Παρουσίαση αγωνιστικών ομάδων Road Racing της Yamaha για το 2017 στην Ιταλία. – Video – Φωτογραφίες

Την Τρίτη το πρωί στο αρχηγείο της ομάδας Movistar MotoGP στο Gerno di Lesmo, στην Ιταλία, βρεθήκαμε καλεσμένοι της Yamaha, για να παρακολουθήσουμε την των επίσημων αγωνιστικών ομάδων της Yamaha για το 2017, καθώς η νέα αγωνιστική σεζόν πλησιάζει,!

Σε μια άψογη και εντυπωσιακή εκδήλωση με παρουσιαστή τον γνωστό σχολιαστή, Gavin Emmett, έγινε η παρουσίαση των 15 ομάδων και των 41 αναβατών της Yamaha!

Πριν από την παρουσίαση μίλησε ο Chief Operating Officer της Yamaha Motor Europe N.V,  Eric de Seynes όπου παρουσίασε τις ιδέες τους για το 2017, την  στρατηγική των αγώνων και την επανεξέταση των πωλήσεων της Off-Road αλλά και κομμάτια της αγοράς των Supersport.

Παρουσίαση των ομάδων Road Racing

Ο Project Manager Yamaha Motor Europe , Andrea Dosoli, μίλησε για τις υψηλές προσδοκίες της ερχόμενης σεζόν.


Έξι νέοι αναβάτες αποτελούν το πλήρωμα του Blu cru που θα ανταγωνιστεί το 2017 στο R3 bLU cRU Challenge που θα γίνει μέσα στο νέο  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300 της FIM. Οι Mykyta Kalnin, Kimi Patova, Renzo Ferreira, Robert Schotman, Enzo de la Vega, και Alfonso Coppola, ανέβηκαν στην σκηνή μετά το νέο YZFR3.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα , Yamaha θα συμμετέχει με το νέο της YZF-R6, και την ομάδα GRT Yamaha Official WorldSSP Team, με οδηγούς τους, Παγκόσμιο Πρωταθλητή Lucas Mahias και τον Federico Caricasulo στο τιμόνι της YZF-R6.

Για δεύτερη χρονιά έχει επιστρέψει στα η ομάδα της Yamaha με την Pata Yamaha Official WorldSBK Team, με τον Βρετανό αναβάτη Alex Lowes που συνεχίζει για δεύτερη χρονιά του με την Yamaha, ενώ νέος ομόσταυλός του για φέτος στην θέση του Sylvain Guintoli είναι ο Ολλανδός αναβάτης, Michael van der Mark.

Επιστρέφει για το 2017 η Yamaha, με την ομάδα Pata Yamaha Official 0 Team, έτοιμη να δώσει τη μάχη της με το YZF-R1M στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Superstock 1000. Ο Γάλλος αναβάτης Florian Marino, μαζί με το νέο μέλος της ομάδας, τον Ιταλό αναβάτης Roberto Tamburini.

Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, Endurance World Championship  η Yamaha θα συμμετέχει με δυο ομάδες. Η GMT94 Yamaha Official EWC Team, μετά τα δυο Παγκόσμια Πρωταθλήματα που έχει κερδίσει η ομάδα θα κυνηγήσει ένα τρίτο τίτλο! Οι τρεις αναβάτες της ομάδας θα είναι οι David Checa, Mike di Meglio και ο Niccolò Canepa, ο πρώην πρωταθλητής Superstock 1000 και αναβάτης MotoGP!

Η ART Yamaha Official EWC Team, με οδηγούς τους Max Neukirchner και Broc Parkes μαζί με δυο νέους ταλαντούχους, τον Ιάπωνα αναβάτη Kohta Nozane και τον Γερμανό νεαρό Marvin Fritz.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσία του Διευθυντή Yamaha Motor Racing, Lin Jarvis που ανέβηκε στη σκηνή για να ευχαριστήσει τα μέσα ενημέρωσης και τους συνεργάτες του!

Reportage – Photo – : George Fiotakis © Biker Spirit Magazine

VIDEO Yamaha Road Racing line up 2017 - Racing Press Conference

Related Posts