Προσωρινό Ημερολόγιο MotoGP 2020 – Δείτε το προσχέδιο, με όλες τις ημερομηνίες – UPDATE 

Υπάρχει το πρώτο προσχέδιο του ημερολογίου MotoGP 2020: ξεκινά στις 19 Ιουλίου στην Jerez και τελειώνει τo Νοέμβριο στη Βαλένθια.

UPDATE

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου, η Dorna θα ανακοινώσει εάν θα πραγματοποιηθουν αγωνες εκτος Ευρωπης οπως στην  Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία.

Μόνος αμφίβολος αγώνας είναι αυτός του Le Mans που θα λυθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Έτσι Προγραμματίζονται 12 ή 13 αγώνες προς το παρόν.

Το ανανεωμένο προσωρινό ημερολόγιο του MotoGP 2020

1ος   19 Ιουλίου: Ισπανία – Jerez 1
2ος   26 Ιουλίου: Ισπανία – Jerez 2
3ος   09 Αυγούστου: Τσεχία – Brno
4ος   16 Αυγούστου: Αυστρία – Red Bull Ring Spielberg 1
5ος   23 Αυγούστου: Αυστρία – Red Bull Ring Spielberg 2
6ος   06 Σεπτεμβρίου: Ιταλία – Misano 1
7ος   13 Σεπτεμβρίου: Ιταλία – Misano 2
8ος   27 Σεπτεμβρίου: Αραγονία – Aragon 1
9ος   04 Οκτωβρίου: Αραγονία – Aragon 2
10ος 11 Οκτωβρίου: Γαλλία – Le Mans (μη επιβεβαιωμένο)
11ος 25 Οκτωβρίου: Βαρκελώνη-Καταλονία
12ος 08 Νοεμβρίου: Ισπανία – Βαλένθια 1
13ος 15 Νοεμβρίου: Ισπανία – Βαλένθια 2

 

Όλες οι μακροχρόνιες και απαιτητικές συζητήσεις με κυβερνήσεις, τοπικές αρχές, πίστες και διοργανωτές έχουν φέρει ένα σχεδόν οριστικό σχέδιο του ημερολογίου MotoGP 2020.

Η Dorna θα είναι έτοιμη να το επισημοποιήσει ήδη από την επόμενη εβδομάδα, αλλά εν τω μεταξύ, η Gazzetta dello Sport δίνει τις ημερομηνίες και τους πιθανούς προορισμούς.

Θα ξεκινήσει με διπλό ραντεβού στην Jerez στις 19 και 26 Ιουλίου, πριν από μια ημέρα δοκιμών στις 15/7. Στη συνέχεια, ένα διάλειμμα μιας εβδομάδας και μετά τρεις αγώνες ο ένας μετά τον άλλο, στο Μπρνο και δύο αγώνες στην Αυστρία. Τον Σεπτέμβριο θα πάνε στην Ιταλία, στο Misano, μετά θα δούμε δύο αγώνες στην Αραγονία .

Ίσως όμως ένας από τους δύο αγώνες θα μπορούσε να αντικατασταθεί από το Γαλλικό Grand Prix, μόνο εάν η κυβέρνηση της Γαλλίας επέτρεπε στον Le Mans να ανοίξει με τουλάχιστον ένα μέρος του κοινού στις εξέδρες (30 χιλιάδες θεατές σε σύγκριση με τις 104 χιλιάδες πέρυσι), για να μπορέσει να αντέξει το τεράστιο κόστος.

Μετά από πολλούς αγώνες στην Ευρώπη, είναι πιθανό να πάνε ένα ταξίδι στην Ασία, στην Ταϊλάνδη ή στη Μαλαισία, αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνουν οι αγώνες με θεατές. Ο τελικός θα είναι επίσης στην Ισπανία , με τη Βαρκελώνη και ένα στήριγμα στη Βαλένθια .

Εν τω μεταξύ, οι συναντήσεις συνεχίζουν για να καθοριστούν τα ιατρικά πρωτόκολλα: με 40 άτομα στην πίστα για κάθε επίσημη ομάδα, 25 για τις  δορυφορικές, όλα θα υπόκεινται σε ρυθμίσεις τέσσερις ημέρες πριν από την αναχώρηση.

Ρυθμίσεις για τα φορτηγά της φιλοξενίας, που αντικαταστάθηκαν από σκηνές ή εμπορευματοκιβώτια. Απομένει να δούμε αν οι οδηγοί θα μπορούν να κοιμούνται στην πίστα στα motor home τους ή σε ξενοδοχεία: απαγορεύεται απολύτως να πάνε σε εξωτερικά εστιατόρια και μπαρ.

Το προσωρινό ημερολόγιο του MotoGP 2020

19 Ιουλίου – Ισπανικό Grand Prix 1 – Jerez
26 Ιουλίου – Ισπανικό Grand Prix 2 – Jerez
9 Αυγούστου – Τσεχία – Brno
16 Αυγούστου – Grand Prix 1 – Αυστρία – Red Bull Ring
23 Αύγουστος – Grand Prix 2 – Αυστρία – Red Bull Ring
6 Σεπτεμβρίου – Grand Prix 1 – Σαν Μαρίνο – Misano
13 Σεπτεμβρίου – Grand Prix 2 – Σαν Μαρίνο – Misano
27 Σεπτεμβρίου – Grand Prix 1 – Αραγονία / Γαλλικό Grand Prix – Alcaniz / Le Mans
4 Οκτωβρίου – Grand Prix 2 – Αραγονία 2 / Γαλλικό Grand Prix – Alcaniz / Le Mans
11 ή 18 Οκτωβρίου – Grand Prix της Καταλονίας – Βαρκελώνη
25 Οκτωβρίου – Grand Prix 1 – Βαλένθια
1η Νοεμβρίου – Grand Prix 2 – Βαλένθια

Related Posts