Ποιος θα εκθρονίσει τον Marc Marquez από το Sachsenring όπου έχει το απόλυτο ρεκόρ συνεχόμενων νικών!

Το Πρωτάθλημα MotoGP επιστρέφει στο Sachsenring, μετα το 2019 και πάλι, αφού πέρυσι δεν αγωνίστηκαν λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Ο Marquez μέχρι τώρα είναι ο Βασιλιάς του Ring, βασιλιάς του Sachsenring, αφού έχει επιτύχει 10 συνεχόμενες νίκες στην πίστα του Sachsenring.

Το σερί των νικών του Marquez θα είχε σπάσει πέρυσι αν αγώνας γινόταν κανονικά αφού ο Ισπανός έχασε όλη την περυσινή χρονιά.

Φέτος οι πρωτοπόροι της Βαθμολογίας του πρωταθλήματος, Quartararo, Zarco, Miller, Bagnaia και Mir θα τα δώσουν όλα για να βάλουν το όνομα τους στην λίστα των νικητών του Sachsenring, αλλά και αυτού που θα εκθρονίσει τον Marquez από το Sachsenring.

Ο Marquez φέτος έρχεται στην αγαπημένη του πίστα, ακόμα με προβλήματα στην φυσική του κατάσταση, αφού ακόμα βρίσκεται σε διαδικασία ανάκαμψης και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του να μην είναι τα προσδοκόμενα από όλους τους οπαδούς του και φαντάζει εξωπραγματικό να μπορέσει να υπερασπιστεί το στέμμα του Sachsenring

Ο Ισπανός ελπίζει σε έναν καλό αγώνα εδώ στην αριστερόστροφη πίστα που θα τον βοηθήσει λίγο περίστερο λόγω του τραυματισμένου του δεξιού χεριού.

Το πιθανότερο πάντως είναι φέτος να έχουμε έναν νέο νικητή μετα από 7 χρόνια, και πιθανότατα έναν νικητή εκτός Honda αφού η Honda κερδίζει στο  Sachsenring από το 2010 ( τρεις νίκες με τον Pedroza από το 2010 έως το  2012 και επτά νίκες του Marquez από το 2013 έως το 2019).

Να θυμίσουμε πως ο Marquez επίσης  κατέχει το απόλυτο ρεκόρ σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, το όποιο ξεκίνησε πριν από 72 χρόνια, του οδηγού που  έχει επιτύχει 10 συνεχόμενες νίκες στην ίδια πίστα!

Ο Marc Márquez, από το πρώτο παγκόσμιο τίτλο του, το 2010 στα 125cc, έχει κερδίσει σε κάθε αγώνα στο Sachsenring, με επτά από τις νίκες στην κορυφαία κατηγορίας MotoGP, και όλες τις νίκες τις έχει πάρει ξεκινώντας πάντα από την pole position.

Το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ το είχε ο Giacomo Agostini, ο οποίος έχει εννέα συνεχόμενες νίκες στην πίστα Imatra (Φινλανδία) μεταξύ του 1965 και του 1973.

Στην πίστα του Sachsenring το ρεκόρ το είχε ο Marquez εδώ και 3 χρόνια, ο επόμενος με τις περισσότερες νίκες στο Sachsenring είναι ο  Mike Hailwood, με 7 νίκες, και ακολουθεί ο Giacomo Agostini με 6 νίκες!

Επίσης έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ του Valentino Rossi, στην μεγάλη κατηγορία MotoGP όπου ο Rossi είχε με επτά συνεχόμενες νίκες στην  ίδια πίστα στο Mugello μεταξύ 2002 και 2008.

Να πούμε επίσης ότι ο Valentino Rossi έχει σπουδαία πορεία σε αυτή την πίστα αφού έχει κερδίσει έξι φορές στο Sachsenring.  Το 1997 στην κατηγορία 125cc και το 1999 στην κατηγορία 250cc. Έχει κάνει επίσης τέσσερις νίκες στο MotoGP το 2002, το 2005, το 2006 και το 2009.

Γ.Φ.

Related Posts