Στο “κλαμπ” των έξι του μηχανοκίνητου αθλητισμού μπήκε ο Rea με τον 6ο τίτλο

Ο Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) έφτασε στους έξι τίτλους σε έξι χρόνια καθώς εξασφάλισε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Superbike 2020 και προσχώρησε σε ένα μικρό “κλαμπ” αθλητών που έχουν κερδίσει έξι τίτλους στην αντίστοιχη κατηγορία τους ο καθένας τους και έναν ακόμη μικρότερο “κλαμπ” όσων έχουν κερδίσει έξι συνεχόμενους τίτλους.

Μόνο λίγοι άνθρωποι έχουν επιτύχει ένα τέτοιο κατόρθωμα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπως ο Rea, κάτι που επιβεβαιώνει τη θέση του ως ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στην μοτοσικλέτα ο Toni Bou είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης. Ο Bou είναι ο πιο πετυχημένος οδηγός Trial στην ιστορία με 28 παγκόσμιους τίτλους. Ο Ισπανός αναβάτης κερδίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trial κάθε χρόνο από το 2007 έως το 2020 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trial Εσωτερικού χώρου την ίδια περίοδο. κερδίζοντας 14 τίτλους σε κάθε κατηγορία. Ο αριθμός των τίτλων του Bou ξεπερνά κατά πολύ τους έξι του Rea, αλλά είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που το κατάφεραν στην αντίστοιχη κατηγορία τους.

Στον κόσμο των αγώνων ταχύτητας, εκτός από τον Rea, τρεις αναβάτες κατάφεραν να κερδίσουν έξι παγκόσμια πρωταθλήματα στην αντίστοιχη κατηγορία τους.

Στην μεγάλη κατηγορία, και μόνο με νίκες σε διαδοχικά χρόνια είναι ο μεγάλος Giacomo Agostini . Ο Ιταλός θρύλος κέρδισε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε δύο κατηγορίες, συνολικά 15 τίτλους, συμπεριλαμβανομένων οκτώ στην κατηγορία 500cc. με επτά από αυτούς να κερδίζονται σε διαδοχικά χρόνια από το 1966 έως το 1972. Στην κατηγορία 350cc, κέρδισε επτά τίτλους από το 1968 έως το 1974 καθώς κέρδισε επτά συνεχόμενους τίτλους σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις.

Οι τωρινοί αγωνιζόμενοι του MotoGP Valentino Rossi και Marc Marquez έχουν επίσης πετύχει έξι τίτλους στην πρώτη κατηγορία καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας τους. Ο Ιταλός Rossi έχει κερδίσει επτά παγκόσμια πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένων πέντε διαδοχικών τίτλων από το 2001 έως το 2005.

Ο Ισπανός αναβάτης Marquez έχει κερδίσει έξι τίτλους στην μεγάλη κατηγορία, κερδίζοντας τέσσερις συνεχόμενους μεταξύ 2016 και 2019, αλλά ένας τραυματισμός τον εμπόδισε να διεκδικήσει ένα πέμπτο συνεχόμενο τίτλο το 2020.

Στη Formula 1, μόνο δύο οδηγοί μπορούν να μπουν σε αυτό το “κλαμπ”, αλλά κανένας δεν μπόρεσε να το κάνει διαδοχικά. Ο Michael Schumacher κέρδισε επτά τίτλους στην καριέρα του στην F1 σε δύο στάδια. συμπεριλαμβανομένων πέντε συνεχόμενων πρωταθλημάτων από το 2000 έως το 2004.

Ο Lewis Hamilton εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στην F1, αλλά έχει σήμερα έξι τίτλους στο όνομά του, με τρεις να έρχονται σε διαδοχικά έτη από το 2017 έως το 2019 και οπό όσα δείχνουν φέτος θα κατακτήσει και τον 7ο του τίτλο και τον τέταρτο συνεχόμενο!

Ο Sebastien Loeb είναι ένα άτομο που μπορεί να ισχυριστεί ότι νίκησε τον Ρέα και στους δύο τίτλους και στους διαδοχικούς τίτλους έχοντας κερδίσει εννέα σε σειρά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Αφού άρχισε να αγωνίζεται στο WRC το 2002 και το πρώτο του πρωτάθλημα ήρθε το 2004 που συνέχισε να κερδίζει έως και το 2012 πριν αποσυρθεί από τους αγώνες WRC δοκιμάζοντας σε άλλους τομείς.

Ένας άλλος οδηγός που στέκει ψηλά στο στερέωμα των τίτλων που αξίζει μια αξιοπρεπή αναφορά χωρίς οι τίτλοι που έχει κερδίσει να είναι παγκόσμιοι τίτλοι είναι ο Stephane Peterhansel , ο οποίος κέρδισε το Ράλι Ντακάρ 13 φορές σε δύο κατηγορίες: κερδίζοντας έξι φορές με μοτοσυκλέτα και άλλες επτά φορές με αυτοκίνητο. Η επιτυχία του Γάλλου ξεκίνησε το 1991 στις μοτοσυκλέτες, κερδίζοντας έξι τίτλους σε επτά χρόνια με μοτοσυκλέτες της Yamaha μεταξύ 1991 και 1998 πριν κάνει τη μετάβαση στα αυτοκίνητα.

Ο έκτος τίτλος του Rea τον βάζει πραγματικά σε ένα πολύ αποκλειστικό “κλαμπ” με μόνο λίγους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού να μπορούν να μπουν με όρους πρωταθλημάτων ή ακόμη και εφάπαξ ετήσιων γεγονότων, και ακόμη ένα μικρότερο γκρουπ που μπορεί να μπει με έξι συνεχόμενους τίτλους όπως ο Rea.

Και ο Rea συνεχίζει ακόμα αφού είναι ενεργός και όπως όλα δείχνουν θα δημιουργεί συνεχώς νέα ρεκόρ !

Related Posts