Phillips, Meo και Remes στην κορυφή του αγώνα Παγκ. Πρ. Enduro της Καλαμπάκας!

Έκλεισε και η δεύτερη μέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος EnduroGP Maxxis  στην Καλαμπάκα που έφερε στην κορυφή τον MattPHILLIPS στην κατηγορία Enduro 3, τονAntoineMEO στην κατηγορία Enduro 2 και τον  EeroREMES στην κατηγορία Enduro 1. Ο  GiacomoRedondiστην κορυφή τηςκατηγορίας EnduroJunior.

Πρώτη νίκη για τον Matthew PHILLIPS στην Ε3

Πρώτη νίκη για τον Matthew PHILLIPS στην Ε3

E 3
Ο Αυστραλός παγκόσμιος πρωταθλητής Enduro Νέων του 2013,  Matt PHILLIPS (KTM) τερμάτισε στην κορυφή της κατάταξης στο τέλος των δύο ημερών. Αποφασισμένος να επανορθώσει για την ατυχία του την πρώτη ημέρα, οδήγησε από το ξεκίνημα των ειδικών της 2ης ημέρας για να εξασφαλίσει τη νίκη. “Σήμερα ήταν τέλεια, δεν θα μπορούσε να πάει κάτι καλύτερο”, επιβεβαίωσε ο PHILLIPS. “Πίεσα σκληρά από την πρώτη στιγμή και οδήγησα όλη την ημέρα γρήγορα. Είναι ένα φοβερό συναίσθημα να πάρω την πρώτη μου νίκης” Ο ηγέτης του πρωταθλήματος Ivan CERVANTES (S-KTM)τερμάτισε στην δεύτερη θέση, ενώ ο αναβάτης της Husqvarna Mathias BELLINO (F) συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα.
Βελτιώνοντας την ημέρα του ο Φιλανδός Matti SEISTOLA (Sherco)τερμάτισε μόλις δέκα δευτερόλεπτα πίσω από τον BELLINO στην τέταρτη θέση. Ο Πορτογάλος Louis CORREIA (Beta) έκλεισε την ημέρα του στην πέμπτη θέση.

Καλύτερος Έλληνας στην κατηγορία την 2η μέρα ο Απόστολος Ζβιντερίκος από την Μυτιλήνη με KTM .
E 1e2 podium day 2_EWC 2014 Rnd 3_3137(1)
Ο Φιλανδός Eero REMES (TM)  πηρέ την νίκη της 2ης μέρας μπροστά από τον Christophe NAMBOTIN (F-KTM) . Οδηγώντας από αρκετά πίσω ο REMES πλησίασε γρήγορα τον NAMBOTIN που έκανε πολλά λάθη. Κρατώντας την ψυχραιμία του στον τελευταίο γύρο, ο Φιλανδός εξασφάλισε μια αξία νίκη. “Ήταν μια λαμπρή ημέρα για μένα και για την TM,” είπε ο REMES. “Είμαι τόσο ευτυχής που πείρα αυτή την νίκη, αλλά και για την TM που είναι η πρώτη νίκη τους στην Ε1, έτσι αυτή η νίκη είναι ακόμη πιο ιδιαίτερο ” Μετά από ένα αργό ξεκίνημα για την ημέρα του, ο NAMBOTIN -. παρά τις καλύτερες προσπάθειές του – δεν ήταν σε θέση να κρατήσει τον αναβάτη της TM πίσω του και αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση.  Μάχη με τον REMES έδωσε από νωρίς και ο Ισπανός Cristobal GUERRERO (KTM) αλλά τελικά τερμάτισε στην τρίτη θέση, καθώς η ζέστη άρχισε να και η σκόνη άρχισε να δυσκολεύει τους αναβάτες. Ο Γάλος Jeremy TARROUX (Sherco) δεν μπόρεσε να φέρει τα αποτελέσματα της προηγούμενης μέρας και έτσι τερμάτισε έξι δευτερόλεπτα πίσω από τον GUERRERO στην τέταρτη θέση. Ο Ιταλός Thomas OLDRATI (Husqvarna) που ακόμα αναρρώνει από τον τραυματισμό στον ώμο του, που υπέστη στο GP της Πορτογαλίας συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα.

Καλύτερος Έλληνας στην κατηγορία την 2η μέρα ο Παναγιώτης Ζαφειρίιου με HONDA.
Ε2
Η 2η ημέρα ήταν ακόμη ποιο έντονη στις μάχες στην κατηγορία Enduro 2.
Παίρνοντας τον έλεγχο του αγώνα και το προβάδισμα στο τέλος του πρώτο γύρου, ο αναβάτης της Honda, Alex SALVINI (Ι) μόλις είχε βρει την φόρμα του μετά από τον πρόσφατο τραυματισμό του, η ατυχία τον χτύπησε και πάλι με μια συντριβή στην όγδοη ειδική που τον ανάγκασε να μείνει έξω από τον αγώνα. Αυτό άνοιξε την πόρτα για τον Antoine MEO (F-KTM) να ανακτήσει το προβάδισμα. Αύξηση το πλεονέκτημα του στον τελευταίο γύρο, ο Γάλλος και εξασφάλισε τη νίκη. “Ήταν ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο, αλλά είναι σπουδαίο για μένα να τελειώσει με μια νίκη”, σχολίασε ο ΜΕΟ. “Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό στην Ε2 και έκανα κάποια λάθη. Έπρεπε να πιέσουμε σκληρά για να πάρουμε τη νίκη εδώ στην Ελλάδα”. Ο  Johnny AUBERT (Beta) έδωσε μάχη από νωρίς, με τον Γάλλο  Pela Renet (Husqvarna) και τελικά έμεινε πίσω από τον Γάλλο αφού μετά από μερικά λάθη στο μέσο της ημέρας ο  AUBERT έχασε την επαφή του με τον  Renet και έτσι τελείωσε την ημέρα του στην τρίτη θέση.  Ο πρώην αναβάτης του MXGP, Jonathan BARRAGAN (S-Husqvarna) συνεχίζει να προσαρμόζεται καλά στο Enduro και τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Ο Ισπανός Oriol MENA  (Beta) συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα.

Καλύτερος Έλληνας στην κατηγορία την 2η μέρα ο πολυπρωταθλητής από τα Γρεβενά Βασίλης Σιαφαρίκας με HONDA !

Πρώτη νίκη για τον  Eero REMES απο το 2012

Πρώτη νίκη για τον Eero REMES απο το 2012

Junior

Στο καυτό, ξηρό και σκονισμένο ελληνικό έδαφος, ο Ιταλός Giacomo Redondi (Beta)εξασφάλισε μια επιβλητική νίκη στην κατηγορία Enduro Τζούνιορ.  Βελτίωση καθώς η μέρα προχωρούσε, από τον Γάλλο  Loic Larrieu (Husqvarna) που βρήκε έναν τρόπο να περάσει τον Βρετανό Dany MCCANNEY (Beta) και να πάρει τη δεύτερη θέση. Ανίκανος να απαντήσει στην επίθεση του Larrieu, ο MCCANNEY αρκέστηκε στην τρίτη θέση.  Ο Ιταλός  Alessandro Bättig (Honda) και ο Nicolo MORI (KTM) πήραν την τέταρτη και πέμπτη θέση.

Την 2η μέρα ο Παναγιώτης Κακολύρης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα αφού έκανε μόνο τις 6 από τις 12 ειδικές διαδρομές.

Youth

Παραμένοντας στην κορυφή του Κύπελλο Νέων 125 ο Ιταλός Davide Soreca (Yamaha) σημείωσε την τέταρτη νίκη της σεζόν. Τελειώνοντας εννέα δευτερόλεπτα πίσω από τον  Sorecaο Ιταλός  Nicolas PELLEGRINELLI (KTM) τερμάτισε την ημέρα του δεύτερος. Ο Σουηδός  Albin ELOWSON (Husqvarna) πήρε την τρίτη θέση , ενώ ο Jeremy MIROIR (F-Yamaha) και Χιλιανός  Benjamin HERRERA (TM) συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Καλύτερος Έλληνας στην κατηγορία την 2η μέρα ο Αρτέμης Σφιναρολάκης με HUSQVARNA!

Το FIM Maxxis Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro συνεχίζεται με το GP της Φινλανδίας 7 και 8 Ιουνίου 2014

Σχετικά Άρθρα