ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 6ου Αγώνα Παν. Πρωτ. Ταχ. Μέγαρα 2015, πως και τι …

Φτάσαμε στον τελευταίο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας για το 2015, που θα γίνει στα Μέγαρα το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Οκτωβρίου.

Με την τυπική-κανονική διάρκεια συμμετοχών να έχει λήξει την Πέμπτη στις 12 το βράδυ, οι δηλωμένες συμμετοχές στο site της ΑΜΟΤΟΕ είναι μόλις 35!* Από την λίστα απουσιάζουν κάποια ονόματα που ίσως θα δούμε στον αγώνα και για κάποιο λόγο δεν πρόλαβαν να δηλωθούν ή να περάσουν στο σύστημα της ΑΜΟΤΟΕ.

Σε αυτόν τον τελευταίο αγώνα θα κριθούν οι τίτλοι σε δυο κατηγορίες (OPEN και Racing),  αφού για τρεις από τις πέντε κατηγορίες έχουν κριθεί στον προηγούμενο αγώνα των Σερρών!

Έχουμε λοιπόν, στην κατηγορία Νέων 4 συμμετοχές, στην  OPEN έχουμε μόλις 6 (5 συμμετοχές στην Open και 1 στην Open 600), 7 στην Racing, 7 συμμετοχές στην κατηγορία SUPERSPORT !  και τέλος στην μεγάλη κατηγορία SUPERSTOCK  βλέπουμε 11 συμμετοχές ! Στο σύνολο 35, οι λιγότερες της χρονιάς. Ελπίζουμε ότι θα δούμε συμμετοχές αν μπαίνουν  και να μην είναι ο τελευταίος αγώνας ο φτωχότερος συμμέτοχων.

Αναλυτικότερα :

Στην κατηγορία των Νέων έχουμε 4 συμμετοχές, με το τίτλο να έχει κριθεί.

neoi
Ο Βασίλης Κορωνάκης έχει κάνει το απόλυτο έως τώρα με 5 νίκες και με 5 pole position και έχει συγκεντρώσει 125 βαθμούς και ήταν η πρώτη που έκλεισε τον τίτλο στον προτελευταίος αγώνα των Σερρών. Ο δεύτερος στην βαθμολογία Κυριάκος Λιούτας με 82 βαθμούς, δύσκολα θα χάσει το νούμερο 2 της κατηγορίας.

Στην τρίτη θέση έχει περάσει ο Στέλιος Χάλαρης με 65 βαθμούς, μετά τον αγώνα των Σερρών.

Στην τέταρτη θέση βρίσκετε η μοναδική γυναικά του Πρωταθλήματος,  Ειρήνη Ρομποτή με 56 βαθμούς. Η Ρομποτή έχει συμμετέχει στους τρεις πρώτους αγώνες του Πρωταθλήματος.

Στην 5η θέση ο μικρός αδελφός του Στέλιου, Γιάννης Χάλαρης που έχει μονό 29 βαθμούς, αλλά με μόνο 2 αγώνες να έχει συμμετέχει.

 

Στην κατηγορία OPEN βλέπουμε μονό  6 συμμετοχές !!!

open

Στην κατηγορία, μετά τον 5ο αγώνα, στην βαθμολογία συνεχίζει να είναι μπροστά ο  Γιάννης Μαρινάκης με 103 βαθμούς, ενώ στην δεύτερη θέση έχει περάσει ο Φάνης Μίχας μετά την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, και τώρα είναι μόλις 7 βαθμούς πίσω από τον πρώτο με 96 βαθμούς. Στην 3η θέση είναι ο Ηλίας Μπαξισόγλου  που έχει 91 βαθμούς, μόλις 5 βαθμούς πίσω από τον Μίχα.  Όλα λοιπόν παίζονται σε αυτόν τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.
Ελπίζουμε να δούμε τον Μίχα στην εκκίνηση, ο οποίος διεκδικεί και τον τίτλο στη κατηγορία OPEN 600 με 110 βαθμούς πίσω από τον Ηλία Μπαξισόγλου που έχει 115 βαθμούς και είναι πρωτοπόρος.

Την 4η θέση της κατηγορίας την έχει εξασφαλίσει θα λέγαμε ο Τάσος Κωστάρας, τον οποίο δεν βλέπουμε στις συμμετοχές. Ελπίζουμε να δούμε και άλλους οδηγούς που διεκδικούν τις ποιο πίσω θέσεις και στις δυο κατηγορίες της OPEN

Να σημειώσουμε εδώ πως η  κατηγορία OPEN τρέχει με μονομάρκα λάστιχα – φέτος είναι τα Continental – και θεωρητικά  είναι ένας θύλακας που τροφοδοτεί τις υπόλοιπες κατηγορίες με οδηγούς.

Στην κατηγορία Racing , στην λίστα της ΑΜΟΤΟΕ βλέπουμε 7 συμμετοχές μόνο στα 250.

racing

 

Ο Μάκης Σιφναίος εξακολουθεί να είναι επικεφαλής της βαθμολογίας  105 βαθμούς, με μια νίκη και τέσσερεις δεύτερες θέσεις και διαφορά 5 βαθμών από τον Άκη Τσώκο που έχει 100 βαθμούς και 4 νίκες και μια «αναγκαστική» εγκατάλειψη, ενώ ο Λέανδρος Ντότσικας βρίσκετε στην 3η θέση με 72 βαθμούς, και  μαθηματικά είναι αδύνατον να χάσει την τρίτη θέση στην κατάταξη.

Στην κατηγορία SUPERSPORT έχουμε πρωταθλητή τον Αλεξ Παπαγεωργίου από τον προηγούμενο αγώνα των Σερρών. Στον 6ο αγώνα βλέπουμε  7 Συμμετοχές.

ss600
Στην λίστα της ΑΜΟΤΟΕ βλέπουμε τον Άρη Γκιζίνο στην μεγάλη κατηγορία αλλά θα τρέξει στην Supersport με CBR600.  Την 3η θέση στην βαθμολογία μοιράζονται ο Σταύρος Τριντής και ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος  με 57 βαθμούς και έτσι όλα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα. Στην δεύτερη θέση της βαθμολογία είναι ο Κώστας Πολίτης, ο οποίος δεν θα τρέξει και σε αυτόν τον αγώνα, οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα,  να χάσει την 2η θέση στην βαθμολογία.
Αρκετά κοντά στους Τριντή και Τζωρτζόπουλο με 9 βαθμούς πίσω τους είναι ο Δημήτρης Παπαγγέλλου, ο νικητής του 5ου αγώνα των Σερρών. Όλα λοιπόν είναι ανοικτα για τις υπόλοιπες θέσεις από το 2 και πίσω και μένει να το δούμε στην πίστα!

Στην Superstock, στην μεγάλη κατηγορία, βλέπουμε 12 συμμετοχές,

stk1000

Και σε αυτή την κατηγορία έχουμε Πρωταθλητή από τον προτελευταίος αγώνα στις Σέρρες. Ο Χάρης Παρασκευόπουλος είναι ο Πρωταθλητής για το 2015 στην μεγάλη κατηγορία, έχοντας κάνει μια σταθερή και ανοδική πορεία. Έχει μια τρίτη θέση, δυο δεύτερες και δυο νίκες,  συγκεντρώνοντας 106 βαθμούς.

Στην δεύτερη θέση έχει περάσει ο Λευτέρης Πίππος με 81βαθμούς, έχοντας κερδίσει 4 βάθρα στους 5 αγώνες. Ο Σάκης Συνιώρης, με 66 βαθμούς, είναι στην τρίτη θέση έχοντας κάνει 2 νίκες μια τρίτη θέση μια  εγκατάλειψη και μια πτώση στον 5ο αγώνα των Σερρών. Στην 4η θέση με 57 βαθμούς είναι ο Γιώργος Τσίτος που είναι ο οδηγός που μπορεί να διεκδικήσει από τον Συνιώρη την 3η θέση της βαθμολογίας.

Παρόλο που στις δυο κατηγορίες, Supersport και Superstock έχουν κριθεί οι τίτλοι, θα δούμε και πάλι θεαματικούς αγώνες και μάχες μεταξύ των οδηγών μιας και δεν υπάρχει μονό το πρωτάθλημα αλλά και η κατάκτηση της καρό σημαίας και του βάθρου

Ραντεβού ΟΛΟΙ στα Μέγαρα  όπου αυτό το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Οκτωβρίου θα χτυπά και πάλι η καρδιά της ταχύτητας, να θαυμάσουμε τους πρωταθλητές των αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλέτας της χωράς μας που παρόλο την οικονομική κρίση καταφέρνουν και συνεχίζουν να παλεύουν για μια καλή εμφάνιση μέσα στην πίστα, προσφέροντας θέαμα και αδρεναλίνη!

*Η παρακάτω λίστα είναι οι συμμετοχές που έχουν δοθεί στην ΑΜΟΤΟΕ μέχρι τώρα. Επίσης το σύστημα  της ΑΜΟΤΕ δεν μπορεί να μας δείξει συμμετοχή οδηγού σε 2 κατηγορίες. Τέλος  στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν οδηγοί με εκπρόθεσμη συμμετοχή.

SYMMETOXES-6os-PPT-MEGARA-2015-lista

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σχετικά Άρθρα