Οι επιλογές της Honda αν ο Marc Márquez δεν ξεκινήσει κανονικά στην σεζόν του 2021

Η σεζόν MotoGP του 2021 θα ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου με τον πρώτο αγώνα και πριν από αυτό θα γίνουν οι  δοκιμές στο Sepang (19-21 Φεβρουαρίου) και στο Κατάρ (10-12 Μαρτίου).

Το ότι η Honda είναι «εξαρτημένη από τον Márquez» ήταν κάτι που ήταν γνωστό εδώ και πολύ καιρό και επιβεβαιώθηκε στην σεζόν 2020 που ,μόλις τέλειωσε, με την απουσία νικών για τη Honda. 

Η τρίτη επέμβαση του Marquez καθυστερεί και πάλι την ημερομηνία επανεμφάνισής του και θέτει ξανά το HRC σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού

Ελλείψει επίσημης ανακοίνωσης της προθεσμίας για την επιστροφή του, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ο οκτώ φορές πρωταθλητής θα είναι σε κορυφαία φόρμα για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2021, στις 28 Μαρτίου στο Κατάρ, και ακόμη λιγότερο για τη δοκιμή στις 19 έως 21 Φεβρουαρίου στο Sepang και στο Κατάρ από 10 έως 12 Μαρτίου.

Επομένως, αναμένεται ότι η Honda έχει βάλει αρκετές επιλογές στο τραπέζι αυτή τη στιγμή, για το ποιος θα είναι δίπλα στον Pol Espargaró που θα κάνει το ντεμπούτο του στο γκαράζ της Repsol Honda.

Εκτός από έκπληξη, οι πιο λογικές δυνατότητες για τη Honda σήμερα είναι οι ακόλουθες.

Επιλογή 1: Πείθοντας τον Andrea Dovizioso να αφήσει στην άκρη την ιδέα της αποχής του από τους αγώνες το 201, και να οδηγήσει το RC213V μέχρι να επιστρέψει ο Marquez.

Επιλογή 2:  Να κρατήσει τον Álex Marquez στην Repsol Honda, και να μην τον αφήσει να φύγει για την δορυφορική ομάδα, του Lucio Cecchinello, έως ότου επιστρέψει ο Marc. Ο αδελφός του Marc ήταν ο μόνος αναβάτης της Honda που μπορούσε να φτάσει στο βάθρο το 2020, με δύο δεύτερες θέσεις στο Le Mans και στο Aragon 1.

Επιλογή 3: Να οδηγήσει στην επίσημη ομάδα έως ότου ο Marc επιστρέψει ο Takaaki Nakagami, ένας αναβάτης με άμεση εργοστασιακή σύμβαση με τη Honda που έχει βελτιωθεί πάρα πολύ στη σεζόν του 2020.

Επιλογή 4: Να συνεχίσει με τον οδηγό δοκίμων Stefan Bradl στη Repsol Honda ως αντικαταστάτη του Marc μέχρι την επιστροφή του. Ο Γερμανός ήταν αυτός που τον αντικατέστησε από τον τρίτο αγώνα του 2020 και μετά. Ο Bradl θα μπορούσε επίσης να είναι η λύση εάν η ομάδα του Cecchinello επηρεαστεί σε δύο από τις τρεις προηγούμενες επιλογές.

Έχοντας πει όλα αυτά, ας μην εκπλαγεί κανείς αν ο Marc Marquez είναι σε θέση να φτάσει εγκαίρως ή να μειώσει πολύ τις προθεσμίες και να βγάλει ψεύτες τις προβλέψεις των γκουρού που προβλέπουν εκτιμώμενο χρόνο έξι μηνών για την ανάρρωσή του, κάτι που θα σήμαινε ότι δεν είναι έτοιμος μέχρι τον Ιούνιο και χάνοντας τους πρώτους πέντε ή έξι γύρους της σεζόν του 2021.

Σε αυτήν την τρίτη επέμβαση, η δεύτερη πλάκα αφαιρέθηκε και έγινε μεταμόσχευση οστικής μάζας για την αναγέννηση του κατεστραμμένου βραχίονα που έσπασε στις 19 Ιουλίου και ότι προσπάθησαν να ανακάμψουν χθες στο Ruber International Hospital στη Μαδρίτη.

Ξεκινώντας αυτήν την Παρασκευή, υπάρχουν 3 μήνες και 24 ημέρες μέχρι την έναρξη της σεζόν του 2021, όπου θα δούμε αν ο Marc θα είναι στο γκαράζ της Repsol Honda μαζί με τον Pol ή με οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική λύση που θα βρει η Honda.

Related Posts