Red Bull Romaniacs: Αντιδρά ο Graham Jarvis στην κυριαρχία του Walker

Ο βασιλιάς των αγώνων extreme, Graham Jarvis, αντιδρά έντονα και κερδίζει τη 2η μέρα εκτός δρόμου.
Σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνε την μάχη χωρίς να δώσει τα πάντα. Ο λόγος για τον Βρετανό Graham Jarvis, ο οποίος αντιδρώντας στην επικράτηση του νεαρού Jonny Walker την πρώτη μέρα εκτός δρόμου, κλέβει τη νίκη στον δρόμο από το Sibiu στη Voineasa. Η δεύτερη μέρα του αγώνα στα Καρπάθια όρη, ξεκινά με σύννεφα και το κλασικά βρεγμένο τερέν της περιοχής να δυσκολεύει τα πάντα. Στόχος όλων είναι ένα και μόνο πράγμα, το να καταφέρουν να επιβιώσουν σε αυτό το σωματικό και ψυχολογικό μαρτύριο που λέγεται Red Bull Romaniacs.
Ο Graham Jarvis πήρε τη νίκη της δεύτερης μέρας στο Red Bull Romaniacs, στο δρόμο από το Sibiu στη Voineasa, 17 Ιουλίου 2014.

Graham Jarvis © Tibi Hila

Graham Jarvis © Tibi Hila

Στον δρόμο για τον τερματισμό της μέρας, όλοι οι αναβάτες ασχέτως με το σε ποια κατηγορία αγωνίζονται, θα συναντήσουν αδύνατα περάσματα, απίστευτες ανηφόρες και κάθετες κατηφόρες προς το χάος. Τα πράγματα δεν είναι ποτέ απλά ή εύκολα στη Ρουμανία, κι αυτό το καταλαβαίνουν περισσότερο από όλους οι αναβάτες της κορυφαίας κατηγορίας Gold, που ήδη από το ξεκίνημα της μέρας έχουν να αντιμετωπίσουν κομμάτια όπως το μονοπάτι “10A” ή το “Never Ending Story”, που όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο Jarvis “κανείς δεν θα διασκέδαζε το να οδηγεί σε αυτά τα μονοπάτια”.

Στην πέμπτη θέση οι Καβαλιώτες σήμερα© Fotis Kokkodis

Στην πέμπτη θέση οι Καβαλιώτες σήμερα© Fotis Kokkodis

Πολλοί από τους αναβάτες έχουν πτώσεις, με τον αγώνα πολλές φορές να καταντά μια μάχη του να διασώσεις τον εαυτό σου και την μοτοσυκλέτα σου σώους. Ο ρυθμός είναι εξαντλητικός, με την διαδρομή να ανεβοκατεβαίνει σαν ασανσέρ από τις κορυφές των βουνών, μέσα στις λασπωμένες πεδιάδες και τα χαμηλά ρυάκια. Η φύση εδώ επάνω οργιάζει και τα πάντα είναι ανθισμένα και καταπράσινα. Μέσα στην πάλη του αγώνα, οι Έλληνες αναβάτες αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες.
Μερικά άλογα τρέχουν στα λιβάδια τους, καθώς οι riders χαλαρώνουν λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα, τη δεύτερη μέρα του Red Bull Romaniacs στο Sibiu

Άγρια άλογα και hard enduro© Mihai Stetcu/Red Bull Content Pool

Άγρια άλογα και hard enduro© Mihai Stetcu/Red Bull Content Pool

Μετά τον χθεσινό του άθλο, ο Δημήτρης Μανέτας εξαντλείται και βγαίνει εκτός χρόνου. Έχει όμως το δικαίωμα να συνεχίσει τον αγώνα την επόμενη ημέρα, εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία της μίας εγκατάλειψης. Τα δύο παιδιά μας από την Καβάλα, ο Ανδρέας Παραγιός μαζί με τον παιδικό του φίλο Πέτρο Ζάχο, με την ομάδα της North Star Enduro Touring, καταφέρνουν να τερματίσουν αξιοπρεπέστατα στην 5η θέση της κατηγορίας Silver Team, γεμίζοντας χαμόγελα μετά το χθεσινό τους δράμα.

Άξιος συγχαρητηρίων είναι και ο Χάρης Αλεξόπουλος, ο οποίος παρά τον σοβαρό τους τραυματισμό στο χέρι τερματίζει 101ος στην κατηγορία Bronze Single και βρίσκεται κι αυτός μέσα στην μάχη για τερματισμό του αγώνα. Αντίθετα, ο Βασίλης Φραγκεδάκης, που άφησε την ηλιόλουστη Κρήτη για τα βροχερά βουνά της Ρουμανίας, ξεπερνά κι αυτός τα δικά του όρια και βγαίνει εκτός χρόνου. Μαζί και με την χθεσινή του εγκατάλειψη, δεν έχει δικαίωμα να συνεχίσει τον αγώνα.

Από τους εφτά Έλληνες που δήλωσαν φέτος συμμετοχή στον αγώνα, αυτή την στιγμή έχουν μείνει να παλεύουν για το όνειρο του τερματισμού τέσσερα άτομα. Βρισκόμαστε μόλις στο μέσο του αγώνα και ευχόμαστε για το καλύτερο δυνατό.

Αποτελέσματα 2ης Μέρας Off-Road
1. Graham Jarvis Husqvarna
2. Jonny Walker KTM
3. Wade Young KTM

πηγη:Red Bull

Σχετικά Άρθρα