Οδηγίες για μετάβαση προς τα συνεργεία μοτοσυκλετών και αυτοκίνητων

Επιτρέπεται επί του παρόντος η επίσκεψη σε συνεργεία – εκθέσεις αυτοκινήτων

UPDATE 26-3.2020UPDATE

UPDATE 26η Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ : ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ & ΔΙΚΥΚΛΩΝ

Αθήνα, Πέμπτη 26η Μαρτίου 2020

 Θέμα: Επιτρέπεται επί του παρόντος η επίσκεψη σε συνεργεία – εκθέσεις αυτοκινήτων.

Ενημερώνουμε τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις πως επί του παρόντος η προσέλευση στα συνεργεία και τις εκθέσεις αυτοκινήτων είναι νόμιμη /επιτρέπεται.

Συμπεριλαμβάνεται στην περίπτωση 2 των κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεων (μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα).

Τα μέλη του ΣΕΑΑ, επίσημοι εθνικοί και τοπικοί διανομείς, υποστηρίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των μεταφορών.

UPDATE 

Ένταξη των Συνεργείων Αυτοκινήτων (ΚΑΔ 4520) στους νέους επιλέξιμους ΚΑΔ. 

Δημοσιεύτηκε η επικαιροποιημένη λίστα των επιχειρήσεων που ευνοούνται από τα έκτακτα μέτρα όπως ανακοίνωσε το πρωϊ ο Υπουργός κος Σταϊοκούρας – Κατεβάστε εδώ την νέα λίστα ΚΑΔ.

Παρατίθεται επικαιροποιημένη λίστα με τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του Κορονοϊού. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν Κύριο ΚΑΔ έναν από τους κατωτέρω εντάσσονται στα μέτρα στήριξης. Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση εξαψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες οκταψήφιων.

Σημειώνεται ότι αυτή η λίστα είναι δυναμική και θα μεταβάλλεται με τις ανάλογες Υπουργικές Αποφάσεις κατά την εξέλιξη της κρίσης.

Υπολογίζεται ότι περιλαμβάνονται περί τις 600.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις με 1.200.000 μισθωτούς και μηνιαίο τζίρο περί τα 8,3 δισ. ευρώ, όπως και 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων.

Καλύπτεται με αυτό τον τρόπο, για τον μήνα Μάρτιο, ένα σημαντικό κομμάτι του ενεργού πληθυσμού της χώρας που πλήττεται, ιδιαίτερα τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Προφανώς η κατάσταση στην πραγματική οικονομία έχει επιδεινωθεί ραγδαία τις τελευταίες ημέρες.

Και συνεχίζει να επιδεινώνεται. Γι’ αυτό, από την επόμενη εβδομάδα, θα διευρυνθεί σημαντικά το πλαίσιο προστασίας.

ΚΑΔ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ (με κόκκινο χρώμα επισημαίνονται οι κατηγορίες που προστίθενται)

πηγη: https://tosynergeio.gr/

Σύμφωνα με το νόμο τα συνεργεία μοτοσυκλετών και αυτοκίνητων, και τα καταστήματα ελαστικών, παραμένουν ανοικτά – Πώς μπορείτε να μεταβείτε σε αυτά

Από τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης για το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, οι κωδικοί των συνεργείων μοτοσυκλετών και αυτοκίνητων δεν περιλαμβάνονταν στη λίστα όσων επιχειρήσεων έπρεπε να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους.

Έτσι τα συνεργεία, επίσημων αντιπροσωπειών αλλά και τα συνοικιακά, παρέμεναν ανοικτά, όπως και τα καταστήματα ελαστικών..

Η μετάβαση από και προς τα συνεργεία μοτοσυκλετών για σέρβις και προς τα καταστήματα ελαστικών, θεωρείται μετάβαση σε «κατάστημα πρώτης ανάγκης» και συνεπώς επιτρέπεται.

Πώς μπορώ να μεταβώ στο συνεργείο αφού η σχετική αιτιολογία δεν αναφέρεται στη βεβαίωση μετακίνησης;

Προφανώς – και γράφουμε «προφανώς» διότι δεν υπάρχει σχετική διευκρίνιση – πρέπει να συμπληρώσουμε το πεδίο Β2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Διότι ένα συνεργείο δεν μπορεί να στείλει – την παρούσα στιγμή – ένα άτομο να παραλάβει το αυτοκίνητο από το σπίτι μας και όταν ολοκληρωθούν οι επισκευές να μας το επιστρέψει. Έτσι πρέπει να μεταβούμε εμείς στο συνεργείο.

Η παραπάνω μετακίνηση επιτρέπεται , αρκεί να δηλωθεί με έναν από τους παρακάτω 3 τρόπους:

(Α) SMS στο 13033: Αναγραφή αιτιολογίας εξόδου (2).

Παράδειγμα SMS: 2 (ΚΕΝΟ) ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΔΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ, ΠΟΛΗ

(Β) Βεβαίωση τύπου Β (μετακίνησης πολιτών): Συμπλήρωση φόρμας και επιλογή: (βεβαιώσεις εδώ >>>)

«(Β2) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.»

(Γ) Χειρόγραφη βεβαίωση: Αναγραφή λόγου μετακίνησης «(2) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους: μετάβαση σε συνεργείο», και αναγραφή της διεύθυνσης του ΣΥΝΕΡΓΕΊΟΥ.

Να θυμάστε: Το όχημα μας (μοτοσυκλέτα/αυτοκίνητό) είναι είδος πρώτης ανάγκης και πρέπει να είναι λειτουργικό ανά πάσα στιγμή, για να μπορέσουμε να πάμε στη δουλειά, στο σουπερμάρκετ, στο γιατρό, στο φαρμακείο και στην χειρότερη περίπτωση σε ένα νοσοκομείο.

(βεβαιώσεις εδώ >>>)

Μένουμε σπίτι και συντονισμένοι ………….

Σχετικά Άρθρα