Θα φτάσει ο Valentino Rossi τα 200 βάθρα MotoGP στο Brno?

Ο Γιατρός έφτασε τα 199 βάθρα στην μεγάλη κατηγορία MotoGP στη Jerez και τώρα πάει στο Μπρνο στο οποίο έχει κερδίσει 11 βάθρα MotoGP, θα τα κάνει 12 την Κυριακή;

Η Κυριακή στην Ανδαλουσία ήταν ένας από τους – αν όχι – ο πιο καυτός αγώνας της καριέρας του Rossi. Αλλά ο 41χρονος δεν έδειξε σημάδια κούρασης. Αυτή η πολυαναμενόμενη επιστροφή στα βάθρα για τον Rossi του δίνει ελπίδα ότι στο GP της Τσεχίας θα μπορέσει να συνεχίσει να ανεβαίνει στο βάθρο.

Ο Rossi κατέχει το ρεκόρ στα βάθρα στην μεγάλη κατηγορία με 199 βάθρα. Ο δεύτερος μετά τον Γιατρό είναι ο Jorge Lorenzo με 114 βάθρα, τρίτος ο Dani Pedrosa με 112 και την 4η θέση μοιράζονται οι Marc Marquez και Mick Doohan με 95 βάθρα!

Το 100ο βάθρο του Rossi ήρθε με τον Lorenzo και τον Pedrosa στο βάθρο, στο GP της Ισπανίας το 2008, ο Γιατρός τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Pedrosa.

Την πλειοψηφία των βάθρων του ο Rossi στο MotoGP τα έχει κερδίσει φυσικά με τη Yamaha, που φτάνουν τα 142.
Με τη Honda ο Rossi κέρδισε 54 βάθρα στο δρόμο για τους τρεις τίτλους, ενώ με τη Ducati, κέρδισε μόλις 3 βάθρα.

Η τελευταία φορά που ο Rossi ανέβηκε στο βάθρο στο GP της Τσεχίας,  ήταν το 2016, όταν τερμάτισε 2ος με νικητή τον Cal Crutchlow και τρίτο τον Marquez, σε έναν βρόχινο αγώνα.

Μπορεί ο Rossi να κατακτήσει ένα βάθρο back-to-back το 2020;
Σε μια πίστα που δεν ταιριάζει απαραιτήτως με τη Yamaha, δεν θα είναι εύκολο – αλλά ποτέ δεν μπορείς να υποτιμήσεις τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή!

Related Posts