Τι έγινε πέρσι στον 1ο αγώνα του Παν. Πρωτ. Ταχύτητας στην Τρίπολη – Video

Ο 1ος αγώνας για το 2016 είναι προ των πυλών, με τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά να ξεκινούν το Σάββατο 16 Απριλίου 2016.

Ας Θυμηθούμε τι έγινε πέρσι στον αντίστοιχο πρώτο αγώνα της χρονιάς!

1000-1Ο περσινός αγώνας είχε 65 συμμετοχές, με την κατηγορία των Superstock και των Racing να είναι οι πολυπληθέστερες με 17 συμμετοχές η καθεμία, ενώ στην OPEN είχαμε 15 συμμετοχές, στην Supersport 13 συμμετοχές, και των ΝΕΩΝ με μόλις 3 συμμετοχές.

Ο Αγώνας κύλησε απροβλημάτιστα, με τον καιρό να μας κάνει το χατίρι και να έχουμε ένα ηλιόλουστο διήμερο. Την Κυριακή του αγώνα μάλιστα είχαμε και αρκετό κόσμο και για έναν απροσδιόριστο λόγο, ένα κλίμα ιδιαίτερα κάλο και αισιόδοξο!

Αγωνιστικά το Σάββατο έγιναν τα  χρονομετρημένα και καθόρισαν τις Pole positions και την σειρά εκκίνησης για όλες τις κατηγορίες.

Στην κατηγορία των ΝΕΩΝ την πρώτη pole position της χρονιάς πήρε ο Βασίλης Κορωνάκης με KTM RC 390 και χρόνο 1:08.539.

Στην κατηγορία OPEN ο Ηλίας Μπαξίσογλου, κάνοντας μια εξαιρετική εμφάνιση, με Triumph 675  έκανε τον ταχύτερο γύρο και πήρε την πρώτη του pole position με χρόνο 1:00.188

Στην κατηγορία RACING, ο Άκης Τσώκος ήταν ο μόνος οδηγός που κατέβηκε από το ένα λεπτό κάνοντας 59.9252 , που του χάρισε και την πρώτη pole position της χρονιάς στην κατηγορία.

Στην κατηγορία Supersport ο Κώστας Πολίτης κάνοντας μια δυναμική επάνοδο στους αγώνες  πήρε την pole position χρόνο 58.157.

Στην κατηγορία Superstock, ο Σάκης Συνιώρης ήταν αυτός που έκανε τον καλύτερο χρόνο  γράφοντας  57.219 πάνω σε μια APRILLIA RSV 4 1000 και πήρε την πρώτη pole position της χρονιάς στην κατηγορία.

Την Κυριακή στον Αγώνα όπως είπαμε και ποιο πάνω είχε αρκετό κόσμο, έναν τέλειο καιρό , και πολύ κέφι στους αγωνιζόμενους, και έτσι είδαμε 5 ωραίους αγώνες με έντονο ανταγωνισμό και μάχες!

neon-1Στην καινούργια αυτή κατηγορία των ΝΕΩΝ που συμμετείχαν τρεις μοτοσυκλέτες, πρώτος  τερμάτισε ο  Βασίλης Κορωνάκης  με δεύτερη την μοναδική γυναίκεια συμμετοχή στο πρωτάθλημα την Ειρήνη Ρομποτή και τρίτο τον Κυριάκο Λιούτα.
Φέτος αναμένεται στην κατηγορία να έχουμε πάνω από 10-12 συμμετοχές, ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα μπαίνοντας στην τρίτη χρονιά της κατηγορία και  φαίνεται κάτι να γίνεται, ελπίζουμε να δούμε και πολύ περισσότερους να συμμετέχουν στην κατηγορία που μπορεί να χτισθεί το μέλλον του αθλήματος στην Ελλάδα.

openΣτην OPEN είχαμε ένα αγώνα με μεγάλο συναγωνισμό για το βάθρο, με τελικό  νικητή τον νεαρό Ηλία Μπαξίσογλου,  δεύτερο τον επίσης νεαρό Θεοφάνη Μίχα και τρίτο τον  Αναστάσιο Σκυρνιανογλου από την Κρήτη.
Περιμένουμε και φέτος να δούμε στην OPEN έντονο ανταγωνισμό και νέα πρόσωπα.

racing-1Στην RACING σε έναν συναρπαστικό αγώνα της 2χρονης κατηγορίας  νικητής στα 250 ήταν ο Άκης Τσώκος μετά από μεγάλη μάχη με τον Μάκη Σιφναίο,  όπου τερμάτισε 2ος με 3ο τον Λέανδρο Ντότσικα .
Πέρσι είχαμε ξεχωριστή κατηγορία μέσα στην Racing , αυτή των 125, με ξεχωριστό βάθρο και βαθμολογία, έτσι στον 1ο αγώνα πρώτος τερμάτισε ο Αντώνης Αβραμόπουλος, δεύτερος ο Νότης Παπαπαύλου και τρίτος  ο Γιάννης Κόλλιας .

600-1Στην SUPERSPORT με μια δυναμική επάνοδο μετά από τρία χρόνια απουσίας,  την νίκη πήρε ο Κώστας Πολίτης σε ένα έντονο αγώνα . Δεύτερος ο Αλέξ Παπαγεωργίου, με τρίτο τον  Σταύρο Τριντή.

1000-2Στην SUPERSTOCK, την μεγάλη κατηγορία με τον ποιο έντονο ανταγωνισμό, ο Σάκης Συνιώρης,  δίνοντας έντονη μάχη με τον Λευτέρη Πίππο,  κέρδισε τον αγώνα.  Δεύτερος τερμάτισε ο Λευτέρης Πίππος ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Χάρης Παρασκευόπουλος που επανήρθε με τον καλύτερο τρόπο μετά από αρκετά χρονιά απουσίας από τους αγώνες.

Δείτε παρακάτω τα βίντεο με τα στιγμιότυπα των αγώνων κάθε κατηγορίας και μείνετε συντονισμένοι στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα του Biker Spirit για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2016, αφού θα είμαστε και πάλι σε όλους τους αγώνες και θα σας δίνουμε άμεσα τα αποτελέσματα και κάθε πληροφορία για τους αγώνες, που φέτος θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και η κατηγορία ΝΕΩΝ θα έχει αρκετό κόσμο και θα δούμε νέα πρόσωπα, αλλά και στις άλλες κατηγορίες έχουμε αλλαγές οδηγών με διαφορετικές ομάδες, ενώ στην μεγάλη κατηγορία έχουμε την αλλαγή της σε FORMULA EXTREME, με διαφορετικούς κανονισμούς, και πολλούς αναβάτες που πρωταγωνίστησαν πέρυσι να έχουν αλλάξει και μηχανή και ομάδα.


VIDEO – ΝΕΟΙ 1oς Αγώνας Π.Π.Τ.- Τρίπολη 19 Απριλίου 2015


VIDEO – OPEN 1oς Αγώνας Π.Π.Τ.- Τρίπολη 19 Απριλίου 2015


VIDEO – RACING 1oς Αγώνας Π.Π.Τ.- Τρίπολη 19 Απριλίου 2015


VIDEO – SUPERSPORT 1oς Αγώνας Π.Π.Τ.- Τρίπολη 19 Απριλίου 2015


VIDEO – SUPERSTOCK 1oς Αγώνας Π.Π.Τ.- Τρίπολη 19 Απριλίου 2015


racing-2

Σχετικά Άρθρα