Συνελήφθη 31χρονος που έκλεβε μοτοσικλέτες και τις πουλούσε για ανταλλακτικά στο διαδίκτυο

Ένας 31χρονος είχε γίνει, τους τελευταίους μήνες, εφιάλτης για τους κατόχους μοτοσικλετών σε Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο, Μεταμόρφωση, Μαρούσι και Πατήσια.

Η δράση του τέλειωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν συνελήφθη από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Ιωνίας και Τ.Α. Νέας Φιλαδέλφειας.

Εντοπίστηκε και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω καθώς οδηγούσε μηχανή που είχε κλέψει λίγες ώρες νωρίτερα, ενώ πάνω του είχε… εργαλεία και κομμάτια από άλλες κλεμμένες μοτοσικλέτες.

Κατά την προανάκριση ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης τουλάχιστον 26 κλοπών, ενώ ο 31χρονος έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν.

Ο δράστης αφού έκλεβε τις μοτοσικλέτες στη συνέχεια τις αποθήκευε σε ειδικό χώρο δίπλα στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και τις διέλυε για να τις πουλήσει στο ως . Προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του, χρησιμοποιούσε στις αγγελίες που αναρτούσε στο διαδίκτυο, «επιχειρησιακό» κινητό τηλέφωνο και ψεύτικο όνομα.

Παρακάτω ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:

 Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός για μοτοσυκλετών και εξαρτημάτων αυτών

Εξιχνιάστηκαν -26- περιπτώσεις

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες της 3-12-2020 στη Νέα Ιωνία, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τ.Α. Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, 31χρονος ημεδαπός για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και για κυκλοφορία παραχαραγμένου νομίσματος.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της εγκληματικής δράσης ατόμου, που κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, προέβαινε συστηματικά στην αφαίρεση ανταλλακτικών από μοτοσυκλέτες , κυρίως στις περιοχές της Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Αμαρουσίου και Πατησίων, εντοπίστηκε ο ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος εντοπίσθηκε να επιβαίνει σε μοτοσυκλέτα, στο κυτίο της οποίας έφερε εξάτμιση την οποία και εναπόθεσε στην αυλή της οικίας του. Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στον εν λόγω κυτίο βρέθηκαν διάφορα πλαστικά μέρη μηχανών και θήκη εργαλείων. Επιπρόσθετα διαπιστώθηκε ότι μοτοσυκλέτα είχε κλαπεί μία μέρα πριν.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία του, ο κατηγορούμενος μετέβαινε στο εκάστοτε σημείο κλοπής με μοτοσυκλέτα, την οποία είχε αφαιρέσει νωρίτερα και συνήθως την εγκατέλειπε πλησίον του άλσους την Νέας Φιλαδέλφειας. Ακόμη, ο κατηγορούμενος πωλούσε τα αφαιρεθέντα μέρη από τις μοτοσυκλέτες μέσω ιστοσελίδας και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δραστηριοποιούνται στις πωλήσεις οχημάτων.

Από την έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος τμημάτων μοτοσυκλετών (πλαστικών, μηχανικών, μεταλλικών), πλήθος εργαλείων (κλειδιά και κατσαβίδια), ένα χαρτονόμισμα αμφιβόλου γνησιότητας και τρεις σφραγίδες.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν-26- περιπτώσεις κλοπών μοτοσυκλετών και εξαρτημάτων αυτών.

Ο 31χρονος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Related Posts