Σε λειτουργία μπαίνουν οι κάμερες που θα καταγράφουν τις παραβάσεις  του κόκκινου

Στις Αρχές του Ιουνίου είχε ανακοινωθεί η τοποθέτηση έξυπνων φαναριών που θα φωτογραφίζουν όσους παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη, μέσα από τον ανανεωμένο Θάλαμο Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας, (ΘΕΠΕΚ).

Σε πρώτη φάση τοποθετήθηκε πιλοτικά μία, σε σημείο που δεν αποκαλύφθηκε, όπως δεν αποκαλυφτήκαν και τα αποτελέσματα……

Τώρα πλέον αναμένεται ότι εντός του Ιουλίου να τεθούν σε λειτουργία οι πρώτες κάμερες που είναι συνδεδεμένες με φωτεινούς σηματοδότες. Η εγκατάστασή τους έχει ολοκληρωθεί από την Περιφέρεια Αττικής και τις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν στην Τροχαία, η οποία θα έχει την ευθύνη λειτουργίας τους.

Ο «έξυπνος» σηματοδότης θα φέρει ένα σύστημα με κάμερα, που θα ενεργοποιείται αυτόματα μόλις παραβιάζεται το κόκκινο και θα καταγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του παραβάτη.

Οι πρώτες κάμερες είναι τοποθετημένες στην παραλιακή λεωφόρο (Ποσειδώνος) και καθώς είναι συνδεδεμένες με τα φανάρια, θα καταγράφουν τους οδηγούς που περνούν με κόκκινο.

Η δυνατότητα καταγραφής των οχημάτων που παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη αποτελεί μέρος της αναβάθμισης του Θαλάμου Επιχειρήσεων, Παρακολούθησης και Ελέγχου της Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ), τα εγκαίνια του οποίου έγιναν το περασμένο έτος.

Η παραβίαση του κόκκινου αποτελεί μία από τις πιο επικίνδυνες παραβάσεις, καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τροχαίο ατύχημα, είτε με τη συμμετοχή πεζών ή ποδηλατών είτε με την εμπλοκή άλλου οχήματος. Τιμωρείται με πρόστιμο 700 ευρώ, αφαίρεση άδειας οδήγησης για 60 ημέρες και πινακίδων κυκλοφορίας για 20 ημέρες, καθώς και με 9 βαθμούς ποινής στο point system.

Ελπίζουμε οι σε μια χώρα που η οδηγική παιδεία είναι για κλάματα και η αστυνόμευση στους δρόμους ανύπαρκτη, ίσως αυτά τα φανάρια με τις κάμερες να είναι η μόνη λύση για την μάστιγα της παραβίασης του κόκκινου, ΑΝ λειτουργήσουν και δεν ξεχαστούν όπως τόσα άλλα στην Ελλάδα!

 

Related Posts