Πρώτο βάθρο της σεζόν για την Honda και τον Bautista στο Aragón

Ο Bautista είχε έναν δυνατό ρυθμό όλο το Σαββατοκύριακο με αποτέλεσμα να έρθει το πρώτο βάθρο της Honda στον 2ο Αγώνα στο MotorLand Aragon, το πρώτο βάθρο της Honda μετά το Magny-Cours το 2016.

Μετά από έναν 2o συναρπαστικό αγώνα στο MotorLand Aragon, ο Alvaro Bautista κέρδισε το πρώτο βάθρο της σεζόν για το 2020 με την τρίτη θέση, σε έναν αγώνα όπου κατάφερε να ταιριάξει με τον ρυθμό των δυο πρώτων σε όλη την διάρκεια των 18 γύρων, σε μια πίστα που πέρυσι κέρδισε και τους 3 αγώνες, με την Ducati.

Ο Bautista είχε δείξει ρυθμό στον αγώνα Superpole το πρωί, αφού ξεκίνησε από την έβδομη, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση.

Ο Ισπανός αναβάτης έδωσε στον εαυτό του μια εξαιρετική θέση εκκίνησης για τον Αγώνα 2. Ο Bautista χρησιμοποίησε το ελαστικό Pirelli SCX στον Αγώνα 2 τερματίζοντας  στην τρίτη θέση, πιέζοντας τον Chaz Davies (ARUBA.IT Racing – Ducati) για τη δεύτερη θέση!.

Ο Bautista είπε: «Αυτό το νέο project δεν είναι εύκολο. Δουλεύουμε πολύ. Νομίζω ότι κάνουμε βήματα προς τα εμπρός και αυτό είναι το βραβείο για όλη αυτή τη δουλειά.» 

«Κάθε φορά που οδηγώ την μοτοσυκλέτα μου νιώθω πολύ καλύτερα, παίρνω περισσότερη αυτοπεποίθηση και κάνουμε μικρά βήματα μπροστά. Κάθε φορά βελτιώνουμε μερικές λεπτομέρειες.» 

«Είμαι χαρούμενος με αυτό το βάθρο γιατί είμαστε στο δρόμο προς το στόχο μας που είναι να κερδίσουμε.»

«Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Αυτό θα είναι ένα κίνητρο για όλους, για το HRC, για τη Honda, για την ομάδα μου. Θέλω να αφιερώσω το βάθρο στην ομάδα μου γιατί δούλεψαν πολύ αυτό το Σαββατοκύριακο.» 

«Είχαμε κάποια προβλήματα και πέρασαν πολλές ώρες δουλεύοντας στη μοτοσυκλέτα, άρα αξίζουν αυτό το βάθρο. Ας απολαύσουμε αυτό το αποτέλεσμα αλλά συνεχίζουμε να εστιάζουμε και συνεχίζουμε να  δουλεύουμε για το επόμενο Σαββατοκύριακο.»

Έχοντας κερδίσει το πρώτο του βάθρο WorldSBK για την ομάδα HRC την Κυριακή στο Aragon, η ελπίδα για τον Bautista θα είναι να συνεχίσει να βρίσκεται στο βάθρο. ειδικά καθώς η δράση WorldSBK συνεχίζεται στο MotorLand Aragon για τον γύρο Pirelli Teruel σε μόλις μία εβδομάδα.

Σε μια πίστα όπου ο Bautista κέρδισε πέρυσι τρεις φορές, οι ελπίδες θα είναι υψηλές, ο Ισπανός μπορεί να χρησιμοποιήσει το βάθρο αυτής της εβδομάδας ως αφετηρία για περαιτέρω επιτυχία.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ WSBK -WSSP – SS300 για το 2020

Related Posts