Οι μοναδικές Ducati 1299 Final Edition Panigale R διαθέσιμες στην αγορά – Photo Gallery

Η τελευταία ευκαιρία να έχει κάποιος ένα κομμάτι ιστορίας μοτοσικλέτας, είναι να αποκτήσει μια από τις συλλεκτικές αποκλειστικές μοτοσυκλέτες 1299 Final Edition Panigale R, που στην πραγματικότητα,  παραδίδονται τώρα στα καταστήματα Ducati.

Η Final Edition είναι μια πραγματικά ξεχωριστή μοτοσικλέτα που αποτίει φόρο τιμής σε έναν κινητήρα που έχει γράψει ιστορία και μερικά από τα πιο συναρπαστικά κεφάλαια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike της Ducati.

Γι ‘αυτό έχουν κατασκευαστεί μόνο 1.299 τέτοιες μοτοσυκλέτες (περιορισμένη, αριθμημένη έκδοση). Κάθε μοτοσικλέτα παραδίδεται με πιστοποιητικό γνησιότητας που κάνει αυτό το αποκλειστικό Superbike – ορόσημο των δύο κυλίνδρων που έχουν κατασκευαστεί από τη Μπολόνια – ακόμα πιο πολύτιμο.

Αυτό το κόσμημα προσφέρει απαράμιλλη τεχνολογία, απόδοση και σχεδιασμό. Κάθε 1299 Panigale R Final Edition είναι μια μοτοσυκλέτα δρόμου συμβατή με το Euro 4. Με τον κινητήρα Superleggera 1299, η τελική έκδοση του Superquadro εχει ένα πακέτο 209 hp στις 11.000 σ.α.λ. και ροπή 14.5 kgm στις 9.000 σ.α.λ.

Διαθέτει έναν ελαφρύτερο στροφαλοφόρο άξονα με μεγαλύτερο στρόφαλο και μπουλόνια εξισορρόπησης βολφραμίου, ενώ οι γλίστρες, όπως και οι βαλβίδες εισαγωγής και εξαγωγής, είναι φτιαγμένοι από τιτάνιο. Όπως συμβαίνει και με τους κινητήρες Superbike, τα δύο έμβολα με διάμετρο 116 mm έχουν δύο τμήματα και ολισθαίνουν σε χαλύβδινα κυλινδρικά χιτώνια.

Συν-αναπτύχθηκε με την Ducati Corse, η υπερ-συμπαγής δομή monocoque που ενσωματώνει το φιλτροκούτι και παίζει ένα ρόλο στον περιορισμό του βάρους του 1299 Panigale R Final Edition σε μόλις 179 kg. Η διάταξη του πλαισίου διαθέτει μηχανική ανάρτηση Öhlins.

Εξίσου εξελιγμένη είναι και η πλήρης τιτανίου Akrapovic εξάτμιση (Euro 4), όπως ακριβώς το Panigale R που μόλις τελείωσε τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Το πακέτο ηλεκτρονικών διαθέτει την αδρανειακή μονάδα μέτρησης της Bosch (IMU) και διασταυρώσεων είναι εξοπλισμένο με ABS, Ducati Wheelie Ελέγχου (ΚΥΑ) EVO, Ducati Traction Control (DTC) και EVO κινητήρα ελέγχου φρένων (EBC).

Αυτά τα συστήματα έχουν προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, αλλά υπάρχουν η επιλογή για διαφορετική  λειτουργία οδήγησης (Race, Sport and Wet) αλλά μπορούν να εξατομικευθούν όπως επιθυμείτε.

Η βαφή του είναι Tricolor που κάνει την 1299 Panigale R Final Edition ακόμα ποιο μοναδική και είναι σίγουρο  πως θα αποκτήσει θέση λατρείας μεταξύ της μεγάλης κοινότητας αυτών που λατρεύουν τα δικύλινδρα της Ducati.

WordPress Gallery Extra

Σχετικά Άρθρα