Που είναι το νέο Hayabusa ?  

Όλοι περιμέναμε να δούμε το 2017 το νέο Hayabusa, άλλα μάταια αφού η Suzuki δεν παρουσίασε ουσιαστικά κανένα νέο μοντέλο για το 2018.

Οι πηγές από την Ιαπωνία λένε ότι ο λόγος που η Suzuki δεν παρουσίασε νέα μοντέλα για το 2018 είναι λόγω της καθυστέρησης στην ανάπτυξη της Hayabusa επόμενης γενιάς.

Η Suzuki προετοίμασε το κοινό για την αντικατάσταση του Hayabusa με το Concept GSX (εικόνα) πριν από δύο χρόνια. Το παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το 2015, και ήταν το Concept GSX , ένα γλυπτό από χαρτί, αλλά παρά την περίεργη κατασκευή του, δεν άφηνε τίποτε να εννοηθεί για την μοτοσυκλέτα που αντιπροσώπευε.

New-Hayabusa-01

Στα μέσα του 2016 κυκλοφόρησαν σχέδια της Suzuki που έδειχναν ένα ριζοσπαστικό νέο πλαίσιο για το νέο Hayabusa (δείτε σχετικό άρθρο εδώ>>)

Αργότερα τον ίδιο χρόνο στην EICMA 2016 ο πρόεδρος της Suzuki, Toshihiro Suzuki, αποκάλυψε σε συνέντευξη του ότι έρχεται το νέο Hayabusa.

img_8534

«Το Hayabusa θα έχει έναν απόγονο που δεν θα απομακρυνθεί πολύ από την  οικογένεια. Οι μηχανικοί μας δουλεύουν σε αυτό τώρα. Θα είναι στιλιστικά με τις γνωστές γραμμές του Hayabusa, και θα έχει πολλά ηλεκτρονικά βοηθήματα για γρήγορη οδήγηση.» (δείτε σχετικό άρθρο εδώ>>)

Ο συνήθης “κανόνας” για τέτοιες προεπισκοπήσεις είναι να εμφανιστεί το νέο μοντέλο στην  παραγωγή περίπου δύο χρόνια αργότερα, οπότε οι προσδοκίες του κόσμου ήταν υψηλές για το νέο Hayabusa από το κοινό και όλοι περίμεναν να εμφανιστεί στα τέλη του 2017 ως μοντέλο του 2018.

Η πρώτη ένδειξη του ότι μπορεί να μην συμβεί η παρουσίαση του νέου Hayabusa, προέκυψε νωρίτερα το 2017, όταν η Suzuki παρουσίασε το υπάρχον 1340cc Hayabusa ως μοντέλο 2018 στην Αμερική (δείτε σχετικό άρθρο εδώ>>). Όταν ήρθε το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκυο τον Οκτώβριο και λίγο αργότερα  ήρθε η EICMA, ήταν σαφές ότι η νέα μοτοσυκλέτα δεν θ παρουσιαστεί σύντομα.

Οι πληροφορίες από την Ιαπωνία και πάλι λένε ότι το Hayabusa θα έπρεπε να ανανεωθεί και να πληροί τους κανόνες Euro 4 και τους κανονισμούς έγκρισης τύπου. Ενώ κάποιες φήμες μιλάνε για μια νέα έκδοση με υπερσυμπιεστή (turbo), και ότι πρόκειται για ένα καινούριο Busa που θα είναι 1440cc, 100cc μεγαλύτερο από το προηγούμενο. Αυτό θα έπρεπε να είναι αρκετό για να διασφαλίσει ότι θα διατηρήσει την ισχύ του περίπου στους 200 ίππους, ενώ  θα πληροί τα όρια εκπομπών Euro 4.

026_1999-suzuki-hayabusa

Επίσης οι υποθέσεις λένε ότι η Suzuki μπορεί ακόμη να επιλέξει να το παρουσιάσει το 2019 και να παρακάμψει εντελώς τα όρια εκπομπών Euro 4 και να αναπτύξει το νέο Hayabusa για να ανταποκρίνεται στο Euro 5.

Το επόμενο επίπεδο των ορίων εκπομπών πρόκειται να εισαχθεί για τα νέα μοντέλα από τον Ιανουάριο του 2020 και θα επεκταθεί στα υπάρχοντα μοντέλα στις αρχές του 2021.

Εν κατακλείδι το τεράστιο κοινό που αγαπά αυτό το μοναδικό μοντέλο περιμένει με ανυπομονησία για το νέο Hayabusa!

Σχετικά Άρθρα