ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 5ου Αγώνα Παν. Πρωτ. Ταχ. Σέρρες 2015, πως και τι …

Εν μέσω κρίσεως, capital control και με σωρεία άλλων δυσκολιών, το πρωτάθλημα συνεχίζει και προσγειώνετε στις Σέρρες, το Σάββατο και την Κυριακή 3 και 4 Οκτωβρίου 2015.

UPDATE: Με την τυπική-κανονική διάρκεια συμμετοχών να έχει λήξει την Πέμπτη στις 12 το βράδυ, οι δηλωμένες συμμετοχές στο site της ΑΜΟΤΟΕ είναι μόλις 38!*

Από την λίστα απουσιάζουν κάποια ονόματα που είμαστε ίσως θα δούμε στον αγώνα και για κάποιο λόγο δεν πρόλαβαν να δηλωθούν ή να περάσουν στο σύστημα της ΑΜΟΤΟΕ.

Επίσης πληροφορηθήκαμε για συμμέτοχες και ξένων αναβατών, κυρίως Βούλγαρων, ανάμεσα τους και ο γνωστός Martin Choy, χωρίς όμως να είναι σίγουρη η συμμετοχή του.

Βρισκόμαστε λοιπόν στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς ,και ο  αγώνας αυτός μπορεί να είναι και ο καθοριστικός που ίσως  μπορεί να ξεκαθαρίσει την πορεία του τίτλου σε όλες τις κατηγορίες.

Έχουμε στην κατηγορία Νέων 4 συμμετοχές, στην  OPEN έχουμε 12  (8 συμμετοχές στην Open και 4 στην Open 600)  , 3 στην Racing !!!, 7 συμμετοχές στην κατηγορία SUPERSPORT !  και τέλος στην μεγάλη κατηγορία SUPERSTOCK  βλέπουμε 11 συμμετοχές ! Στο σύνολο 38, οι λιγότερες της χρονιάς, σε ένα πρωτάθλημα με φθίνουσα πορεία και τους υπεύθυνους να ………..???.

Αναλυτικότερα :

Στην κατηγορία των Νέων έχουμε 4 συμμετοχές, με απουσία από την λίστα της Ειρήνης Ρομποτή, της μοναδικής γυναίκας στην ταχύτητα.

IMG_7552

Στην κατηγορία, ο Βασίλης Κορωνάκης έχει κάνει το απόλυτο έως τώρα με 4 νίκες, με 4 pole position και έχει συγκεντρώσει 100 βαθμούς και ίσως είναι η μόνη κατηγορία που τα πράγματα είναι κάπως ξεκάθαρα, αν και ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί , αφού ο δεύτερος στην βαθμολογία Κυριάκος Λιούτας με 62 βαθμούς, μαθηματικά μπορεί να κερδίσει τον τίτλο και όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα που πιθανότατα θα μας δώσει και τον τιτλούχο της κατηγορίας. Ο Βασίλης Κορωνάκης θα είναι ο πρώτος που θα πανηγυρίσει το τίτλο του πριν ακόμα την λήξη του πρωταθλήματος έστω και αν τερματίσει 4ος .

Στην τρίτη θέση ακόλουθη η μοναδική γυναικά του Πρωταθλήματος,  Ειρήνη Ρομποτή με 56 βαθμούς. Η Ρομποτή στον προηγούμενο αγώνα δεν συμμετείχε λόγο τραυματισμού, ελπίζουμε σε αυτόν τον αγώνα να την δούμε και πάλι στο grid της εκκίνησης.  Στην τέταρτη θέση βρίσκετε ο Στέλιος Χάλαρης με 49 βαθμούς αλλά με ένα αγώνα λιγότερο και τέλος στην 5η θέση ο μικρός αδελφός του Στέλιου, Γιάννης Χάλαρης που έχει μονό 16 βαθμούς, αλλά με έναν μόνο αγώνα να έχει συμμετέχει.

Στην κατηγορία OPEN έχουμε 12 συμμετοχές  με τις συμμετοχές στα 600 να είναι μόνο 4.

IMG_7917

Στην κατηγορία, μετά τον 4ο αγώνα, η βαθμολογία άλλαξε και μπροστά πέρασε ο  Γιάννης Μαρινάκης με 83 βαθμούς, μπροστά από τον προηγούμενο πρωτοπόρο, Ηλία Μπαξισόγλου  που έχει 78 βαθμούς, μόλις 5 βαθμούς πίσω από τον Μαρινάκη.  Στην τρίτη θέση, σε απόσταση αναπνοής και ο Φάνης Μίχας με 71 βαθμούς.

Όπως όλα δείχνουν σε αυτή την κατηγορία δύσκολα θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σε αυτόν τον αγώνα, αν όλα κυλίσουν ομαλά και θα χρειαστεί ο 6ος και τελευταίος αγώνας των Μεγάρων για να κριθεί ο τίτλος!

Λίγο ποιο πίσω σε αυτή την κατηγορία για την 4η θέση παλεύουν ο Τάσος Κωστάρας με 48 βαθμούς και ο Λάμπρος Γκουντούμας με 45 βαθμούς!

Στην ΟΡΕΝ 600, ο Ηλίας Μπαξισόγλου με 95 βαθμούς, είναι πρώτος έχοντας 3 νίκες και μια δεύτερη θέση, δείχνει να απειλείται από τον Φάνη Μίχα που τον πλησιάζει με 85 βαθμούς,  ενώ ο Γιώργος Λιούντρης βρίσκεται αρκετά πιο πίσω με 45 βαθμούς .

Να σημειώσουμε εδώ πως η  κατηγορία OPEN τρέχει με μονομάρκα λάστιχα – φέτος είναι τα Continental – και θεωρητικά  είναι ένας θύλακας που τροφοδοτεί τις υπόλοιπες κατηγορίες με οδηγούς.

Στην κατηγορία Racing , στην λίστα της ΑΜΟΤΟΕ δυστυχώς βλέπουμε μόνο 3 συμμετοχές και αυτές μόνο στα 250 , ελπίζουμε να δούμε εδώ στις Σέρρες και τις συμμέτοχες των δυο 125αριων όπως τα είδαμε και στον προηγούμενο αγώνα των Σερρών.

IMG_8274

Ο Μάκης Σιφναίος είναι επικεφαλής της βαθμολογίας με 85 βαθμούς, με μια νίκη και τρεις δεύτερες θέσεις και διαφορά 10 βαθμών από τον Άκη Τσώκο που έχει 75 βαθμούς και 3 νίκες και μια «αναγκαστική» εγκατάλειψη, ενώ ο Λέανδρος Ντότσικας βρίσκετε στην 3η θέση με 56 βαθμούς,  29 βαθμούς πίσω από τον πρώτο.

Στα 125 RACING η κατάταξη παραμένει ίδια αφού οι 3 αθλητές που έχουν βαθμολογηθεί έχουν κάνει μόνο 2 αγώνες από τους 4. Έτσι πρώτος παραμένει ο Αντώνης Αβραμόπουλος με 50 βαθμούς,  2ος ο Νότης Παπαπαύλου με 40 βαθμούς  3ος ο  Μενέλαος Αντωνάς με 29 βαθμούς και τέλος 4ος  ο Γιάννης Κόλλιας με έναν αγώνα και 16 βαθμούς.

Στην κατηγορία SUPERSPORT βλέπουμε μόλις 7 Συμμετοχές, με ποιο σημαντική απουσία αυτή του Κώστα Πολίτη που είναι  στην 2η θέση της βαθμολογίας με 70 βαθμούς και ο κυριότερος αντίπαλος του Άλεξ Παπαγεωργίου που είναι πρώτος με 81 βαθμούς.

IMG_8718
Άλλη μια σημαντική απουσία που δεν μας έχει συνηθίσει να απουσιάζει, είναι ο Μιχάλης Κουτσουμπός που είναι τρίτος στην βαθμολογία με 44 βαθμούς. Ο Μιχάλης Κουτσουμπός έμεινε πίσω στην βαθμολογία επειδή δεν τερμάτισε στον προηγούμενο αγώνα λόγο πτώσης  που του στέρησε τους βαθμούς αλλά πιθανότατα είναι και ο λόγος της μη συμμετοχής του στον 5ο αγώνα.

Σε αυτόν τον αγώνα λοιπόν, μάλλον θα ξεκαθαρίσει ο τίτλος στην περίπτωση που ο Άλεξ Παπαγεωργίου κερδίσει τον αγώνα!
Ο Άλεξ Παπαγεωργίου θα μπορέσει να πανηγυρίσει τον τίτλο του πρωταθλητή 2015 ακόμα και αν τερματίσει 3ος.  Μαθηματικά αφήνει τον τίτλο ανοικτό μόνο αν τερματίσει 4ος και πίσω.

UPDATE: Στην Superstock, στην μεγάλη κατηγορία, βλέπουμε 12 συμμετοχές,

IMG_9323

Εδώ όπως προαναφέραμε μπορεί να δούμε και ξένους αναβάτες που όμως δεν επηρεάζουν την βαθμολογία του Πρωταθλήματος, ανεξαρτήτως τερματισμού τους.

Εδώ έχουμε μεγάλη μάχη στην κορυφή με τον Χάρη Παρασκευόπουλο να είναι πρώτος με 81 βαθμούς, έχοντας μια νίκη, δυο δεύτερες θέσεις και μια τρίτη. Στην δεύτερη θέση έχει περάσει ο Σάκης Συνιώρης, με 66 βαθμούς, έχοντας κάνει 2 νίκες μια τρίτη θέση και μια  εγκατάλειψη. Στην τρίτη θέση ο Λευτέρης Πίππος με 65 βαθμούς, ένα μόλις βαθμό πίσω από τον δεύτερο, έχοντας μια δεύτερη θέση, δυο τρίτες και μια τέταρτη.

Στην μεγάλη κατηγορία όλα είναι ρευστά, με τον Παρασκευόπουλος που είναι στην κορυφή να θέλει να πάρει μια δεύτερη νίκη για να βάλει οριστικά την βάση για τον πρώτο του τίτλο, ενώ ο Πίππος και ο Συνιώρης  θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να πάρουν πολύτιμους βαθμούς για να κρατηθούν ζωντανοί στην διεκδίκηση του τίτλου και να έχουν άλλη μια ευκαιρία στον τελευταίο αγώνα των Μεγάρων.

Ραντεβού ΟΛΟΙ στις Σέρρες  όπου αυτό το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίου θα χτυπά και πάλι η καρδιά της ταχύτητας, ίσως δούμε την Κυριακή τους πρωταθλητές 2 κατηγοριών να προκύπτουν από αυτόν τον αγώνα!

*Η παρακάτω λίστα είναι οι συμμετοχές που έχουν δοθεί στην ΑΜΟΤΟΕ μέχρι τώρα. Επίσης το σύστημα  της ΑΜΟΤΕ δεν μπορεί να μας δείξει συμμετοχή οδηγού σε 2 κατηγορίες. Τέλος  στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν οδηγοί με εκπρόθεσμη συμμετοχή.

UPDATE:
5os-SERRES-symmetoxes-2015-update1

 

 

Related Posts