Ορίστηκε ημερομηνία για την έφεση του Iannone κατά της τιμωρίας του για ντόπινγκ από την FIM

Η εκδίκαση της έφεσης του Andrea για την ανατροπή της τιμωρίας λόγω από την FIM έχει οριστεί για τις 4 Φεβρουαρίου, πράγμα που σημαίνει ότι θα χάσει την πρώτη δοκιμή του πριν από την σεζόν.

Ο αναβάτης της Aprilia βρέθηκε θετικός για αναβολικά σε τεστ από δείγμα που ελήφθη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Grand Prix της Μαλαισίας, ( κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα ).

Αν και ο 30χρονος Ιταλός υποστηρίζει την αθωότητά του,  βρέθηκε θετικός και από το δεύτερο δείγμα ούρων, ( κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα ).

Ο Iannone θα συμμετάσχει σε ακρόαση του Διεθνούς Πειθαρχικού Δικαστηρίου της FIM στην Ελβετία στις 4 Φεβρουαρίου και θα έχει διορία μέχρι τις 31 Ιανουαρίου να καταρτίσει κατάλογο μαρτύρων.

Με την πρώτη δοκιμή πριν από την σεζόν να ξεκινάει στο Sepang στις 2 Φεβρουαρίου με το τριήμερο shakedown για δοκιμαστές και ομάδες παραχώρησης, ο Iannone θα απουσιάζει – αν και η Aprilia δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα αυτό.

Η πρώτη από τις δύο επίσημες δοκιμές πριν από την σεζόν αρχίζει στις 7 Φεβρουαρίου στη Μαλαισιανή πίστα.

Μόλις ακουστούν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, το δικαστήριο θα έχει προθεσμία 45 ημερών για να αποφασίσει την ετυμηγορία, αν και η Aprilia και ο Iannone πιθανότατα θα επιδιώξουν να μειωθεί  αυτό το διάστημα αφού η σεζόν αρχίζει επίσημα μόλις ένα μήνα από την ημερομηνία της ακρόασης.

Ανάλογα με την ετυμηγορία, ο Iannone θα μπορούσε να αντιμετωπίσει από μια επίπληξη μέχρι και αποκλεισμό από τους αγώνες μέχρι και τέσσερα χρόνια.

Σε περίπτωση απαλλαγής (η υπεράσπιση επικεντρώνεται στις ελάχιστες τιμές που προέκυψαν και με υπερασπιστική γραμμή ότι η μόλυνση έγινε μέσω των τροφίμων από το κρέας, με 1150 νανογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο ούρων), ο οδηγός θα μπορούσε ακόμη και να συμμετάσχει στις δοκιμές Sepang, προγραμματισμένες από τις 7 έως τις 9 Φεβρουαρίου.

Related Posts