Το νέο Superbike Ducati Panigale V4 R – 1000cc, σε δράση στο Brands Hatch – VIDEO

Η Ducati Panigale V4 R έκανε το ντεμπούτο της επίσημα στο Brands Hatch, όπου ο Michele Pirro την οδήγησε για αρκετούς γύρους πριν από την έναρξη των αγώνων του Βρετανικού πρωταθλήματος BSB.

Είναι η μοτοσυκλέτα που αναμένεται για την επόμενη σεζόν, η συγκεκριμένη έκδοση Ducati Panigale V4 R, που είναι ειδικά για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των προδιαγραφών του World Superbike, με Magnetti Marelli ηλεκτρονικά και αγωνιστικό φέρινγκ.

Έχει ένα V4 κινητήρα που έχει περιοριστεί στα 1000 cc, σε αντίθεση με την έκδοση 1104cc του τρέχοντος μοντέλου.

Είναι η πρώτη φορά που ο V4-R εμφανίστηκε στο κοινό πριν από το μοντέλο παραγωγής που θα παρουσιαστεί στην EICMA τον επόμενο μήνα.

Ο αναβάτης δοκιμών της Ducati, Michele Pirro που έχει συμμετάσχει στην ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας το τελευταίο έτος μαζί με τον Lorenzo Zanetti, είπε:

«Η ιδέα αυτής της μηχανής είναι πολύ κοντά στην μηχανή MotoGP. Ο κινητήρας είναι πολύ παρόμοιος. Δοκίμασα αυτή την μηχανή για κάποιο χρονικό διάστημα, γιατί ξέρω την μοτοσυκλέτα MotoGP πολύ καλά. Νομίζω ότι το δυναμικό είναι πολύ υψηλό, τα πάντα είναι μια βελτιωμένα σε σχέση με το V-Twin.»

«Δεν ήταν εύκολο, αυτό είναι ένα εντελώς νέο project και το έχουμε δοκιμάσει μόνο σε τρείς ή τέσσερεις πίστες. Είναι σημαντικό να δοκιμαστεί σε περισσότερες πίστες, αλλά οι δυνατότητες είναι πολύ υψηλές.»

«Το χαρακτηριστικά του κινητήρα είναι πολύ παρόμοια με το MotoGP, η μοτοσικλέτα MotoGP ήταν η βάση για τον κινητήρα. Το V-Twin είναι μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα, αλλά είναι αδύνατο να παλέψει  με τις ιαπωνικές μοτοσικλέτες για τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Ωστόσο, με το V4 είναι δυνατόν να παλέψει για το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι από τους πρώτους γύρους τον επόμενο χρόνο η μοτοσυκλέτα θα είναι ανταγωνιστική.»

Ο Chaz Davies θα κάνει την πρώτη δοκιμή του με το V4-RS στην Αραγονία τον επόμενο μήνα με τον ομόσταυλό του Alvaro Bautista να κάνει και αυτός την πρώτη του δόκιμη μετά τη Jerez όταν η σεζόν του MotoGP  τελειώσει.

Οι αναβάτες της Ducati στο BSB, Josh Brookes και ο Scott Redding, θα έχουν την εμπειρία τους από την νέα μοτοσυκλέτα στην Jerez στο τέλος του Νοεμβρίου.

Η τιμή του Ducati Panigale V4 R δεν θα υπερβεί το μέγιστο ποσό των € 40.000. Στην EICMA θα γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες.

Σχετικά Άρθρα