Pol Espargaró: “Δεν είχα καμία επικίνδυνη στιγμή, δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό”

Ο Pol Espargaró είναι χαρούμενος μετά την πρώτη του επαφή και τη γρήγορη προσαρμογή του στο Honda RC213V.

Την 2η μέρα τερμάτισε 12ος του επίσημου τεστ IRTA που πραγματοποιήθηκε στο Losail , βελτιώνοντας κατά 1,2 δευτερόλεπτα τον καλύτερο χρόνο του το Σάββατο, κανοντας1:54.673)  που είναι ίδιο με τον καλύτερο χρόνο που έκανε το 2020 με το KTM στο ίδιο τεστ. (1: 54.623).

Με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό του, ο αριθμός # 44 έκανε δηλώσεις:

«Μια άλλη καλή μέρα, δεν ήμασταν στην κορυφή αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος με την ταχύτητα και το συνολικό μου ρυθμό. Ήμασταν 0,7 δευτερόλεπτα από την κορυφή και 0,5 από τις πέντε πρώτες, κάτι που είναι θετικό μετά από μόλις δύο ημέρες στη μοτοσυκλέτα.»

«Είμαι ευχαριστημένος με το πώς πηγαίνει η προσαρμογή στη μοτοσυκλέτα, υπάρχουν ακόμη ορισμένοι τομείς για να εργαστούμε. Είναι απλά θέμα χρόνου να καταλάβω πώς να αξιοποιήσω στο έπακρο τη Honda, νομίζω ότι σήμερα δείξαμε την πρόοδο που μπορώ να σημειώσω σε μια μόνο ημέρα, οπότε ανυπομονώ για ένα γρήγορο διάλειμμα και μετά θα επιστρέψω ξανά στη Honda.»

«Ο γρηγορότερος γύρος και η πρώτη, δεύτερη ή τέταρτη Honda σε μια δοκιμή δεν είναι πολύ σημαντικό, πράγμα που δεν έχει σημασία. Στη γενική κατάταξη ένας γρήγορος γύρος δεν έχει σημασία για μένα.»

«Ο Στέφαν πηγαίνει πολύ γρήγορα και δίνει σημαντικές πληροφορίες σε όλους. Είναι στους πέντε πρώτους και έτσι μπορώ να συγκρίνω δεδομένα. Αν αύριο είχα άλλη μέρα νομίζω ότι θα βελτίωνα με τον ίδιο τρόπο που κάναμε. Προσαρμόζομαι σιγά-σιγά, με 115 γύρους. Ο ρυθμός είναι ακόμα καλύτερος από τον ταχύτερο γύρο, χρειάζομαι να μάθω περισσότερα για τα όρια της μοτοσυκλέτας και αυτό λείπει. Είμαι θετικός.»

«Η προπόνηση στο Κατάρ και η πρώτη δοκιμή λειτουργεί σαν αστείο για μένα, γιατί στη Honda ήδη με προειδοποίησαν ότι δεν είναι η καλύτερη πίστα για το εργοστάσιο. Αυτή η πίστα δεν μου ταιριάζει, μεγάλες στροφές, πολύ γρήγορες στροφές … Για τη Honda και για μένα η οδήγηση εδώ είναι σημαντική. Η πρόοδος είναι πολύ καλή, Δεν είμαι στάσιμος και δεν αισθάνομαι περιορισμένος αυτή τη στιγμή, δεν υπήρξαν πτώσεις. Το περιθώριο είναι ακόμα υψηλό. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε μέχρι να φτάσουν οι πτώσεις, επειδή πρόκειται να φτάσουν.»

«Δεν έχω μιλήσει με τον Marc από την παρουσίαση. Υποθέτω ότι θα παρακολουθεί όλα αυτά και θα μιλήσει με τους μηχανικούς. Μου αρέσει να δουλεύω με τον Alberto Puig, είναι άμεσος. Νομίζω ότι είναι αυτό που όλοι χρειαζόμαστε με τόσο λίγες μέρες δοκιμών, ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και άμεσα.»

«Δεν έχω αγγίξει το όριο, και αυτό είναι καλό για να είμαι ειλικρινής. Δεν είχα κανένα μπλοκάρισμα (μπροστά), ούτε γλίστρημα ανά πάσα στιγμή, δεν είχα καμία επικίνδυνη στιγμή. Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό, αν πρόκειται να έρθει ξαφνικά και δεν θα το συνειδητοποιήσω … Φαίνεται ότι υπάρχει χώρος, και βλέποντας τον Μπράντλ πώς οδηγεί νομίζω υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.»

«Αυτός ο τύπος μοτοσικλέτας είναι μια μοτοσικλέτα που πρέπει πάντα να πηγαίνεις σε όλους τους γύρους, αν όχι στο όριο, αγγίζοντας το, και αυτό σημαίνει ότι όταν είσαι κουρασμένος ή πηγαίνεις πολύ γρήγορα, φτάνει η πτώση ή χάνεις την πρόσφυσή σου και  έχουμε δει ότι ο Μαρκ έχει αυτό το δώρο ή αυτή την πίστη ότι μπορεί να σώσει πολλές  πτώσεις, και είναι κάτι που πρέπει επίσης να μάθω. Αλλά χωρίς αμφιβολία, είναι  σημαντικό για μένα αν η πτώση προέρχεται από την αναζήτηση του ορίου. Τις επόμενες τρεις μέρες θα πρέπει να ψάξω πολύ περισσότερο για το όριο.»

Related Posts