Το Misano θα ανοίξει τις πόρτες του σε θεατές

Ίσως το σωστό είναι ότι το Misano θέλει να ανοίξει τις πόρτες του σε θεατές, σε μια εποχή που οι συνθήκες αλλάζουν μέρα με την μέρα!

Στον διπλό γύρο του Misano τον Σεπτέμβριο, η πίστα θα ανοίξει τις πόρτες της σε 10.000 θεατές την ημέρα, για συνολικά 60.000 θεατές.

«Ένα ιστορικό γεγονός για τον παγκόσμιο αθλητισμό. Έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη της τέλειας οργάνωσης όλων »

Η περιοχή Emilia Romagna παραχωρεί την άδεια για να ανοίξει εν μέρει τις πόρτες της πίστας που πήρε το όνομά του από τον Marco Simoncelli και όλα θα γίνουν σύμφωνα με μεθόδους που σέβονται τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για τον Misano, την πρώτη αθλητική εγκατάσταση που θα ανοίξει τις πόρτες της στους θαυμαστές σε αυτή τη δύσκολη σεζόν που χαρακτηρίζεται από την έκτακτη ανάγκη του Coronavirus.

Ήδη στις 14 Μαΐου, το Misano World Circuit, ήταν η πρώτη πίστα στην Ευρώπη, που άνοιξε ξανά τις πόρτες της σε δοκιμές μοτοσικλετών σε συνεργασία με την Ιταλική Ομοσπονδία Μοτοσυκλετών. «Είναι μια απόφαση που μας ενθουσιάζει – λένε οι υποστηρικτές της περιοχής από κοινού – γιατί υπό συγκεκριμένες συνθήκες αντιπροσωπεύει επίσης ένα πράσινο φως για την επανεκκίνηση του παγκόσμιου αθλητισμού, τελικά μπροστά στους οπαδούς. Σε ένα μήνα θα είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε με ασφάλεια 10.000 επισκέπτες που θα μπορούν να εισέρχονται στην πίστα κάθε μέρα, διασφαλίζοντας έτσι την πιθανότητα ότι θα φτάσουν τις 60.000.»

Δεν θα είναι το συνηθισμένο GP του Σαν Μαρίνο που έχει δει τις προηγούμενες σεζόν, αλλά το Misano θα είναι ο πρώτος γύρος MotoGP της σεζόν που θα φιλοξενήσει θαυμαστές στις εξέδρες. «Σε κάθε περίπτωση, θα είναι μια υποστήριξη για την τουριστική βιομηχανία, η οποία μπορεί να προσθέσει ένα γεγονός που, δεν πρέπει να ξεχνάμε.».

Αύριο θα αναλυθούν οι μέθοδοι αγοράς και οι διάφορες ευκαιρίες. Όλες οι πληροφορίες θα διαδοθούν μαζί με την πολυαναμενόμενη αφίσα που θα κοινοποιήσει το ιστορικό «διπλό Grand Prix».

Βεβαια αυτή είναι η απόφαση που έχει παρθεί σήμερα 13 Αυγούστου 2020 με την πανδημία να σημειώνει μια επάνοδο και τα μέτρα να επιστρέφουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που σημαίνει πως οι πόρτες του Misano δεν είναι σίγουρο πως θα ανοίξουν!

 

Σχετικά Άρθρα