Όλγα Κέβελος η μοναδική γυναίκα που κέρδισε δυο φορές το International Six-Day Trial

Η Όλγα Κέβελος μια εκπληκτική γυναίκα Ελληνικής καταγωγής, οδηγός αγώνων μοτοσυκλέτας.

Η Όλγα Κέβελος, ήταν η μοναδική γυναίκα που κέρδισε δυο φορές το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες International Six-Day Trial.

Η Όλγα Κέβελος γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1923 στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας.  Ήταν το πρώτο παιδί ενός πλούσιου Έλληνα χρηματιστή και μια Αγγλίδας χήρας.

Ανήσυχο πνεύμα η Κέβελος, μετά το τέλος του πολέμου, πήρε υποτροφία, για να σπουδάσει στο Παρίσι. Εκμεταλλεύτηκε τη «φοιτητική ζωή», για να ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη. Όταν γύρισε στην Αγγλία, άνοιξε δικό της γραφείο ταξιδίων.

Συνέχισε να κυνηγά την περιπέτεια με κάθε τρόπο. Ο φίλος της, την εποχή εκείνη, ασχολούνταν με αγώνες μοτοσικλέτας και η Κέβελος δε δίστασε ούτε στιγμή να καβαλήσει μηχανή και να ξεκινήσει αγώνες.

Όλγα Κέβελος «Ξεκίνησε ως ένας τρόπος να βλέπω το φίλο μου τα Σαββατοκύριακα, αλλά σύντομα συνειδητοποίησα ότι μου άρεσε και ήμουν πολύ καλή σε αυτό»

Ήταν γεννημένη νικητής!  Ξεκίνησε να αγωνίζεται διεθνώς, με τη στήριξη σχεδόν όλων των μεγάλων βρετανών κατασκευαστών μοτοσικλετών κατά τη διάρκεια της καριέρας της. Κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια International Six-Day Trial του 1949 και του 1953 και συνεχίστηκε με ποικίλους βαθμούς επιτυχίας σε κάθε Six-Day Trial της Σκωτίας μέχρι την αποχώρησή της το 1970 και σε κάθε International Six-Day Trial μέχρι το 1966.

Πήρε μέρος και σε αγώνες αυτοκινήτων, το 1950 στο Brands Hatch

Η μοτοσικλετίστρια Όλγα Κέβελος, πέθανε στις 28 Οκτωβρίου στην ηλικία των 85 ετών,  και μέχρι το θάνατο της έζησε μια ζωή γεμάτη από φοβερές εμπειρίες, ξεκινώντας από την εθελοντική της δουλειά τον καιρό του πολέμου, τις σπουδές στην αστρονομία, τα ταξίδια της, τους αγώνες μοτοσυκλέτας στο χώμα και στην ταχύτητα, τους αγώνες αυτοκίνητου και τόσα άλλα. Μια Ελληνίδα πρωταθλήτρια με μοναδικές επιδόσεις!

Related Posts