Ο Xavier de Soultrait κερδίζει την 3η ειδική στο Dakar 2019 – Ανασκόπηση 3ης ημέρας Dakar 2019

Stage 3 | 9 Ιανουαρίου | San Juan de Marcona > Arequipa | Ειδική: 331 χλμ | Σύνολο: 798 χλμ
1ος Xavier de Soultrait – 2ος  Quintanilla +0’15” – 3ος Benavides +2’37” 

Η Τρίτη μέρα του Ράλλυ Ντακάρ 2019 είχε το χαρακτηριστικό των αμμολόφων της Tanaka, όπου ήταν οι  κύριοι πρωταγωνιστές της ημέρας. Ο υψηλός ρυθμός σεισμών και σεισμικών κινήσεων που έχουν καταγραφεί στην περιοχή δημιούργησε πρόσθετη δυσκολία σε αυτό το στάδιο. Ένα από αυτά ίσως η αιτία που εγκατέλειψε ο Barreda.

Ο αναβάτης της Yamaha, Xavier de Soultrait πήρε την πρώτη του νίκη στο Dakar , κερδίζοντας την 3η ειδική, την ίδια μέρα όπου  πολλά μεγάλα ονόματα είχαν μεγάλα προβλήματα, μένοντας πίσω και εγκαταλείποντας, κάτι που  προκάλεσε ανασχηματισμό της γενικής κατάταξης.

Ο Joan Barreda αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το φετινό Ντακάρ (δείτε εδώ>>) Ο Ισπανός βυθίστηκε σε απότομη κάθοδο, σε μια περιοχή με βράχια και πυκνή ομίχλη και κόλλησε στον πυθμένα μιας λεκάνης χωρίς να μπορεί να μετακινήσει την Honda του. Αφού έψαξε μάταια για μια διέξοδο, ο μέχρι τώρα πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης, εγκατέλειψε και ζήτησε ένα ελικόπτερο να τον βγάλει και να τον μεταφέρει πίσω στο bivouac στο San Juan de Marcona.
Είναι η τέταρτη φορά στα εννέα του Ντακάρ, που απέτυχε να τερματίσει τον αγώνα.

Ο Xavier de Soultrait είχε ένα πολύ καλό ρυθμό από την πρώτη στιγμή και κατάφερε να κάνει την πρώτη του νίκη στο Ντακάρ. Ο de Soultrait, ξεκίνησε την ημέρα 12ος συνολικά και 16 λεπτά πίσω.

Μετά από ένα καλά υπολογισμένο σχέδιο επίθεσης, ο Xavier de Soultrait κατόρθωσε να αξιοποιήσει πλήρως τις ικανότητές του στην πλοήγηση κατά τη διάρκεια της σημερινής φάσης και είχε ένα πολύ καλό ρυθμό από την πρώτη στιγμή και κατάφερε να κάνει την πρώτη του νίκη στο Ντακάρ. Ένας από τους πρώτους αναβάτες που κατάφερε να βρει το δρόμο του σε μια δύσκολη ειδική κυρίως στο πρώτο μέρος της ειδικής. Ο Xavier εξασφάλισε μια δυναμική νίκη και έφτασε στην έκτη θέση στην προσωρινή συνολική κατάταξη.

Πήρε την νίκη με μικρή διαφορά των +0’15” από τον αναβάτη της Husqvarna, Pablo Quintanilla.

Xavier de Soultrait: «Είναι πολύ ωραίο να κερδίσω αυτή την ειδική, είχαμε μια δύσκολη πλοήγηση σήμερα και είμαι ευτυχής που δεν έκανα κανένα λάθος, γιατί για μένα αυτό ήταν η πρώτη σωστή ειδική αυτού του αγώνα. Όλα λειτούργησαν υπέρ μου, είχα σταθερό ρυθμό από την αρχή μέχρι το τέλος και αυτό με βοήθησε να εξασφαλίσω τη νίκη. Θέλω να διατηρήσω την ίδια δυναμική σε όλη αυτή την πρώτη εβδομάδα του αγώνα και στη συνέχεια να προσπαθήσω να πιέσω πιο σκληρά κάθε φορά που έχω την ευκαιρία να το κάνω, όλα πάνε καλά για μένα μέχρι τώρα, η μοτοσικλέτα δουλεύει τέλεια και δεν έχω πτώσεις ή λάθη.»

Ο Pablo Quintanilla εξασφάλισε μια δεύτερη θέση στην 3η ειδική και  τώρα είναι ο προσωρινός ηγέτης συνολικά του αγώνα με διαφορά 11 λεπτών και 23 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο Kevin Benavides.

Pablo Quintanilla: «Το πραγματικό Ντακάρ έχει μόλις ξεκινήσει και είμαι ευχαριστημένος με το πού είμαι τώρα. Σήμερα είχαμε μια δύσκολη φάση. Υπήρχε πολλή ομίχλη και σε μερικά μέρη δεν μπορούσαμε να δούμε πολύ μπροστά. Έτρεξα πολύ προσεκτικά. Σε ένα κρίσιμο σημείο στα βουνά πήρα  τη σωστή απόφαση και κέρδισα λίγο χρόνο από τους αντιπάλους μου. Η πλοήγηση σήμερα ήταν πολύ δύσκολη. Είμαι ευχαριστημένος με την μηχανή μου αυτή τη στιγμή και θέλω να διατηρήσω την ίδια δυναμική για τις επόμενες ειδικές.»

Ο Benavides ήταν τρίτος σήμερα, 2m37s πίσω από τον de Soultrait, ακολουθούμενο από ένα άλλο αναβάτη της Yamaha, τον Adrian van Beveren και τον Sam Sunderland, ο μόνος από τους τρεις αναβάτες της KTM που δεν είχε προβλήματα σήμερα.

Kevin Benavides: «Σήμερα ήταν μια πολύ μεγάλη μέρα. Επωφελήθηκα από μια καλή θέση εκκίνησης για να κάνω επίθεση. Αισθανόμουν άνετα με τη μοτοσικλέτα, έκανα κάποια λάθη πλοήγησης αλλά στο τέλος ήταν μια καλή μέρα. Είμαι ευχαριστημένος που ανέβηκα ορισμένες θέσεις στην γενική και απόκτησα εμπιστοσύνη για κάθε στάδιο. Δεν είναι κακό να ανεβαίνω στη δεύτερη θέση του γενικού την ημέρα των γενέθλιων μου.»

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Adrien Van Beveren με +06’42 πίσω από τον πρώτο και κατάφερε να ανέβει τρεις θέσεις στην προσωρινή κατάταξη, με 13 λεπτά πίσω από τον προσωρινό συνολικό ηγέτη.

Στην 5η θέση τερμάτισε το πρώτο KTM με τον Sam Sunderland, να τερματίζει  +08’26 πίσω από τον πρώτο.

Ο Paulo Goncalves τερμάτισε στην 6η θέση με +09’31 πίσω από τον πρώτο!

Η αναβάτης της KTM Factory Racing, Laia Sanz είχε μια δυνατή μέρα, παρά τις προκλήσεις του καιρού και της ναυσιπλοΐας. Η Sanz τερμάτισε στην 21η θέση, που την έφερε στην 20η θέση στη γενική κατάταξη.

Laia Sanz: «Σήμερα ήταν μια καλή μέρα για μένα, η ειδική ήταν πολύ δύσκολη με την πλοήγηση και την ομίχλη. Χάθηκα μερικές φορές, αλλά σύντομα βρήκα το δρόμο μου και πάλι. Φυσικά, αισθάνομαι πιο δυνατή, έφτασα στο τέλος της ειδικής χωρίς να κουραστώ πολύ και αυτό είναι πραγματικά καλό. Ο ρυθμός μου στην μηχανή βελτιώνεται επίσης, ανυπομονώ για αύριο.»

1              DE SOULTRAIT Xavier     18           FRA        Yamalube Yamaha Official Rally Team     Yamaha                04:07’42
2              QUINTANILLA Pablo       6              CHI         Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing           Husqvarna          +00’15
3              BENAVIDES Kevin            47           ARG       Monster Energy Honda Team     Honda   +02’37
4              VAN BEVEREN Adrien    4              FRA        Yamalube Yamaha Official Rally Team     Yamaha                +06’42
5              SUNDERLAND Sam          14           GBR       Red Bull KTM Rally Factory Team               KTM       +08’26
6              GONCALVES Paulo          2              POR       Monster Energy Honda Team     Honda   +09’31

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΚΑΤΑΤΑΞΗ

QUAD

Ο Jeremias González Ferioli κατάφερε να τερματίσει την κυριαρχία του συμπατριώτη του Nicolás Cavigliasso στο φετινό Ντακάρ. Ο νεαρός αναβάτης τερμάτισε με 1’44 ” διαφορά, μπροστά από τον δεύτερο Nicolás Cavigliasso και με διαφορά 10’50” από τον Gustavo Gallego

1 JEREMIAS GONZALEZ FERIOLI
2 NICOLAS CAVIGLIASSO + 00H 01′ 44”
3 GUSTAVO GALLEGO + 00H 10′ 50”

WordPress Gallery Extra

 

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2019 !

Related Posts