Suzuki Hayabusa 1400, νέο μοντέλο το 2019? – Άλλη μια φήμη ?

Ένα νέο Suzuki Hayabusa περιμένουμε πολύ καιρό. Τι θα είναι αυτή η μοτοσικλέτα, ποια χαρακτηριστικά θα έχει και πως θα μοιάζει είναι ένα θέμα ανοικτό σε πολλές εικασίες.

Δεν είναι έκπληξη λοιπόν, ότι οι φήμες για ένα νέο Suzuki Hayabusa συνεχίζουν να κυκλοφορούν και να παρουσιάζουν διάφορες ιδέες σαν πιθανότητες για το νέο Hayabusa!

Για το τι θα είναι αυτό το νέο hyper bike, κυκλοφόρησε μια ακόμα φήμη, αυτή την φορά από την Ιταλική ιστοσελίδα Insella.

Οι Ιταλοί λοιπόν αναφέρουν πως το Suzuki GSX-1300R θα λέγεται GSX-1400R σαν μοντέλο του 2019, με τον κυβισμό του νέου 4κύλινδρου να ανεβαίνει  στα 1.440cc.

Το Insella συνεχίζοντας λέει ότι το Suzuki Hayabusa του 2019 δεν θα έχει υπερτροφοδοτούμενο (turbo)  κινητήρα όπως έχει φημολογηθεί, αλλά θα είναι μια εντελώς νέα μοτοσυκλέτα (αυτό λίγο πολύ το θωρούμε σαν δεδομένο). Αναμένεται επίσης να έχει ένα νέο πλαίσιο, ημι-ενεργητικής ανάρτησης, σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, εκτός από το ABS της τελευταίας γενιάς και πολλά άλλα εξελιγμένα ηλεκτρονικά. Εν ολίγοις, η τρίτη γενιά Hayabusa θα είναι ένα Suzuki τεχνολογικό έμβλημα.

Κατά την δική μας άποψη αυτά τα χαρακτηριστικά θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι μέσα στα βασικά πλεονεκτήματα για το νέο Hayabusa, , αφού το τελευταίο μοντέλο παρουσιάστηκε πριν πολλά χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019 σηματοδοτεί την 20ή επέτειο από την παρουσίαση του Suzuki Hayabusa και ελπίζουμε ότι η ιαπωνική μάρκα θα έχει κάτι ιδιαίτερο να μας παρουσιάσει σαν μοντέλο που θα βγει στην παραγωγή το 2019, 20 χρόνια από την χρονολογία της πρώτης εξόδου στην αγορά του   πρώτου Suzuki Hayabusa.

Το Hayabusa θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα και πιο σημαδιακά μοντέλα της Suzuki, καθώς και ευρύτερα της ιαπωνικής αλλά και της παγκόσμιας βιομηχανίας μοτοσικλετών, έχοντας επιπλέον αγαπηθεί από χιλιάδες οδηγούς ανά τον κόσμο.

Με την Kawasaki να βγάζει το Kawasaki Ninja H2, όλοι πλέον περιμένουν την απάντηση της Suzuki!

Αμφιβάλουμε  αν θα σταματήσουν οι φήμες, μέχρι η Suzuki να αποφασίσει να προχωρήσει στο νέο Suzuki Hayabusa.

Εμείς θα προσθέσουμε και αυτό που είχαμε γράψει σε πρόσφατο άρθρο, πως η Suzuki προετοίμασε το κοινό για την αντικατάσταση του Hayabusa με το Concept GSX (εικόνα) πριν από δύο χρόνια. Το παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το 2015, και ήταν το Concept GSX , ένα γλυπτό από χαρτί, αλλά παρά την περίεργη κατασκευή του, δεν άφηνε τίποτε να εννοηθεί για την μοτοσυκλέτα που αντιπροσώπευε.

 

Στα μέσα του 2016 κυκλοφόρησαν σχέδια της Suzuki που έδειχναν ένα ριζοσπαστικό νέο πλαίσιο για το νέο Hayabusa (δείτε σχετικό άρθρο εδώ>>)

Αργότερα τον ίδιο χρόνο στην EICMA 2016 ο πρόεδρος της Suzuki, Toshihiro Suzuki, αποκάλυψε σε συνέντευξη του ότι έρχεται το νέο Hayabusa.

img_8534

«Το Hayabusa θα έχει έναν απόγονο που δεν θα απομακρυνθεί πολύ από την  οικογένεια. Οι μηχανικοί μας δουλεύουν σε αυτό τώρα. Θα είναι στιλιστικά με τις γνωστές γραμμές του Hayabusa, και θα έχει πολλά ηλεκτρονικά βοηθήματα για γρήγορη οδήγηση.» (δείτε σχετικό άρθρο εδώ>>)

Η πρώτη ένδειξη του ότι μπορεί να μην συμβεί η παρουσίαση του νέου Hayabusa, προέκυψε νωρίτερα το 2017, όταν η Suzuki παρουσίασε το υπάρχον 1340cc Hayabusa ως μοντέλο 2018 στην Αμερική (δείτε σχετικό άρθρο εδώ>>). Όταν ήρθε το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκυο τον Οκτώβριο και λίγο αργότερα  ήρθε η EICMA, ήταν σαφές ότι η νέα μοτοσυκλέτα δεν θ παρουσιαστεί σύντομα.

Οι πληροφορίες από την Ιαπωνία και πάλι λένε ότι το Hayabusa θα έπρεπε να ανανεωθεί και να πληροί τους κανόνες Euro 4 και τους κανονισμούς έγκρισης τύπου. Ενώ κάποιες φήμες μιλάνε για μια νέα έκδοση με υπερσυμπιεστή (turbo), και ότι πρόκειται για ένα καινούριο Busa που θα είναι 1440cc, 100cc μεγαλύτερο από το προηγούμενο. Αυτό θα έπρεπε να είναι αρκετό για να διασφαλίσει ότι θα διατηρήσει την ισχύ του περίπου στους 200 ίππους, ενώ  θα πληροί τα όρια εκπομπών Euro 4.

026_1999-suzuki-hayabusa

Επίσης οι υποθέσεις λένε ότι η Suzuki μπορεί ακόμη να επιλέξει να το παρουσιάσει το 2019 και να παρακάμψει εντελώς τα όρια εκπομπών Euro 4 και να αναπτύξει το νέο Hayabusa για να ανταποκρίνεται στο Euro 5.

Το επόμενο επίπεδο των ορίων εκπομπών πρόκειται να εισαχθεί για τα νέα μοντέλα από τον Ιανουάριο του 2020 και θα επεκταθεί στα υπάρχοντα μοντέλα στις αρχές του 2021.

Εν κατακλείδι το τεράστιο κοινό που αγαπά αυτό το μοναδικό μοντέλο περιμένει με ανυπομονησία για το νέο Hayabusa!

Σχετικά Άρθρα