Πλαστικοί Δρόμοι, θα είναι οι δρόμοι του μέλλοντος; VIDEO

Η Ολλανδική εταιρεία VolkerWessels έχει βρει έναν τρόπο για την ανακύκλωση πλαστικών αποβλήτων, και συγχρόνως την κατασκευή δρόμων από πλαστικό!

Ο Rolf Mars, διευθυντής της VolkerWessels και επιβλέπων στις κατασκευές δρόμων της KWS Infra, δήλωσε: «Το πλαστικό προσφέρει όλα τα είδη των πλεονεκτημάτων σε σύγκριση με την τρέχουσα οδοποιία, τόσο στην τοποθέτηση των δρόμων όσο και στη συντήρηση.»

Τα πλεονεκτήματα των πλαστικών δρόμων είναι πολλά: η επαναχρησιμοποίηση των πλαστικών είναι μεγάλη υπόθεση για το περιβάλλον και επιτρέπει το ομοιόμορφο των οδοστρωμάτων – συν ότι το σύνολο τους θα είναι μονταρισμένο, δηλαδή αρθρωτό, πράγμα που σημαίνει ότι ο χρόνος κατασκευής μειώνεται από μήνες σε εβδομάδες.

Ο σχεδιασμός του επίσης επιτρέπει ο δρόμος να μπορεί να εγκατασταθεί σε όλα τα είδη των εδαφών (ακόμα και σε αμμώδη ή βαλτώδη). Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στη διάβρωση και είναι ικανό να αντέχει θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -40 ° έως 80 °, χωρίς αξιοσημείωτη φθορά. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η διάρκεια ζωής της επιφάνειας του δρόμου (σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους – άσφαλτο από πίσσα)  θα τριπλασιαστεί.

Και όταν χρειαστεί να αλλαχτεί ένα κομμάτι του δρόμου επειδή έχει φθαρεί, λόγω της αρθρωτής κατασκευής του, είναι πολύ εύκολο να επεξεργαστεί και να αντικατασταθεί απλά το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου. Η βάση επιτρέπει επίσης να περνούν από κάτω καλωδιώσεις και σωληνώσεις, και η ικανότητα αποστράγγισης είναι πάρα πολύ μεγαλύτερη.

Αν και είναι ακόμα μια ιδέα προς το παρόν, το Ρότερνταμ έχει αγκαλιάσει την ιδέα PlasticRoad (πλαστικός δρόμος) και εξετάζει την πιλοτική εφαρμογή της νέας τεχνολογίας – έτσι θα πρέπει να παρακολουθούμε από κοντά για το πώς αυτή η συναρπαστική καινοτομία μπορεί να κινηθεί προς τα εμπρός.

Related Posts