20 April 2024
WSBK 2012

Phillip Island 26/02/2012 WSBK

WSBK Australia
Phillip Island 26/02/2012
1ο σκέλος: Mad Max
Ο Max Biaggi πήρε τη νίκη στο πρώτο σκέλος του Philip Island

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τη χρονιά ο Max Biaggi και η Aprilia. Ο Ιταλός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο Philip Island και δίκαια πήρε τους 25 βαθμούς εκμεταλλευόμενος και το λάθος του Carlos Checa. Ο Biaggi έκανε καλή εκκίνηση και έμεινε στο group των πρώτων. Όταν έμεινε μόνος του με τον Checa στην κορυφή άρχισε να πιέζει με αποτέλεσμα να οδηγήσει τον πρωταθλητή σε λάθος. Μετά την πτώση του Checa έμεινε άνετα πρώτος στην κορυφή, δεν είχε πρόβλημα να ελέγξει το ρυθμό και να φτάσει σε μια άνετη νίκη.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Marco Melandri, στην πρώτη του εμφάνιση με την BMW. Ο Ιταλός δεν έκανε καλή εκκίνηση, αλλά πολύ γρήγορα κέρδισε θέσεις. Αναρριχήθηκε στο group του βάθρου και με σωστή στρατηγική κατάφερε να πάρει τη 2η θέση και το πρώτο του βάθρο με την S1000RR. Ο Melandri πάλεψε σκληρά για τη 2η θέση με τον Sylvain Guintoli ο οποίος κράτησε ψηλά τη σημαία της Ducati. Ο Γάλλος ήταν γρήγορος σε όλο τον αγώνα και κατάφερε να πάρει την 3η θέση με την 1198 της Effenbert-Liberty Racing.

Ο κάτοχος της pole position Tom Sykes δεν μπόρεσε να φέρει την Kawasaki στο βάθρο και έμεινε στην 4η θέση. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Jakub Smrz και Michel Fabrizio, ενώ απογοητευτική ήταν η εμφάνιση του Jonathan Rea ο οποίος τερμάτισε στη 7η θέση με την Honda CBR1000RR. Αντίθετα με τον Rea ο teammate του Hiroshi Aoyama έκανε καλή εμφάνιση και τερμάτισε στην 8η θέση, με τους Giugliano και Staring να κλείνουν τη δεκάδα. Ο τραυματίας Leon Haslam έσφιξε τα δόντια και τερμάτισε στην 12η θέση, ενώ αντίθετα ο Eugene Laverty εγκατέλειψε με την εργοστασιακή Aprilia. Άτυχος στάθηκε ο Leon Camier με την Suzuki ο οποίος έμπλεξε στη μάχη με τους Giugliano και Aoyama και είχε μια έξοδο η οποία τον έριξε στην 17η θέση.

Αποτελέσματα 1ου σκέλους

————————————————————

WSBK Australia 2ο σκέλος: Νίκη Checa, θαύμα Biaggi
Ο πρωταθλητής πήρε τη νίκη στο δεύτερο σκέλος, αλλά ο Ιταλός έκλεψε την παράσταση

Ο Carlos Checa ήταν ο μεγάλος νικητής του δεύτερου σκέλους στο Philip Island. Ο Ισπανός της Ducati αυτήν τη φορά δεν έκανε λάθος και οδήγησε αψεγάδιαστα την 1198 ανοίγοντας λογαριασμό για το 2012. Στην εκκίνηση ο Checa έφυγε καλά και βρέθηκε κοντά στους πρώτους. Αφού αξιολόγησε την κατάσταση και τους αντιπάλους του αποφάσισε να περάσει μπροστά και να φτιάξει μια διαφορά η οποία ήταν αρκετή να του χαρίσει τελικά τη νίκη.

Ο Checa μπορεί να κέρδισε τον αγώνα, ωστόσο πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Max Biaggi για την προσπάθειά του. Ο Ιταλός της Aprilia έκανε τη χειρότερη δυνατή εκκίνηση στον αγώνα καθώς στην πρώτη στροφή είχε μεγάλη έξοδο. Κατάφερε να επιστρέψει στην πίστα αλλά πλέον ήταν τελευταίος. Ο Biaggi, όχι μόνο τα παράτησε σε εκείνο το σημείο, αλλά αντίθετα, έβαλε το κεφάλι κάτω, οδήγησε απίθανα και πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, εκτός από τον Checa. Υπήρχαν στιγμές μάλιστα που πίστευε κάποιος ότι ο Ιταλός βρίσκεται σε άλλο αγώνα αφού το γυρολόγιό του ήταν απίθανο. Τελικά έφερε την Aprilia στη 2η θέση και έφυγε από την Αυστραλία στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Μεγάλη μάχη είχαμε στον τελευταίο γύρο για την 3η θέση μεταξύ του Tom Sykes και του Jonathan Rea. Και οι δύο αναβάτες είχαν καταστρέψει τα ελαστικά τους αλλά τα έδωσαν όλα για την 3η θέση την οποία τελικά πήρε ο αναβάτης της Kawasaki. Ο Rea τερμάτισε στην 4η θέση, ενώ λίγο πιο πίσω στην εξάδα μπήκαν οι αναβάτες της BMW, Leon Haslam και Marco Melandri. Τρομερός αγώνας από τον Haslam, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Melandri. Ο Berger ήταν ο πρώτος αναβάτης της Liberty Racing στην 7η θέση, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Laverty, Aoyama και Canepa.

» Αποτελέσματα 2ου σκέλους
»
Βαθμολογία Πρωταθλήματος

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events