Το Dakar 2019 θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά στο Περού

Το συντομότερο Dakar στην ιστορία θα είναι το 2019 με μόνο 10 ειδικές που θα γίνουν μόνο στο

Η οργάνωση του ανακοίνωσε ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί μόνο στο Περού και θα αποτελείται από 10 στάδια-ειδικές διαδρομές και μια ημέρα ανάπαυσης, όλα μέσα σε Περού, αρχίζοντας και τελειώνοντας στην πρωτεύουσα του Περού, την Λίμα. Θα ξεκινήσει στις 6 Ιανουαρίου και θα τελειώσει στις 17 Ιανουαρίου 2019.

Οι εγγραφές για τους συμμετέχοντες (μοτοσικλέτες, quads, SxS και φορτηγά), άνοιξαν σήμερα.

Το Ντακάρ 2019 , θα είναι το συντομότερο στην ιστορία, αφού φαίνεται ότι δεν ήταν καρποφόρες οι διαπραγματεύσεις με τις γειτονικές χώρες. Η ASO αρχικά ήλπιζε για μια διαδρομή που θα  άρχιζε στη Χιλή και θα κατέληγε στο Εκουαδόρ, αλλά δεν μπόρεσε να καταλήξει σε συμφωνία με τις δύο χώρες για να ενταχθούν μαζί με το Περού. Συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν επίσης και με τη Βολιβία.

«Θα φτιάξουμε πιο τεχνικές και δύσκολες ειδικές, επειδή σε αυτό το είδος της γεωγραφίας της άμμου και των αμμόλοφων δεν μπορείς εύκολα να φτιάξεις 400 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών,» είπε ο διευθυντής ράλι Etienne Lavigne  «Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Θα έχουμε τουλάχιστον το 70% των ειδικών με άμμο και αμμόλοφους και θα είναι μοναδικό στην ιστορία του Dakar. Τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε τόσο πολύ ποσοστό αμμόλοφων.»

Ο Lavigne είναι πεπεισμένος ότι, παρά την έλλειψη των χωρών που ενδιαφέρονται για τη φιλοξενία του Ντακάρ, θα εξακολουθεί να προσελκύει τους καλύτερους οδηγούς και αναβάτες του κόσμου!

Δύσκολες στιγμές για το Ντακάρ, ενώ ο Lavigne επιβεβαίωσε, επίσης, ότι δεν έχει ακόμη βρεθεί αντικαταστάτης για τον πρώην αθλητικό διευθυντή Marc Coma.  Η ASO επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν συνομιλίες με ορισμένες χώρες όπως η Ναμίμπια, η Αλγερία ή η Αγκόλα για να αξιολογηθεί εάν το Ντακάρ μπορεί να επιστρέψει στην Αφρική.

Related Posts