Σάρωσαν οι Έλληνες οδηγοί στον διπλό αγώνα του Βαλκανικού πρωταθλήματος στις Σέρρες

Η πίστα των Σερρών και πάλι φιλοξένησε το BMU το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας για τον 3ο και 4ο αγώνα, από τις 19 έως και 21 Απριλίου.

Συνολικά 106 οδηγοί από τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, τα Σκόπια, το Ισραήλ και τον Καναδά, ενώ σύμφωνα με την διοργάνωση είχε πάνω από 3.000 θεατές.

Οι 13 Έλληνες οδηγοί που συμμετείχαν στον διπλό αγώνα του Βαλκανικού πρωταθλήματος ταχύτητας (3ος & 4ος ) σάρωσαν τα Βάθρα και τις νίκες!

11 βάθρα συνολικά σε 12 αγώνες με 8 νίκες, 3 δεύτερες θέσεις και 3 pole position, οι Έλληνες οδηγοί έδωσαν ένα δυνατό παρόν, παρόλο που ήταν μόνο 13 ανάμεσα σε 106 οδηγούς!

Στην κατηγορία SSP300 όπου είχαμε δυο ελληνικές συμμετοχές, με τον Χρήστο Παπανικολάου  και τον Γιάννη Περιστερά, είχαμε 2 νίκες και 2 δεύτερες θέσεις στους δυο αγώνες του Σαββατοκύριακου.

Χρήστος Παπανικολάου

Ο Χρήστος Παπανικολάου έκανε και πάλι το απόλυτο στις νίκες νικώντας και τους δυο αγώνες, ενώ στους 4 αγώνες που έχουν γίνει έως τώρα στο Βαλκανικό πρωτάθλημα έχει κερδίσει και τους 4! Ο Παπανικολάου ήταν ο ταχύτερος στα δοκιμαστικά της Παρασκευής με καλύτερο χρόνο 1:27.960, που είναι και το καινούριο ρεκόρ της κατηγορίας στις Σέρρες.

Γιάννης Περιστεράς

Ο Γιάννης Περιστεράς, όπου έκανε το ντεμπούτο του φέτος με μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες από τις MiniGP που αγωνιζόταν μέχρι τώρα, κέρδισε δυο δεύτερες θέσεις, ανεβαίνοντας στο βάθρο δυο φορές στις δυο πρώτες του εμφανίσεις! Ο Γιάννης Περιστεράς επίσης κέρδισε την Pole position του 1ου αγώνα!

Στην κατηγορία SP125 που αγωνίζεται μαζί με την κατηγορία SSP300, είχαμε δυο ελληνικές συμμετοχές, με τον Αντώνη Αβραμόπουλο και τον Χαράλαμπο Ψυχογυιό.

Ο Αντώνης Αβραμόπουλος κέρδισε και τους δυο αγώνες και μια pole position, συμπληρώνοντας 4 νίκες σε 4 αγώνες του Βαλκανικού, κάνοντας την δεύτερη κατηγορία που οι Έλληνες οδηγοί έχουν την απόλυτη κυριαρχία μέχρι τώρα!

Στην 6η θέση του αγώνα του Σαββάτου (3ο), της κατηγορίας τερμάτισε ο μικρός νεοεμφανιζόμενος Χαράλαμπος Ψυχογυιός, γιος του Αντρέα Ψυχογυιού, που τρέχει και αυτός στην κατηγορία F600.
Στον αγώνα της Κυριακής (4ο) τερμάτισε στην 5η θέση!

(Δείτε εδώ> και εδώ>)

Στην κατηγορία SS600 είχαμε 2 συμμετοχές με τους Δημήτρη Καρακώστα και Αλεξ Παπαγεωργίου.

Δημήτρης Καρακώστας

Ο Δημήτρης Καρακώστας κατέκτησε την πρώτη θέση και στους δυο αγώνες κάνοντας 3 τις νίκες στους 4 αγώνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, συνεχίζοντας ετσι την κυριαρχία του, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του βαλκανικού με 95 βαθμούς έναντι των 81 του δεύτερου! Ο Καρακώστας κέρδισε επίσης και την pole position του Σαββάτου!

Αλεξ Παπαγεωργίου

Ο Αλεξ Παπαγεωργίου είχε μια εγκατάλειψη στον αγώνα του Σαββάτου (3ο), ενώ στον αγώνα της Κυριακής (4ο) τερμάτισε στην 8η θέση.

(Δείτε εδώ> και εδώ>)

Λευτέρης Πίππος

Στην κατηγορία SBK ο Λευτέρης Πίππος ήταν ο μοναδικός Έλληνας οδηγός, και στον αγώνα του Σαββάτου (3ο), τερμάτισε στην 5η θέση, ενώ στον αγώνα της Κυριακής (4ο), ο Λευτέρης Πίππος τερμάτισε στην 13η θέση, ξεκινώντας από την 4η θέση στην σχάρα, αλλά είχε μια έξοδο-πτώση στον πρώτο γύρο ε αποτέλεσμα να μείνει τελευταίος, παρόλα αυτά και όπως όλα έδειχναν είχε πρόβλημα κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα.

Στην κατηγορία F1000 είχαμε 3 συμμετοχές με τους Δημήτρη Βάμβα, Αλέξανδρο Αργυρόπουλο και Κωνσταντίνο Τσαβδάρη.

Ο Δημήτρης Βάμβας ανέβηκε στον δεύτερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία, στον αγώνα του Σαββάτου (3ο), στον σε έναν αγώνα με βρόχινα ελαστικά, παρόλο που ήταν στην πρώτη θέση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα!

Στον αγώνα της Κυριακής (4ο) τερμάτισε στην 1η θέση χωρίς να απειληθεί και με αρκετή διαφορά από τον 2ο, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Οι άλλοι δυο Έλληνες οδηγοί της κατηγορίας, Αλέξανδρος Αργυρόπουλος και Κωνσταντίνος Τσαβδάρης, δεν ξεκίνησαν τον αγώνα του Σαββάτου (3ο), αφού ήταν ανάμεσα στους οδηγούς που αποκλείστηκαν αφού δεν είχαν βρόχινα ελαστικά.

Στον αγώνα της Κυριακής (4ο) οι  Αλέξανδρος Αργυρόπουλος και Κωνσταντίνος Τσαβδάρης, τερμάτισαν στην 9η και 19η θέση αντίστοιχα!

(Δείτε εδώ> και εδώ>)

Στην κατηγορία F600 είχαμε 3 συμμετοχές με τους Στέφανο Δέσκα, Ανδρέα Ψυχογυιό και Νικόλαο Δαρεμά.

Στέφανος Δέσκας

Οι Έλληνες οδηγοί, Στέφανος Δέσκας, Ανδρέας Ψυχογυιός δεν πήραν μέρος στον αγώνα του Σαββάτου (3ο),  μαζί με άλλους πέντε οδηγούς που αποκλείστηκαν λόγω των βρόχινων ελαστικών.

Στον αγώνα της Κυριακής (4ο), Ο Δέσκας ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου! Κάνοντας έναν πολύ καλό αγώνα κερδίζοντας την καρό σημαία και με διαφορά 7.247s μπροστά από τον  δεύτερο.

Ανδρέας Ψυχογυιός

Ο δεύτερος Έλληνας οδηγός, ο Ανδρέας Ψυχογυιός, τερμάτισε στην 8η θέση, ενώ ξεκίνησε απ την 11η θέση στην σχάρα.

(Δείτε εδώ>)

Στην κατηγορία F110, κατηγορία μη προκριθέντων, (των οδηγών που δεν έπιασαν το όριο χρόνου ώστε να αγωνιστούν στην κατηγορία τους), ο Έλληνας οδηγός Νίκος Δαρεμάς τερμάτισε στην 5η θέση το Σάββατο, ενώ στον αγώνα της Κυριακής  τερμάτισε στην 2η θέση!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – VIDEO

 

SSP300/SP125SSP600SBKF1000F600F110ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣVIDEO

Σχετικά Άρθρα