RED BULL ROMANIACS 2012 , 1η μέρα εκτός δρόμου

Ο πραγματικός αγώνας ξεκίνησε  για όλους νωρίς το πρωί της Πέμπτης, με την πρώτη μέρα εκτός δρόμου. Οι δύο Έλληνες αναβάτες εκκίνησαν  λίγο μετά τις έξι τα ξημερώματα, για μια διαδρομή 156 χιλιομέτρων, σε δύσκολα extreme μονοπάτια.

Οι πρόποδες των Καρπάθιων Ορών, οι καταπράσινοι και πάντα λασπωμένοι λόφοι γύρω από το Sibiu γέμισαν από νωρίς τα ξημερώματα της Πέμπτης με δεκάδες μοτοσυκλετιστές. Η πρώτη ημέρα του φετινού Red Bull Romaniacs θύμισε σε όλους ανεξαιρέτως τους συμμετέχοντες για ποιο λόγο ο αγώνας θεωρείται ο σκληρότερος στο είδος του στον κόσμο. Μετά από περίπου εκατόν πενήντα χιλιόμετρα σε δύσβατα μονοπάτια, απίστευτες ανηφόρες και κατηφόρες – γκρεμούς, όλοι οι συμμετέχοντες επέστρεψαν σώοι στην βάση τους και αναμένουν ταλαιπωρημένοι ήδη τις υπόλοιπες τρεις μέρες. Τη νίκη στην κατηγορία Pro κατέκτησε με μεγάλη διαφορά ο Graham Jarvis.

Από τους δύο Έλληνες αναβάτες, ο Αχιλλέας Δήμου (Husaberg – 107) αποφάσισε μετά από μερικές ώρες να εγκαταλείψει την προσπάθεια, εξουθενωμένος από την υπεράνθρωπη προσπάθεια. Ο Αθηναίος αναβάτης εξάντλησε έτσι το δικαίωμά του να μην τερματίσει μία μέρα και θα πρέπει πραγματικά να βάλει τα δυνατά του στο υπόλοιπο του αγώνα.

Ο Ανδρέας Γκλαβάς (Beta – 104) ήταν άτυχος από νωρίς στον αγώνα, καθώς μετά από μία πρόσκρουση με δέντρο σε κατηφορικό κομμάτι, έσπασε το GPS του, που αποτελεί και το βασικότερο μέσο πλοήγησης. Χρησιμοποιώντας, όμως την εμπειρία του, ο Ανδρέας συνέχισε με τεράστια προσοχή, για να τερματίσει τελικά τη μέρα μετά από εννέα ώρες και είκοσι περίπου λεπτά οδήγησης. Χαρακτηριστικά μας δήλωσε:   “Υπήρχαν τουλάχιστον τρεις φορές μέσα στη μέρα που πίστευα ότι ο τερματισμός ήταν αδύνατος. Οι διοργανωτές είναι τρελοί. Για την κατηγορία Expert είχαν σχεδιάσει ορισμένα κομμάτια που απλά δεν έβγαιναν με μοτοσυκλέτα. Ευτυχώς συνεργάστηκα με δύο συναθλητές από την Σερβία. Βγάλαμε σχοινιά, ιμάντες και αρχίσαμε το σπρώξιμο και το τράβηγμα. Κάθε εκατοστό παραπάνω μετρούσε. Βουτηγμένοι στην λάσπη σπρώχναμε μέχρι τα χέρια να μείνουν από δύναμη. Από ένα σημείο κι έπειτα, απλά δεν με ένοιαζε πότε θα τελείωνε ο αγώνας. Προχωρούσα και συνέχιζα, προσέχοντας και το παραμικρό πετραδάκι, μέχρι που ξαφνικά φάνηκε η αψίδα της Red Bull και ήρθε το χαμόγελο. Αύριο μας περιμένει άλλη μια δύσκολη μέρα.”

Ανδρέας Γκλαβάς (Beta – 104)  “Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, είμαι πολύ χαρούμενος που θα καταφέρω ξανά να βρεθώ στην κόλαση του Red Bull Romaniacs. Φέτος μάλιστα, στόχος θα είναι ο τερματισμός στην κατηγορία Expert Single, που ξέρω ότι είναι κάτι ακόμη πιο δύσκολο. Σε γενικές γραμμές βρίσκομαι σε καλή κατάσταση, έχω προπονηθεί συμμετέχοντας στους τρεις πρώτους αγώνες για το πανελλήνιο πρωτάθλημα enduro, και έχω μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα, μια τετράχρονη Beta RR 400, που προετοίμασε για εμένα η The Fuoristrada Co. Η εμπειρία επιβάλλει προσεκτικό πέρασμα από τον Πρόλογο, την δοκιμασία της πρώτης μέρας με τα τεχνητά εμπόδια, καθότι το κυρίως μενού του αγώνα ξεκινά με την πρώτη από τις τέσσερις μέρες οδήγησης εκτός δρόμου. Κι εκεί θα βρίσκεται όλο το μεγαλείο και η κόλαση του αγώνα.”

πηγή : Red Bull Greece

Σχετικά Άρθρα