Test Ride Ducati Scrambler στην FANMOTO – οδηγήστε το τώρα!

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες η Ducati παρουσίασε στην Αθήνα το νέο της μοντέλο Ducati Scrambler. Ένα μοντέλο που μπορείτε να βρείτε να το δείτε και να το κάνετε Test Ride στην Fanmoto στην Ηλιούπολη!

Στο κατάστημα της  Fanmoto , Ηρώων Πολυτεχνείου 8, στην Άνω Ηλιούπολη  μπορείτε να διαπιστώσετε ιδιοίς όμμασι πόσο όμορφο είναι το Scrambler από κοντά και πόσο καλά στέκεται στο δρόμο. Το νέο Ducati είναι ετομοπαράδοτο στην Fanmoto, και φυσικά υπάρχει διαθέσιμο για test ride.

115549-IMG_3981

Χωρίς καμία αμφιβολία το Scrambler μαζί με το νέο Multistrada DVT αποτελούν τα σημαντικότερα μοντέλα της Ducati για το 2015. Ενώ όμως το Multi συνεχίζει την πρόσφατη παράδοση του εξαιρετικά επιτυχημένου προηγούμενου μοντέλου – στην πλέον ανταγωνιστική κατηγορία της αγοράς – το Scrambler αποτελεί ένα δυναμικό μπάσιμο για την Ducati στην αγορά των retro.

Οι δύστροποι θα πούνε ότι οι Ιταλοί ακολουθούνε τα σημεία των καιρών – ενώ παραδοσιακά είναι leaders και όχι followers – επιλέγοντας να βαδίσουν στα μονοπάτια της εγγυημένης εμπορικά ρετρομόδας. Αυτό όμως είναι αυστηρό καθώς η Ducati ήταν από τους πρώτους που έσυρε το χορό των retro με τη σειρά GT, σχεδόν μια δεκαετία πριν, ενώ το καινούριο Scrambler είναι αναβίωση του κλασικού πλέον Scrambler 250 του ’60 και ’70.

115444-IMG_3973

Στόχος των κατασκευαστών ήταν να παρουσιάσουν μια μοτοσυκλέτα με ρετρό αισθητική, σύγχρονη συμπεριφορά, πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση, ευκολία στην οδήγηση με κύριους γνώμονες το fun to ride και fun to own. Δηλαδή τη χαρά του να την οδηγείς και την (ίσως ακόμα μεγαλύτερη) χαρά του να την έχεις στο γκαράζ σου και να την βολτάρεις για να σε χαζεύει ο κόσμος. Στο αισθητικό κομμάτι, η Ducati πέτυχε διάνα, καθώς το νέο Scrambler έχει ευθείες αναφορές στον παππού του, όμως σε αντίθεση με αρκετές ρετρό κατασκευές, η παλαιότητα και το ρομαντικό στοιχείο εξαντλούνται στο γενικό σχεδιαστικό concept. Το Scrambler είναι φρέσκο και σίγουρα όχι βγαλμένο από ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ενώ ούτε διπλά πίσω αμορτισέρ υπάρχουν, ούτε φρένα που σε κάνουν τις τρίχες σου να ασπρίζουν σε κάθε πάτημα, ούτε πλαίσιο ζελέ που χλωμιάζει στην παραμικρή υποψία πίεσης.

Στο δρόμο το νέο Scrambler είναι μια απολύτως σύγχρονη Ducati με ομαλό, γραμμικό και ισχυρό – για τα δεδομένα της κατηγορίας – μοτέρ και περιφερειακά που σαφώς ξεφεύγουν από τα συνήθη ρετρό πρότυπα. Ο δικύλινδρος αερόψυκτος δεν αφήνει περιθώρια για γκρίνιες. Έχει και ήχο και χαρακτήρα και γκάζι και οικονομία καυσίμου και… και… και… Όχι μόνο ταιριάζει απολυτα με το χαρακτήρα της κατασκευής, αλλά δίνει και μαθήματα στον ανταγωνισμό about how it’s done. Ο κινητήρας αποτελεί την καρδιά ενός συνόλου που ναι μεν σχεδιάστηκε με αισθητικά κριτήρια, χωρίς όμως να ξεχνάει ότι πρόκειται για ένα μηχάνημα οδήγησης, που ο αναβάτης του ενδέχεται να πιέσει. Σε αυτό το σημείο, το πανέμορφο δικύλινδρο σκαρφαλώνει κατευθείαν στην κορυφή της κατηγορίας με άνεση και ευελιξίά, σταθερότητα και γενικά αίσθηση ότι μπορείς να το πιέσεις και να διασκεδάσεις, χωρίς να σε προδώσει. Είναι ελαφρύ και αθλητικό, χωρίς να θυμίζει σε τίποτα όταν κινείται, παλιομοδίτικο μηχανάκι.

10995584_914182278645991_8471561056101433357_n

Ένα άλλο θέμα που αξίζει να αναφερθεί είναι η έλλειψη ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Σοφά έπραξαν οι ιθύνοντες του Borgo Panigale, παρότι διαπρέπουν πλέον στα… καλώδια και τα τσιπάκια, που άφησαν γυμνό το Scrambler σε αυτό το κομμάτι. Οι λόγοι είναι ότι αφενός θα αλλοιωνόταν ο χαρακτήρας και αφετέρου η τιμή θα ανέβαινε αδικαιολόγητα. Έτσι, εκτός από το ABS δεν υπάρχει ούτε traction control, ούτε wheelie control, ούτε διαφορετικοί χάρτες ψεκασμού, παρά μόνον ο αναβάτης, το δεξί του χέρι και το μυαλό του.

Η ποιότητα είναι παντού κορυφαία και η βαφή θα έκανε μια Aston Martin να κοκκινίσει (ή μάλλον να κιτρινίσει). Οι Ιταλοί θέλουν να δώσουν στο κοινό ένα προϊόν ποιοτικό τόσο στη λειτουργία του, όσο και στις λεπτομέρειες. Κρεμόμενα καλώδια απουσιάζουν πλήρως, όπως και σκληρά, αντιαισθητικά πλαστικά ενώ και εργονομικά το Scrambler σκοράρει πολύ ψηλά.

11227288_914136525317233_1315192458_o

Συνοψίζοντας, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην τιμολόγηση του νέου Scrambler. Με 8.950 ευρώ ο τυχερός ιδιοκτήτης παίρνει ένα πανέμορφο και ποιοτικότατο μηχανάκι, που κάνει τα πάντα, από οδήγηση τέρμα γκάζι μέχρι χαλαρό, καθημερινό σουλατσάρισμα στην πόλη, με όλα τα βλέμματα πάνω του. Χάρις στην εμφάνιση, τη φιλικότητα και την τιμολόγηση του Scrambler δεν είναι τυχαίο που η Ducati ποντάρει πολλά στο ενδιαφέρον του ασθενούς φύλου για μια ένα όμορφο και πρακτικό μέσο μετακίνησης.

Επίσημη παρουσίαση της νέας Ducati Scrambler στην Αθήνα – Video – Φωτογραφίες

113625-IMG_3927

Related Posts