ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 1ου Αγώνα Παν. Πρωτ. Ταχ. Μέγαρα 2017, πως και τι …

Η Αγωνιστική χρονιά για το 2017 στην ταχύτητα ξεκινά την Παρασκευή στο «αυτοκινητοδρόμιο» Μεγάρων με τα ανεπίσημα δοκιμαστικά (ελεύθερη προπόνηση).

Το Σάββατο θα ξεκινήσουν τα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και οι κατατακτήριες για τον 1ο αγώνα της σεζόν και οι δηλωμένες συμμετοχές στο site της ΑΜΟΤΟΕ μέχρι την Πέμπτη το βράδυ που λήγει και η προκαθορισμένη προθεσμία είναι 53 συμμετοχές!*, οι λιγότερες συμμετοχές πρώτου αγώνα  από το 2012 που η ΑΜΟΤΟΕ έχει πάρει τα ηνία του αθλήματος, (οι συμμετοχές τα προηγούμενα χρόνια στο 1ο αγώνα ήταν: 65 το 2016, 60 το 2015, 70 το 2014, 73 το 2013 και 56 το 2012).

Φέτος θα έχουμε 6 κατηγορίες. Στην OPEN την κατηγορία που πάντα είχε τις περισσότερες συμμετοχές, φέτος έχει μόλις στις  13, στην Racing 6 συμμετοχές, ενώ στην νέα κατηγορία SS300 που θα τρέξει μαζί με την Racing έχουμε 3 συμμετοχές, στην κατηγορία των Νέων έχουμε 7 συμμετοχές, ενώ η πολυπληθέστερη κατηγορία σε αυτόν τον αγώνα είναι η SUPERSPORT με 15 συμμετοχές ,ενώ η μεγάλη κατηγορία που φέτος έχει γίνει SUPERBIKE έχει 8 συμμετοχές!

SUPERBIKE (Πρωτάθλημα)

Στην μεγάλη κατηγορία SUPERBIKE βλέπουμε 8 μόνον συμμετοχές για τον 1ο αγώνα της χρονιάς, με σημαντική αλλαγή φέτος στην κατηγορία, αφού μπορούν οι μηχανικοί να βελτιώσουν τις μοτοσυκλέτες , σε κινητήρα και σκελετό, σύμφωνα με τον κανονισμό που ισχύει για την κατηγορία φέτος, κάτι που δεν μπορούσαν πέρυσι!

Οι νέες συμμετοχές που έχουμε είναι ο Γιώργος Παπασταύρου που επιστρέφει με μια Yamaha R1 και ο Κώστας Φωτιάδης, που κέρδισε τον τίτλο στην OPEN το 2016 και  δεν μπορεί να συμμετέχει και πάλι σε αυτήν την κατηγορία.

Στην κατηγορία φέτος η μεγάλη απώλεια είναι αυτή της ομάδας της Ducati που έκτος από την αίγλη μιας εργοστασιακής ομάδας έδινε πάντα ξεχωριστό χρώμα στα πάντοκ! Ο πρωταθλητής του 2016, Σάκης Συνιωρης θα είναι με νέα ιδιωτική ομάδα, με την δική του μοτοσυκλέτα, μια Aprilia RSV4, με την οποία είχε πάρει το πρωτάθλημα του 2014! Ο Πρωταθλητή του 2015, Χάρης Παρασκευόπουλος, συνεχίζει με την ομάδα Wolf-Racing Motul, και με Yamaha R1 και με μηχανικό τον Γιώργο Παρασκευά, ενώ ο  Λευτέρης Πίππος συνεχίζει με το Yamaha R1 και την νέα του ομάδα, την Yamaha Racing – Valvoline – Motodirect.

Στην Μεγάλη κατηγορία θα έχουμε στο πρώτο αγώνα 1 Aprilia RSV4, 2 Honda CBR 1000 και 5 Yamaha R1, 3 καινούρια και αλλά 2 παλιότερα!
 SUPERSPORT  (Πρωτάθλημα)

Στην SUPERSPORT έχουμε 15 συμμετοχές, τις περισσότερες του 1ου αγώνα φέτος! Η κατηγορία με τον υψηλότερο συναγωνισμό θα έχει πολύ ενδιαφέρον, με πολλούς από τους αναβάτες να βάζουν  στόχους για την θέση νούμερο 1!  Έχουμε αναβάτες που θα συμμετέχουν για πρώτη φόρα σε αυτήν την κατηγορία όπως ο Κώστας Δούκας, και ο Γιώργος Λιούντρης. Στις νέες συμμετοχές βλέπουμε επίσης τον Βασίλη Ευθυμίου, που τον είχαμε συνηθίσει να τρέχει στην μεγάλη κατηγορία τα τελευταία χρόνια, ενώ τώρα κατεβαίνει στην μεσαία κατηγορία, και πάλι, αφού έχει να τρέξει σε αυτήν την κατηγορία από το 2007!
Στην μεσαία κατηγορία θα τρέξουν 1 MV AGUSTA F3 675, 1 TRIUMPH 675, 1 KAWASAKI ZX 600, 5 YAMAHA R6 600 και 7 HONDA CBR 600.
RACING (Πρωτάθλημα)

Η κατηγορία Racing , έχει 6 συμμετοχές, χωρίς να υπάρχει νέα συμμετοχή. Φέτος είναι οι λιγότερες συμμετοχές της κατηγορίας σε πρώτο αγώνα! Φέτος μαζί με τα Racing θα τρέξει και η νέα κατηγορία SS300.

SUPERSPORT 300 (Κύπελλο)

Στην νέα κατηγορία SS300 έχουμε 3 συμμετοχές. Έχουμε τον δυο φορές κυπελλούχο Νέων, Βασίλη Κορωνάκη, και δυο νέες συμμετοχές στο ΠΠΤ. Τον Νικό Παπανδρέου, γιο του γνωστού σε όλους μας,  Δημήτρη Παπανδρέου, αναβάτη που έχει τρέξει σε αγώνες Παγκόσμιου Grand Prix μοτοσυκλέτας και εκδότη του παλιότερου περιοδικού μοτοσυκλέτας MOTOSPORT, που είναι και η ονομασία της ομάδας του! Επίσης έχουμε τον Παναγιώτη Κόκκινο που έρχεται από την βόρεια Ελλάδα, από τον Κορινό!
Αυτήν η κατηγορία των μικρών μοτοσυκλετών ίσως να είναι το μέλλον των αγώνων, αφού σε όλο το κόσμο, τα πρωταθλήματα με αυτές τις μοτοσυκλέτες έχουν φοβερή άνοδο, με κυριότερο παράγοντα το χαμηλό κόστος, που σε συνδυασμό με τις δελεαστικές προτάσεις κάποιων εταιριών, είναι μεγάλη ευκαιρία για πολλούς να κάνουν την είσοδο τους στους αγώνες ταχύτητας!

ΝΕΩΝ (Κύπελλο)

Η κατηγορία ΝΕΩΝ όπου πέρυσι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και με 11 συμμετοχές! στον 1ο αγώνα,  φέτος έχουμε7 συμμετοχές. Έτσι θα δούμε 4 KTM 390 RC και 3 YAMAHA R3 320.

Σε αυτή την κατηγορία φέτος έχουμε και τον μικρότερο αναβάτη που έχει συμμετέχει ποτέ στο ΠΠΤ. Ο μικρός Νίκος Ελευθεριάδης, είναι μόλις 13 ετών, και είναι σίγουρο πως θα τραβήξει πολλά βλέμματα πάνω του!  Νέοι αναβάτες επίσης είναι ο Παναγιώτης Γκιζίνος, γιος του γνωστού μας Άρη Γκιζίνου (πρωταθλητή στα SS600 το 2015), που έρχεται μετά από 2 χρόνια στα MiniGP.
Επίσης έχουμε τον Θωμά Σκούρτα, γιο του 4 φορές πρωταθλητή Superbike και γνωστό σε όλους, Σάκη Σκούρτα. Ο Θωμάς Σκούρτας δεν έχει πάρει μέρος ποτέ σε αγώνες και αυτή θα είναι η πρώτη του επαφή με τους αγώνες ταχύτητας.

Θα το ξαναπώ και θα τονίσω πως είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα αυτή η κατηγορία και η συμμετοχή πιτσιρικάδων, που σημαίνει πως πρέπει οι ιθύνοντες να δώσουν το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής τους γιατί είναι το μέλλον των αγώνων.

OPEN

Στην κατηγορία OPEN βλέπουμε στην λίστα 14 συμμετοχές, με 4 νέες συμμετοχές, τους Κυδωνάκη, Μουρτζή, Μπάκας, και Ζαχαρόπουλο.

Με τους νέους κανονισμούς έχουμε κάποιες σημαντικές αλλαγές, όπως ότι  δεν θα υπάρχει πλέον κύπελλο, ούτε βαθμολογία, αλλά θα δίνεται σε κάθε αγωνιζόμενο ένας έπαινος ανά αγώνα! Επίσης άλλη μια σημαντική αλλαγή είναι ότι ο οδηγός που κατά τις χρονομετρημένες δοκιμές της ΟΡΕΝ, επιτύχει χρόνο ίσο, η, μικρότερο του 107% του καλύτερου χρόνου του πρώτου αθλητή στην κατάταξη των αντίστοιχων χρονομετρημένων δοκιμών των κατηγοριών SUPERSPORT και SUPERBIKE, ανάλογα με την κατηγορία της μοτοσυκλέτας που χρησιμοποιεί για την επίτευξη του χρόνου του, θα παίρνει μέρος στον αγώνα της αντίστοιχης κατηγορίας (SS, SBK), με θέση στην εκκίνηση, ανάλογη με τη σειρά χρόνων της αντίστοιχης κατηγορίας και δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στον αγώνα της κατηγορίας ΟΡΕΝ. Επίσης όποιος αγωνιζόμενος της κατηγορίας OPEN κάνει χρόνο στα χρονομετρημένα ίσο με το 107% του χρόνου  του πρώτου, της αντίστοιχης κατηγορίας (600 η 1000) δεν θα μπορεί να αγωνιστεί στην OPEN αλλά θα αγωνίζεται την Κυριακή στην μεγαλύτερη κατηγορία SUPERSPORT 600 και SUPERBIKE αντίστοιχα. Επίσης όσοι οδηγοί πιάσουν αυτό το όριο κατά την διάρκεια του 1ου αγώνα στην OPEN δεν θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν και πάλι στην ιδία κατηγορία και θα μεταπηδούν στις αντίστοιχες κατηγορίες!

Κλείνοντας θα πω κάτι που έχω γράψει πολλές φορές, παρόλο που η χώρα συνεχίζει να είναι μέσα στο κυκλώνα της κρίσης βλέπουμε πως οι άνθρωποι που αγαπούν τους αγώνες μαζί με τους αγωνιζόμενους και τις  ομάδες προσπαθούν με «νύχια και με δόντια» να κρατήσουν το πρωτάθλημα ζωντανό, σε αντίθεση με άλλους…….. Ελπίζω πως οι νέα πορεία του ΠΠΤ θα το φέρει στην επιφάνεια και στο φως με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσει να παραμείνει εκεί….

Ραντεβού ΟΛΟΙ στα Μέγαρα όπου αυτό το Σαββατοκύριακο θα χτυπά η καρδιά της ταχύτητας!

*Η παρακάτω λίστα είναι οι συμμετοχές που έχουν δοθεί στην ΑΜΟΤΟΕ μέχρι την Πέμπτη το βράδυ στις 12.00 και φαίνονται στο σύστημα  της ΑΜΟΤΕ. Αν υπάρχουν διπλές συμμετοχές, δηλαδή συμμετοχή του ιδίου οδηγού σε 2 κατηγορίες, το σύστημα δεν τους δείχνει. Επίσης κάποιοι οδηγοί μπορεί να δηλώσουν την συμμετοχή τους εκπρόθεσμα, ακόμα και κατευθείαν στην πίστα, την ήμερα των επίσημων χρονομετρημένων.

RACINGSUPERBIKESUPERSPORTSS 300NEOIOPEN
Κατηγορία. Racing – 6
Αριθ.Συμ. Επώνυμο / Όνομα
1 ΝΤΟΤΣΙΚΑΣ ΛΕΑΝΔΡΟΣ
28 ΣΩΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
33 ΣΤΑΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
42 ΛΕΦΕΒΡ ΑΝΔΡΕΑΣ
74 ΚΙΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
93 ΛΕΦΕΒΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Κατηγορία. SUPERBIKES 8
Αριθ.Συμ. Επώνυμο / Όνομα
1 ΣΥΝΙΩΡΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
13 ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
21 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
27 ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
61 ΜΑΡΚΕΣΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
83 ΜΠΕΓΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
91 ΠΙΠΠΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
156 ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΦΩΤΗΣ
Κατηγορία. SUPERSPORT – 15
Αριθ.Συμ. Επώνυμο / Όνομα
1 ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
7 ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
13 ΣΠΕΡΕΛΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
17 ΜΙΧΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
29 ΔΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
32 ΓΚΟΥΝΤΟΥΜΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
33 ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
36 ΧΑΛΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
44 ΤΡΙΝΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
55 ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
71 ΛΙΟΥΝΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
75 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
94 ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
100 ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
157 ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κατηγορία. SUPERSPORT 300 – 3
Αριθ.Συμ. Επώνυμο / Όνομα
26 ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
36 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
72 ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Κατηγορία. ΝΕΩΝ – 7
Αριθ.Συμ. Επώνυμο / Όνομα
5 ΧΑΛΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
19 ΜΠΑΞΙΣΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
46 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
51 ΣΚΟΥΡΤΑΣ ΘΩΜΑΣ – ΑΘΑΝΑΣΙ
55 ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ ΝΟΤΙΣ (ΠΑΝΑΓΙΩΤ
88 ΛΙΟΥΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
111 ΓΚΙΖΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Κατηγορία. ΟΡΕΝ – 14
Αριθ.Συμ. Επώνυμο / Όνομα
18 ΔΕΛΗΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
21 ΜΟΥΡΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
44 ΑΔΑΛΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ
56 ΜΠΑΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
58 ΚΑΡΥΩΤΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
64 ΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
65 ΣΟΦΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
77 ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
81 ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
86 ΔΡΟΥΛΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
87 ΛΑΙΜΟΔΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
92 ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
93 ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
94 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
RACINGSUPERBIKESUPERSPORTSS 300NEOIOPEN


– Γενικός και Τεχνικός Κανονισμός Αγώνων Ταχύτητος Μοτοσυκλετών 2017

Related Posts