ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 5ου & 6ου Αγώνα ΠΠΤ Μέγαρα 2017, τι θα δούμε …

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα επιστρέφει νότια, στην Αττική και πάλι στα Μέγαρα για τον 5ο και 6ο αγώνα της χρονιάς που θα κλείσει το πρωτάθλημα, και διοργανώνει η ΑΜΟΤΟΕ.

Σε αυτόν τον αγώνα έχουμε κάποιες ιδιαιτερότητες, καθώς δεν θα έχουμε ημέρα με ανεπίσημα δοκιμαστικά (ελεύθερη προπόνηση), αλλά θα ξεκινήσει το τριήμερο του αγώνα την Παρασκευή με  τα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και τις κατατακτήριες που θα καθορίσουν τις σχάρες εκκίνησης και για τους δυο αγώνες, του 5ου που θα γίνει το Σάββατο και του 6ου που θα γίνει την Κυριακή.

Οι δηλωμένες συμμετοχές στο site της ΑΜΟΤΟΕ μέχρι την Τετάρτη το βράδυ που λήγει και η προκαθορισμένη προθεσμία είναι στην λίστα συμμετοχών και για τους δυο αγώνες, 52 συμμετοχές!*, ενώ για τον αγώνα του Σαββάτου έχουν δηλωθεί ότι θα τρέξουν 4 επιπλέον οδηγοί που δεν θα τρέξουν την Κυριακή, ενώ για τον τελευταίο και 6ο αγώνα, βλέπουμε μια επιπλέον συμμετοχή.

Σίγουρα θα δούμε και άλλες συμμετοχές στον αγώνα που δεν έχουν δηλωθεί εμπρόθεσμα, αλλά και συμμετοχές ξένων οδηγών που δεν φαίνονται στο σύστημα της ΑΜΟΤΟΕ.

5ος-6ος Αγώνας Μέγαρα 14-15/10/2017 52 (Racing-7) (SUPERBIKES-9) (SUPERSPORT-12) (SUPERSPORT 300-3) (ΝΕΩΝ -9) (ΟΡΕΝ-12)
5ος Αγώνας Μέγαρα 14/10/2017 1 (ΟΡΕΝ-1)
6ος Αγώνας Μέγαρα 15/10/2017 4 (Racing-1) (ΟΡΕΝ-3)

Ας ρίξουμε μια ματιά λίγο ποιο αναλυτικά στις κατηγορίες να δούμε τις συμμετοχές.

SUPERBIKE (Πρωτάθλημα)
Στην μεγάλη κατηγορία SUPERBIKE στον 5ο και 6ο αγώνα θα έχουμε 9 συμμετοχές!

Ο Σάκης Συνιώρης με τρεις νίκες και μια δεύτερη θέση έχει 95 βαθμούς και είναι μπροστά στην βαθμολογία με 32 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο και έρχεται στα Μέγαρα με ψυχολογία νικητή και με το αβαντάζ των βαθμών, που τον έχει φέρει ποιο κοντά στον 11ο τίτλο του, περισσότερο από ποτέ!

Στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας βρίσκεται ο Γιώργος Μαρκεσίνης, που έχει 63 βαθμούς με δύο τρίτες θέσεις, μια πέμπτη και μια δεύτερη, και έρχεται στα Μέγαρα με διαφορά 6 βαθμούς από τον τρίτο, και την φόρα που έχει από την φοβερή απόδοση του φέτος, ελπίζοντας ακόμα και για μια νίκη στους δυο επόμενους αγώνες!

Τρίτος στην βαθμολογία έρχεται στα Μέγαρα ο  Λευτέρης Πίππος με 57 βαθμούς, μετά από την εκπληκτική του νίκη στον προηγούμενο αγώνα στις Σέρρες, και όπως όλα δείχνουν θα ριχτεί στην μάχη για νίκες στους επόμενους δυο αγώνες!
Μεγάλη απουσία από τον διπλό αγώνα των Μεγάρων είναι ο τέταρτος στην βαθμολογία, Χάρης Παρασκευόπουλος, ένας πραγματικά γρήγορος και δυνατός οδηγός, και πρωταθλητής του 2015, δεύτερος το 2016 και πολλά υποσχόμενος στο ξεκίνημα του 2017, που είχε όμως ένα άδοξο και οδυνηρό τέλος για αυτόν, που συγκλόνισε τον κόσμο των αγώνων!

Στην 5η θέση της βαθμολογίας ο Φώτης Τσαλίκης με δυο τέταρτες θέσεις, μια έκτη και μια πέμπτη, έχει συγκεντρώσει 47 βαθμούς και είναι μόλις 2 βαθμούς μπροστά από τον Σωτήρη Μπεγνή, που κλείνει την  κορυφαία εξαδα!

Στον τελευταίο διπλό αγώνα θα δούμε επίσης και τους Αριστείδη Γκιζίνο (25 βαθμοί), Κώστα Φωτιάδη (24 βαθμοί), Τάσο Κωστάρα (10 βαθμοί) και Κώστα Ζαχαρόπουλο (8 βαθμοί)

Επίσης θα δούμε και πάλι στην ομάδα της Wolf-Racing Motul, τον Roberto Farinelli που μας έρχεται από την Ιταλία και στις Σέρρες τερμάτισε δεύτερος γράφοντας και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα!

Στην Μεγάλη κατηγορία θα έχουμε για τον δεύτερο αγώνα 1 Aprilia RSV4, 1 Honda CBR 1000, 6 Yamaha R1 και 1 Kawasaki ZX 10 1000.

Το ενδιαφέρον για τον διπλό αγώνα των Μεγάρων είναι μεγάλο μιας και μαθηματικά όλα είναι ανοικτά, με τον Σάκη Συνιώρη να είναι προ των πυλών ενός ακόμη τίτλου φέτος!

 

SUPERSPORT  (Πρωτάθλημα)

Στην SUPERSPORT, η κατηγορία με τον υψηλότερο συναγωνισμό και με τις περισσότερες μάχες θα έχει και πάλι πολύ ενδιαφέρον, αφού στους τρεις  πρώτους αγώνες πρόσφερε όμορφο θέαμα, μάχες, και ανταγωνισμό στα κόκκινα!

Στην μεσαία κατηγορία (φωτιά) Supersport, έχουμε 12 συμμετοχές, με τρεις διαφορετικούς νικητές σε τέσσερεις αγώνες, ενώ οι τρεις πρώτοι είναι πολύ κοντά στην βαθμολογία, με επικεφαλή της βαθμολογίας με 82 βαθμούς τον Δημήτρη Καρακώστα με δυο τρίτες θέσεις και δύο νίκες, ενώ στην δεύτερη, με μόλις 6 βαθμούς πίσω είναι ο Μιχάλης Κουτσουμπός με τρείς δεύτερες θέσεις και μια Τρίτη και 76 βαθμούς, ενώ στην τρίτη θέση είναι ο Φάνης Μίχας με 72 βαθμούς, με μια πέμπτη θέση, μια δεύτερη, μια νίκη, και μια Τρίτη, και μόλις 10 βαθμούς διαφορά από την κορυφή!
Ο Δημήτρης Παπαγγέλου με 49 βαθμούς και τρείς τέταρτες θέσεις και μια έκτη, βρίσκεται στην 4η θέση, μπροστά από τον Αλεξ Παπαγεωργίου που έχει 47 βαθμούς με μια νίκη, μια δυο πέμπτες θέσεις και μια εγκατάλειψη, βρίσκεται στην 5η θέση. Την κορυφαία εξαδα συμπληρώνει ο Σταυρός Τριντής με 39 βαθμούς και μια 4η θέση, μια έκτη, μια 7η θέση και μια 9η θέση!

Θα δούμε επίσης τους Γιάννη Τζωρτζόπουλο (37 βαθμοί), Γιώργο Λιούντρη (21 βαθμοί), Νίκο Ζαφείρη (12 βαθμοί), Βασίλη Ευθυμίου, Μάριο Ταγκλή και Γιώργο Χάλαρη, ενώ δεν είδαμε συμμετοχή του Τάσου Σκυριανόγλου, που στον προηγούμενο αγώνα έσπασε το μοτέρ της μοτοσυκλέτας του στα χρονομετρημένα!

 

RACING (Πρωτάθλημα)

Στην κατηγορία 250 RACING με τέσσερεις νίκες και 100 βαθμούς είναι ο Λέανδρος Ντότσικας, 40 βαθμούς μπροστά από τον Γιώργο Κίτσο που έχει τρεις δευτέρες θέσεις και μια εγκατάλειψη στον τελευταίο αγώνα στις Σέρρες, ενώ στην 3η θέση με 52 βαθμούς είναι ο Ανδρέας Λεφέβρ, με δυο τρίτες θέσεις, μια δεύτερη και μια εγκατάλειψη.

Στην 4η θέση είναι ο Βασίλης Στάμου, με 45 βαθμούς, με διαφορά 7 βαθμούς από τον τρίτο, ενώ στα Μέγαρα θα δούμε και τον Κώστα Σακελαρίου όπου τον βλέπουμε και πάλι μετά από καιρό να επιστρέφει στο ΠΠΤ και  θα τρέξει μόνο στον 5ο αγώνα του Σαββάτου, αφού την Κυριακή θα είναι στο πλάι του γιου του που αγωνίζεται στον 3ο Αγώνα Motocross Νοτίου Ελλάδος 2017 στη Μεγαλόπολη.
Επίσης θα δούμε με το νούμερο 41 τον Νίκο Περιστερά να τρέχει με ένα δίχρονο YIAMAHA TZ 250 κυβικών.

Στην κατηγορία θα δούμε και μια εξαιρετικά σημαντική συμμετοχή με οδηγό τον τρεις φορές πρωταθλητή, Ανδρέα Παργινό, που θα οδηγήσει μια μοναδική μοτοσυκλέτα πρωτότυπο που είναι φτιαγμένη από την φοιτητική ομάδα TeiCM Racing Team του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας,  με σκοπό να τρέξει στο FIM European Supermono Cup 2017.

SUPERSPORT 300 (Κύπελλο)

Στην νέα κατηγορία SS300 έχουμε 3 συμμετοχές, τον δυο φορές κυπελλούχο Νέων, Βασίλη Κορωνάκη, τον Παναγιώτη Κόκκινο, και μια νέα συμμετοχή από την Ρόδο, τον Κώστα Τσουρουνάκη!

Θα το γράψω για άλλη μια φορά, αυτή η κατηγορία των μικρών μοτοσυκλετών ίσως είναι το μέλλον των αγώνων, αφού σε όλο το κόσμο, τα πρωταθλήματα με αυτές τις μοτοσυκλέτες έχουν φοβερή άνοδο, με κυριότερο παράγοντα το χαμηλό κόστος, που σε συνδυασμό με τις δελεαστικές προτάσεις κάποιων εταιριών, είναι μεγάλη ευκαιρία για πολλούς να κάνουν την είσοδο τους στους αγώνες ταχύτητας!

 

ΝΕΩΝ (Κύπελλο)

Η κατηγορία ΝΕΩΝ έχει 9 δηλωμένες συμμετοχές, για τον διπλό αγώνα, αλλά ίσως δούμε και πάλι τον μικρό Βούλγαρο, Michail Frorov.

Σε αυτή την κατηγορία ο τίτλος έχει κριθεί αφού ο πρώτος της βαθμολογίας Νότης Παπαπαύλου, με τέσσερεις νίκες και 100 βαθμούς, έχει 51 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, άρα και καθόλου να μην τρέξει έχει εξασφαλίσει τον τίτλο για το 2017.

Στην δεύτερη θέση με 49 βαθμούς ο Παναγιώτης Γκιζίνος, μπροστά από τον Θωμά Σκούρτα που έχει και τον Κυριάκο Λιούτα που έχουν και οι δυο 46 βαθμούς, ενώ με 43 βαθμούς πίσω τους ο Νίκος Ελευθεριάδης, μπροστά από τον Γιώργο Μπαξίσογλου, που έχει 38 βαθμούς, ενώ τέλος για δεύτερη φορά θα δούμε τον μικρότερο οδηγό Χρήστο Παπανικολάου με 20 βαθμούς.

Έτσι μιας και ο τίτλος έχει καθαρίσει, για τις υπόλοιπες θέσεις θα γίνουν μάχες από τους νεαρούς οδηγούς, το μέλλον των αγώνων!

OPEN

Στην κατηγορία OPEN που δεν έχει καμία βαθμολογία και τίτλο, παρόλο που συνήθως μαζεύει τις περισσότερες συμμετοχές, σε αυτόν τον αγώνα θα έχουμε 15 συμμετοχές το Σαββάτο στον 5ο αγώνα και 13 την Κυριακή στον 6ο και τελευταίο αγώνα!

Βλέπουμε αρκετές απουσίες από οδηγούς που είχαν πάρει μέρος στους προηγούμενους αγώνες, αλλά και νέες συμμετοχές, μιας και αυτή η κατηγορία προσφέρεται για πολλούς που έχουν την ευκαιρία και θέλουν να ξεκινήσουν τους αγώνες, αφού στην κατηγορία μπορούν να τρέξουν όλες μαζί μοτοσυκλέτες διαφόρων κυβικών, όπως 600cc και 1000cc!

Να σημειώσουμε εδώ για την OPEN πως με τους νέους κανονισμούς έχουμε κάποιες σημαντικές αλλαγές, όπως ότι  δεν θα υπάρχει πλέον κύπελλο, ούτε βαθμολογία, αλλά θα δίνεται σε κάθε αγωνιζόμενο ένα μετάλλιο – έπαινος ανά αγώνα! Επίσης άλλη μια σημαντική αλλαγή είναι ότι ο οδηγός που κατά τις χρονομετρημένες δοκιμές της ΟΡΕΝ, επιτύχει χρόνο ίσο, η, μικρότερο του 107% του καλύτερου χρόνου του πρώτου αθλητή στην κατάταξη των αντίστοιχων χρονομετρημένων δοκιμών των κατηγοριών SUPERSPORT και SUPERBIKE, ανάλογα με την κατηγορία της μοτοσυκλέτας που χρησιμοποιεί για την επίτευξη του χρόνου του, θα παίρνει μέρος στον αγώνα της αντίστοιχης κατηγορίας (SS, SBK), με θέση στην εκκίνηση, ανάλογη με τη σειρά χρόνων της αντίστοιχης κατηγορίας και δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στον αγώνα της κατηγορίας ΟΡΕΝ. Επίσης όποιος αγωνιζόμενος της κατηγορίας OPEN κάνει χρόνο στα χρονομετρημένα ίσο με το 107% του χρόνου  του πρώτου, της αντίστοιχης κατηγορίας (600 η 1000) δεν θα μπορεί να αγωνιστεί στην OPEN αλλά θα αγωνίζεται την Κυριακή στην μεγαλύτερη κατηγορία SUPERSPORT 600 και SUPERBIKE αντίστοιχα. Επίσης όσοι οδηγοί πιάσουν αυτό το όριο κατά την διάρκεια του 1ου αγώνα στην OPEN δεν θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν και πάλι στην ιδία κατηγορία και θα μεταπηδούν στις αντίστοιχες κατηγορίες!

Ραντεβού ΟΛΟΙ στα Μέγαρα όπου αυτό το τριήμερο θα χτυπά η καρδιά της ταχύτητας!

*Η παρακάτω λίστα είναι οι συμμετοχές που έχουν δοθεί στην ΑΜΟΤΟΕ μέχρι την Τετάρτη το βράδυ στις 12.00 και φαίνονται στο σύστημα  της ΑΜΟΤΕ. Αν υπάρχουν συμμετοχές από ξένους αναβάτες, ή διπλές συμμετοχές, δηλαδή συμμετοχή του ιδίου οδηγού σε 2 κατηγορίες, το σύστημα δεν τους δείχνει. Επίσης κάποιοι οδηγοί μπορεί να δηλώσουν την συμμετοχή τους εκπρόθεσμα.

SUPERBIKESUPERSPORTRACINGSUPERSPORT 300NEOIOPENΣΥΜΕΤΟΣΧΕΣ


5ος & 6ος Αγώνας

Racing
Αριθ.Συμ. Επώνυμο / Όνομα
1 ΝΤΟΤΣΙΚΑΣ ΛΕΑΝΔΡΟΣ
31 ΠΑΡΓΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
33 ΣΤΑΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
41 ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
42 ΛΕΦΕΒΡ ΑΝΔΡΕΑΣ
74 ΚΙΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
93 ΛΕΦΕΒΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
SUPERBIKES
Αριθ.Συμ. Επώνυμο / Όνομα
1 ΣΥΝΙΩΡΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
13 ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
61 ΜΑΡΚΕΣΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
81 ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
83 ΜΠΕΓΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
84 ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
91 ΠΙΠΠΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
111 ΓΚΙΖΙΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
156 ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΦΩΤΗΣ
SUPERSPORT
Αριθ.Συμ. Επώνυμο / Όνομα
1 ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
7 ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
17 ΜΙΧΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
33 ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
36 ΧΑΛΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
44 ΤΡΙΝΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
55 ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
57 ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
65 ΤΑΓΚΛΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
71 ΛΙΟΥΝΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
75 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
100 ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
SUPERSPORT 300
Αριθ.Συμ. Επώνυμο / Όνομα
SS-300
36 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
53 ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
72 ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΝΕΩΝ
Αριθ.Συμ. Επώνυμο / Όνομα
11 ΧΑΒΕΛΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
12 ΚΟΛΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
19 ΜΠΑΞΙΣΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
27 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
46 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
51 ΣΚΟΥΡΤΑΣ ΘΩΜΑΣ – ΑΘΑΝΑΣΙ
55 ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ ΝΟΤΙΣ (ΠΑΝΑΓΙΩΤ
88 ΛΙΟΥΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
111 ΓΚΙΖΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΟΡΕΝ
Αριθ.Συμ. Επώνυμο / Όνομα
16 ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
21 ΜΟΥΡΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
34 ΚΛΑΔΟΓΕΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
46 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
58 ΚΑΡΥΩΤΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
67 ΒΕΡΛΕΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
76 ΝΙΑΟΥΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ
77 ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
93 ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
94 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
113 WILHELMSEN JACOB
187 ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

5ος Αγώνας
RACING

34 ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

OPEN

17 ΞΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
61 ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
96 ΣΙΔΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

6ος Αγώνας
OPEN

86 ΔΡΟΥΛΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

– Βαθμολογία

– ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 5ου & 6ου ΑΓΩΝΑ ΜΕΓΑΡΩΝ

– Γενικός και Τεχνικός Κανονισμός Αγώνων Ταχύτητος Μοτοσυκλετών 2017

Related Posts