Το MotoGP ανακοίνωσε το προσωρινό πρόγραμμα δοκιμών pre-season 2020

Το MotoGP ανακοίνωσε το προσωρινό pre-season πρόγραμμα δοκιμών για το 2020, με την Sepang και το  Losail να έχουν επιλεγεί ως τις πίστες υποδοχής για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Το MotoGP είχε περικόψει τον αριθμό των δοκιμών προ-εποχής από τρεις σε δύο το 2019, και η κατηγορία θα συνεχίσει με το ίδιο πρόγραμμα το επόμενο έτος.

Το Sepang International Circuit της Μαλαισίας θα πραγματοποιήσει τριήμερη δοκιμή τον Φεβρουάριο από τις 7 έως τις 9, με Losail International Circuit στο Κατάρ να φιλοξενεί άλλες τρεις ημέρες που θα είναι στις 22 έως 24 Φεβρουάριου.

Μια περαιτέρω shakedown στην Sepang έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο από τις 2 έως τις4, πριν από την πλήρη δοκιμή της σεζόν.

Η Moto2 και Moto3 έχουν κοινό πρόγραμμα pre-season δοκιμών που περιλαμβάνει επίσης δύο δοκιμές, με το πρώτη που θα διεξαχθεί στην πίστα της Jerez από 19 έως 21 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια οι δύο κατηγορίες θα κατευθυνθούν προς το Κατάρ για την τελική δοκιμή στις 28 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου.

Εκτός από την ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος προ-εποχής, το MotoGP επιβεβαίωσε επίσης ότι η Jerez θα διατηρήσει την υποδοχή της δοκιμής post-season το 2019.

Ωστόσο, δεν υπήρχε ανακοίνωση για  την παραδοσιακή δοκιμή στην Βαλένθια, που συνήθως ακολουθεί το φινάλε της σεζόν.

πρόγραμμα δοκιμών MotoGP 2020  

Ημερομηνία Πίστα
2 έως 4 Φεβρουαρίου  Sepang (shakedown)
7 έως 9 Φεβρουαρίου   Sepang
22 – 24 Φεβρουαρίου  Losail

Σχετικά Άρθρα