Σε κίνδυνο οι δοκιμές στο Sepang, η Dorna εξετάζει την περίπτωση Jerez και Portimao, σαν  εναλλακτικές λύσεις

Το ανεπίσημο ημερολόγιο που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο από την Dorna για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2021, είδε πριν λίγες μέρες την απώλεια του GP της Τσεχίας για οικονομικούς λόγους και τώρα οι χειμερινές δοκιμές Sepang για τον επόμενο Φεβρουάριο (16 έως 18) σε αμφιβολία λόγω του κοροναϊού.

Η εξέλιξη της πανδημίας και οι περιορισμοί στη Μαλαισία θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη διεξαγωγή των πρώτων δοκιμών της επόμενης σεζόν στο Sepang. Επί του παρόντος οι Μαλαισιανές αρχές υποχρεώνουν όλους τους επισκέπτες σε  μια καραντίνα 14 ημερών και το Paddock του MotoGP δεν θα ξεφύγει από αυτό.

Η τελική απόφαση έχει αναβληθεί έως τον Ιανουάριο και σε περίπτωση που το Sepang δεν είναι το σκηνικό για τις δοκιμές, τα κυκλώματα Jerez και Portimao εμφανίζονται ως εναλλακτικές λύσεις, αναζητώντας τον πιο καλό καιρό για εκείνη χειμερινή εποχή στην Ευρώπη.

Όσον αφορά την έναρξη του GP της Μαλαισίας , που έχει προγραμματιστεί για τις 31 Οκτωβρίου 2021 στο προσωρινό ημερολόγιο, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με αυτό, αν και όπως και στις υπόλοιπες χώρες, η διεξαγωγή των αγώνων θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας.

Στο προσωρινό ημερολόγιο υπάρχουν τρία σενάρια ως υποκατάστατα για τη φιλοξενία ενός αγώνα σε περίπτωση απρόβλεπτης ακύρωσης: Πορτογαλία , Ρωσία και Ινδονησία.

 

Related Posts