Τα πιο παράξενα ρεκόρ μοτοσυκλετών

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, έγινε καινούργιο ρεκόρ του μέγιστου αριθμού των ατόμων σε μια μοτοσυκλέτα. Αυτό μας οδήγησε να θυμηθούμε και άλλα πιο σουρεαλιστικά ρεκόρ!

Η πιο απαιτητική μοτοσυκλέτα!


Πρώτα έχουμε το πιο πρόσφατο ρεκόρ. Μια ομάδα μοτοσικλετών του Ινδικού Στρατού έκανε το ρεκόρ Guinness της οδήγησης μοτοσυκλέτας με τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων επάνω της στην ιστορία. Συνολικά, ήταν 58 άνδρες, που κατάφεραν να ανέβουν σε ένα Royal Enfield 500cc και να διανύσουν όλοι μαζί απόσταση 1.200 μέτρων.

Η πρόκληση διεξήχθη στο σταθμό της Πολεμικής Αεροπορίας Yelanka την Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

Ρεκόρ για Burnout!

Στη δεύτερη θέση έχουμε το πιο μεγάλο burnout, που επιτεύχθηκε στις 11 Απριλίου 2015 στο Tagaytay, Φιλιππίνες, όπου 300 άτομα άρχισαν να κάνουν burnout ταυτόχρονα.

Υψηλότερο από ένα… πεύκο!

Έχουμε επίσης  ρεκόρ για τη μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο. Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα 5 μέτρων ύψος, 10 μέτρων μήκους και ζυγίζει περίπου 4 τόνους.

Αυτή ή περίεργη μοτοσυκλέτα χτίστηκε από τον Fabio Feggiani, ο οποίος ήταν σε θέση να την οδηγήσει για 100 μέτρα, επιτυγχάνοντας έτσι το ρεκόρ Guinness το 2013.

H πιο βαριά μοτοσυκλέτα του κόσμου!


Ναι, αν και μπορεί να φαίνεται ψέμα, η προηγούμενη μοτοσυκλέτα δεν ήταν η βαρύτερη στον κόσμο. Αυτό το ρεκόρ ανήκει στο Harzi Bike Schmiede, που κατασκευάστηκε από τον Γερμανό Tilo και τον Wilfried Niebel. Η μοτοσυκλέτα αυτή ζυγίζει 4,749 κιλά.

Η μικρούλα!

Από τη μεγαλύτερη, και τη βαρύτερη πάμε στη μικρότερη. Το όνομά της είναι “Small Toe”, και είναι το έργο του Σουηδού Tom Wiberg. Το μεταξόνιο του είναι 8 εκατοστά, το ύψος της σέλα είναι μόλις 6,5 εκατοστά και ζυγίζει 1 κιλό. Με κινητήρα 0,3 CV, μπορεί να φτάσει σχεδόν τα 2 km / h. Ο Tom κατασκεύασε περισσότερες από 10 εκατομμύρια μοτοσυκλέτες για να επιτύχει το Παγκόσμιο ρεκόρ Guinness το 2003.

Δύναμη G!


Ο βετεράνος οδηγός του TT στο Isle of Man, Guy Martin, έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας γύρω από έναν τοίχο θανάτου, εκτελώντας το στα 125,77 km / h, πράγμα που σήμαινε οτι είχε απορρόφηση δύναμης 5.2G.

Ο άνθρωπος “σούζα”!

Ο Ολλανδός Egbert van Popta έκανε νέο  ρεκόρ κάνοντας σούζα με 342,8 χλμ / ώρα το 2016.

Ο δάσκαλος της Γιόγκα!


Ο Hav Jabalpur το 2013 έκανε το παγκόσμιο ρεκόρ ως ο αναβάτης που έχει εκτελέσει τις περισσότερες στάσεις γιόγκα την ώρα που οδηγάει μια μοτοσυκλέτα. Ο Jabalpur κατάφερε να ολοκληρώσει συνολικά 50 στάσεις σε απόσταση 5 χιλιομέτρων.

Σχετικά Άρθρα