Paolo Ciabatti: “Δυστυχώς μπορεί να μην υπάρξει νέα συμφωνία με τον Dovizioso”

Ο αθλητικός διευθυντής της Ducati, Paolo Ciabatti, δεν κρύβει το γεγονός ότι οι κόκκινοι θέλουν να αγωνιστούν με τον Andrea Dovizioso το 2021. Αλλά η Ducati θέλει να πάρει μια απόφαση μόνο μετά το δεύτερο GP του Spielberg.

Στη Ducati Corse, τα δύο πρώτα Grand Prix δεν πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο, καθώς οι Ιταλοί δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν επαρκώς τα δύο μηδενικά του Marc Márquez. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Andrea Dovizioso είναι ήδη 24 πόντους πίσω από τον πρώτο μετά την τρίτη και έκτη θέση στης Jerez.

Ο Paolo Ciabatti, Αθλητικός Διευθυντής της Ducati Corse, ελπίζει τώρα για επιτυχία στο Μπρνο και στο Σπίλμπεργκ, επειδή η Ducati έχει κερδίσει και τις τέσσερις νίκες στην Αυστρία από το 2016. Ο στρατηγός της Ducati πρέπει επίσης να λάβει μια σημαντική απόφαση, μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ducati, Claudio Domenicali και τον διευθυντή αγώνων Gigi Dall’Igna. Η παράταση της σύμβασης με τον Dovi είναι ακόμη υπό συζήτηση.

Ο Dovizioso είχε αρχικά συμφωνήσει ένα σημαντικό ποσό 4 εκατομμυρίων για το 2020, αλλά αυτό μειώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Και η Ducati ξέρει τώρα ότι ο «Dovi» δεν μπορεί να πάρει άλλη ανταγωνιστική μοτοσικλέτα, οι πόρτες στις Repsol-Honda και Red Bull-KTM έχουν κλείσει. Οι διαπραγματεύσεις έχουν πλέον τεθεί σε αναστολή. Μετά το δεύτερο GP Spielberg, πρέπει να συνεχιστούν.

Ο Paolo Ciabatti είχε πει την άνοιξη ότι «θα ήταν ωραίο αν ο Dovizioso θα υπέγραφε νέο συμβόλαιο και να ολοκληρώσει δέκα χρόνια με την Ducati.» Αλλά τώρα όλο και περισσότερα ονόματα οδηγών πέφτουν στο τραπέζι. Ακόμα και ο Bagnaia θα μπορούσε να είναι ομόσταυλος του Miller στην εργοστασιακή ομάδα;

«Μέχρι στιγμής έχει αποφασιστεί μόνο ότι θα κάνουμε μια νέα προσφορά στον Pecco Bagnaia ώστε να παραμείνει με τον Ducati. Υπάρχουν λοιπόν δύο επιλογές – Pramac ή Factory Team.»

«Επειδή οι μοτοσυκλέτες του 2020 δεν θα αλλάξουν, θα χρησιμοποιηθούν επίσης και το 2021. Θέλουμε ο Pecco Bagnaia να μείνει μαζί μας. Σε ποια ομάδα θα αποφασίσουμε αργότερα. Θα εξαρτηθεί επίσης από τις περαιτέρω συζητήσεις με το «Dovi» που θα έχουμε μεταξύ του Μπρνο και της Αυστρίας.»

Μπορεί η Ducati να φανταστεί ότι δεν θα βρει νέα συμφωνία με τον Dovizioso, ο οποίος έχει προσφέρει τόσα πολλά στην Ducati;

«Είναι πιθανό, δυστυχώς! Όσον αφορά τον μισθό, οι απόψεις των εμπλεκομένων είναι πολύ μακριά. Νομίζω ότι και τα δύο μέρη μπορούν να κάνουν παραχωρήσεις και συμβιβασμούς. Στο τέλος πρέπει πάντα να βρεθεί ένας αποδεκτός συμβιβασμός.»

«Στόχος μας είναι να βρούμε μια συμφωνία για να συνεχίσουμε με τον Dovi.»

«Από την άλλη πλευρά, λόγω των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με τον τραυματισμό του Márquez, έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία να κερδίσουμε τον τίτλο που δεν είχαμε στο παρελθόν. Τα τελευταία τρία χρόνια μόνο ο Márquez ήταν καλύτερος από τον Dovi στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Τώρα ο Márquez θα λείπει στο Μπρνο και πιθανώς και σε άλλους αγώνες. Και σίγουρα δεν θα είναι σε καλή κατάσταση όταν επιστρέψει.»

«Δυστυχώς, πρέπει να πω ότι πρέπει να επωφεληθούμε από αυτήν την κατάσταση. Πρέπει να προσπαθήσουμε να πετύχουμε νίκες από το Μπρνο. Είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε ένα πρωτάθλημα, που είναι ο απώτερος στόχος μας.»

Η Ducati δεν έχει οδηγό τόσο ισχυρό όσο το Dovizioso. Γιατί, για παράδειγμα, ο Lorenzo δεν έχει κερδίσει τίποτα για δύο χρόνια. Αυτό ισχύει επίσης για το Zarco και τον Bagnaia δεν έχει ακόμη πετύχει ένα βάθρο στο MotoGP. Μπορεί η Ducati να αντικαταστήσει τον Dovizioso το 2021;

«Καταρχάς, θέλω να τονίσω ότι δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον Andrea. Αλλά πριν από μερικές εβδομάδες, διαπραγματευτήκαμε μια νέα συμφωνία μαζί του για τη σεζόν 2020. Αυτή η σύμβαση εγκρίθηκε και υπογράφηκε.»

«Μετά από αυτό, αποφασίσαμε να περιμένουμε τους πρώτους τέσσερις ή πέντε αγώνες το 2020 να είναι σε καλύτερη θέση όταν πρόκειται να αποφασίσουμε το μέλλον. Αυτό ισχύει και για τα δύο μέρη.»

«Εάν ο Andrea μπορεί να αγωνιστεί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα φέτος, που είναι ο στόχος μας, τότε η λήψη αποφάσεων μπορεί να γίνει ευκολότερη και για τα δύο μέρη. Σκεφτήκαμε ότι αν πάρουμε μια απόφαση πριν από την έναρξη της σεζόν, δεν θα ήταν η καλύτερη λύση για αυτόν και για εμάς.»

«Ας περιμένουμε και θα δούμε. Τώρα πάμε σε τρεις πίστες όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε. Αυτός πρέπει επίσης να είναι ο στόχος μας. Και αν τα πάμε πολύ καλά με τον Dovi, οι διαπραγματεύσεις θα είναι επίσης ευκολότερες μετά τα μέσα Αυγούστου, διότι όλοι θα είμαστε σε καλύτερη διάθεση για τη λήψη αποφάσεων για το μέλλον.»

Related Posts