Το GP της Αμερικής, σε κίνδυνο λόγω του κοροναϊού ιού

Ο κορωναϊός απειλεί και πάλι την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP, όπως είχαμε γράψει πριν μερικές ημέρες.

Παρόλο που οι κατηγορίες Moto2 και Moto3 ξεκινούν ήδη αυτό το Σαββατοκύριακο στο Κατάρ, η κορυφαία κατηγορία έχει προγραμματιστεί προς το παρόν να ξεκινήσει η σεζόν στο GP της Αμερικής μετά την ακύρωση στο Losail και την αναβολή του GP της Ταϊλάνδης για τον Οκτώβριο. Ωστόσο, ο αγώνας στο Circuit της Αμερικής (Austin) μπορεί επίσης να κινδυνεύει λόγω του κοροναϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η χώρα καταπολεμά ήδη αυτό το ξέσπασμα του COVID-19 και η πόλη του Ώστιν (Τέξας) λαμβάνει ήδη μέτρα για την πρόληψη της μόλυνσης βάζοντας την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης .

Η πόλη του Ώστιν έχει ακυρώσει ήδη ένα μουσικό και κινηματογραφικό φεστιβάλ που έχει προγραμματιστεί για αυτό το μήνα, από 13 έως 22 Μαρτίου. Το φεστιβάλ, «South by Southwest», είναι μια εκδήλωση με ταινίες, μουσική και διαδραστικά μέσα που προσελκύει περίπου 70.000 άτομα κάθε χρόνο στην πόλη, με ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Ομοίως, η πόλη απαγορεύει όλες τις εκδηλώσεις που φιλοξενούν περισσότερους από 2.500 ανθρώπους για να αποφευχθεί η μετάδοση, παρόλο που όλες οι περιπτώσεις θα αξιολογηθούν ξεχωριστά.

Δεδομένης αυτής της κατάστασης στο MotoGP, η ανησυχία συνεχίζει να αυξάνεται. Ακόμη και χωρίς επίσημη επιβεβαίωση, όλα δείχνουν ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει τελικά στην Αργεντινή, στις 19 Απριλίου, όπου επιβεβαιώθηκε ότι ο αγώνας πρόκειται να γίνει. Η αναστολή ή αναβολή του GP της Αμερικής θα ήταν και πάλι ένα πλήγμα για το ημερολόγιο αυτής της σεζόν, η οποία έχει ήδη τροποποιηθεί.

Αυτή τη στιγμή, ο αγώνας στο Ώστιν εξακολουθεί να επιβεβαιώνεται, αν και, όπως ανέφερε ο Carmelo Ezpeleta την περασμένη Πέμπτη σε επίσημη συνέντευξη Τύπου, η κατάσταση με τον κοροναϊο είναι “απρόβλεπτη” και “αλλάζει μέρα με τη μέρα”. 

Σχετικά Άρθρα