Pol Espargaró: “Η Honda «ήταν ένα χάος» στον αγώνα της Jerez – δεν δουλεύουμε ομαδικά”

Πριν από την κρίσιμη δοκιμή στη Jerez, ο αναβάτης της Repsol Honda μίλησε για τον 4ο αγώνα στο Ισπανικό GP.

Ο Espargaro ξεκίνησε από την 13η θέση στο grid, αλλά δεν μπόρεσε να σημειώσει μεγάλη πρόοδο, τερματίζοντας τελικά τον αγώνα 11,7 δευτερόλεπτα από τον νικητή, στην 10η θέση.

«Δεν ήταν καλός αγώνας για να μιλήσουμε ειλικρινά, είχαμε πολύ καλύτερο ρυθμό στο FP4 και στο Warm Up όπου ένιωθα πολύ καλύτερα. Η πρόσφυση στην πίστα ήταν λιγότερη από ό, τι το πρωί και ποτέ δεν αισθάνθηκα άνετα στον ρυθμό μου, και πίεζα στο όριο πολύ. Τελείωσα ακριβώς πίσω από τον Marc, αλλά δεν είναι η θέση που θέλω να είμαι. Πήραμε μερικούς βαθμούς, αλλά 11 δευτερόλεπτα μακριά από τον πρώτο είναι πάρα πολύ. Έχουμε μια ολόκληρη μέρα δοκιμών αύριο που θα είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς και θα μας επιτρέψει να δοκιμάσουμε μερικές διαφορετικές επιλογές για το μέλλον.»

Ο Pol Espargaro ήταν απογοητευμένος από τα «διαφορετικά πακέτα» που χρησιμοποίησε το HRC κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Jerez, χαρακτηρίζοντας το Σαββατοκύριακο ως «χάος».

Ο Ισπανός αποκάλυψε ότι τουλάχιστον τρεις παραλλαγές του RC213V χρησιμοποιήθηκαν στη Jerez: μία για τον Marc Marquez (Repsol Honda Team), μία για τη δορυφορική ομάδα LCR Honda, Takaaki Nakagami (LCR Idemitsu Honda), συγκεκριμένα, με το πλαίσιο του 2020 και ένα για αυτόν – κάτι που πιστεύει ότι “βλάπτει την ομάδα”.

Εν τω μεταξύ, το ξέσπασμα του πρώην αναβάτη της KTM την Κυριακή ήρθε μετά την ολοκλήρωση του Ισπανικού Grand Prix στη δέκατη θέση, πίσω από τον ομόσταυλο του Marc Marquez. Ο Espargaro υπέστη μερικές πτώσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και δεν ήταν ικανοποιημένος με το τέλος του Σαββατοκύριακου: «Δεν έχουμε πρόσφυση, και η ταχύτητά μας δεν είναι καλή. Δεν μπορώ να οδηγήσω ομαλά, επομένως οδηγώ σφιχτά. Προσπαθώ να κερδίζω κάθε φορά όλο και περισσότερο χρόνο στα φρένα, μετά αναγκάζομαι να βγαίνω ανοικτά. Στις άλλες περιοχές είμαστε χάος, οπότε… είναι έτσι.»

«Θα ήθελα πολύ να σας πω, αλλά δεν έχω ιδέα», απάντησε ο Espargaro όταν ρωτήθηκε αν θα δοκιμάσει το σασί του 2020, κατά τη διάρκεια του τεστ Jerez. «Είμαι απλώς υπάλληλος της Honda και θα δοκιμάσω ό, τι θέλουν να δοκιμάσω και θα δουλέψω με το πακέτο που θέλουν να δουλέψω. Αλλά υπήρχαν διαφορετικά πακέτα στο σημερινό αγώνα, διαφορετικές Honda και… αυτό είναι.»

«Όλοι χρησιμοποιούμε διαφορετικά πακέτα. Χρησιμοποιεί ένα, χρησιμοποιώ ένα άλλο. Και στη δορυφορική ομάδα χρησιμοποιούν άλλο. Θα πάω στη δοκιμή και θα δοκιμάσω διαφορετικά πράγματα και ας δούμε τι θέλουν να δοκιμάσω και αν μπορούμε να βελτιώσουμε τη συνολική κατάσταση. Επειδή νομίζω ότι πάμε πάρα πολύ ατομικά και όχι ως ομάδα και αυτό στο τέλος βλάπτει την ομάδα. Και αυτό δεν είναι καλό.»

«Ειλικρινά, δεν έχω ιδέα. Δεν ξέρω αν είμαι εγώ, η μοτοσυκλέτα, το πακέτο, τα ηλεκτρονικά μου, ή το στυλ οδήγησης μου. Δεν έχω ιδέα γιατί, καθώς έχουμε χρησιμοποιήσει διάφορα πακέτα, διαφορετικοί αναβάτες χρησιμοποιούν διαφορετικά πράγματα και είναι δύσκολο για μένα να καταλάβω τι λειτουργεί και τι όχι. Αυτή τη στιγμή, είμαι λίγο χαμένος. Δεν μπορώ να καταλάβω αν ο αγώνας ήταν καλός ή κακός γιατί χρησιμοποίησα το πακέτο που είχε και ο Bradl, ο οποίος ήταν 7 δευτερόλεπτα μακριά ».

«Πάντα όταν έχω προβλήματα, θέλω να ξέρω γιατί έχω τα προβλήματα, ώστε να μην συμβούν ξανά. Και έχω την αίσθηση ότι δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Δεν ξέρω, και αυτό με κάνει πολύ θυμωμένο. Είμαι πολύ απογοητευμένος γιατί δεν ξέρω τι πρέπει να βελτιώσω. Επειδή είμαι ο μόνος αναβάτης που χρησιμοποιεί το πακέτο μου, οπότε με ποιον μπορώ να συγκρίνω τον εαυτό μου; Κάνω λάθος; Γιατί πηγαίνω αργά; Αυτή είναι η απογοήτευσή μου, δεν καταλαβαίνω τα πράγματα. Νομίζω ότι όλοι θα βελτιωθούμε αν όλοι έχουμε τα ίδια πράγματα.»

«Αλλά χωρίς αμφιβολία, η εργοστασιακή ομάδα δεν ήταν εκεί που έπρεπε ».

Η Honda δουλεύει ήδη σκληρά στη Jerez στο τεστ της Δευτέρας, καθώς προσπαθούν να βρουν μερικές απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχουν δημιουργηθεί από  την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP 2021.

Στο γκαράζ του Marc Marquez υπήρχε το πλαίσιο 2021 και 2020, καθώς επίσης δοκίμασε ένα νέο πακέτο αεροδυναμικής μαζί με τον αδελφό Alex Marquez (LCR Castrol Honda) και τον Nakagami. Ωστόσο, ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σταμάτησε μόλις ολοκλήρωσε επτά γύρους.

Δείτε επίσης:

Cal Crutchlow: “Το HRC ακούει όλους τους οδηγούς, αλλά ο Márquez είναι απλά ο καλύτερος”

 

Related Posts