι διπλοί προβολείς και θέσης LED εμπνευσμένοι από τα φώτα του YZF-R1, προσθέτουν στην επιθετική εμφάνιση του ανασχεδιασμένου μπροστινού και ένα νέο όργανο LCD εμφανίζει βασικές πληροφορίες που είναι εύκολο να το διαβάσετε με μια ματιά.

Οι ελαφροί τροχοί των 10 ακτινών, παρέχοντας στον οδηγό YZF-R3 την καλύτερη δυνατή πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες οδήγησης.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Ultimate Yamaha ελαφρύ supersport
 • Υψηλής περιστροφής 321cc 2-κύλινδρος υγρόψυκτος κινητήρας 4-βαλβίδας DOHC
 • Συμπαγές και ελαφρύ στρογγυλό χαλύβδινο πλαίσιο υψηλής αντοχής
 • Ριζοσπαστικό νέο YZR-M1 MotoGP® εμπνευσμένο styling
 • Νέο εμπρόσθιο φέρινγκ και οθόνη προσδίδει μέγιστη αύξηση ταχύτητας έως και 8 km / h
 • Προβολείς και λαμπτήρες θέσης LED τύπου YZF-R1
 • Αναμορφωμένη δεξαμενή καυσίμου και τιμόνι για βελτιωμένη εργονομία στην πίστα
 • Νέο ανάποδο πιρούνι των 37 χλστ. Και οπίσθιο σοκ Monocross
 • Νέα όργανα LCD πολλαπλών λειτουργιών με οθόνη εύκολης ανάγνωσης
 • Εξαιρετική απόδοση με εξαιρετική αξιοπιστία και άριστη οικονομία
 • Ιδανική κατανομή βάρους 50/50 για ευκίνητο χειρισμό
 • DNA σειράς RΔιαθεσιμότητα

Το YZF-R3 θα είναι διαθέσιμο στους αντιπροσώπους της Yamaha από τον Ιανουάριο του 2019. Παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με τον εθνικό υπεύθυνο τύπου της Yamaha για λεπτομερέστερες πληροφορίες και τοπική τιμή λιανικής.

Χρώματα:  Yamaha Blue – Μαύρο

VIDEOΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σχετικά Άρθρα