Ο Vinales ταχύτερος της ημέρας δοκιμών στην Jerez

Οι αναβάτες του MotoGP ολοκλήρωσαν την ημέρα των δοκιμών πριν από το Ισπανικό Grand Prix, ένα «πρόσθετο» τεστ, δεδομένης της μακράς στάσης που προκλήθηκε από την πανδημία Covid-19.

Στη δεύτερη συνεδρία υπήρχε μια κόκκινη σημαία που προκλήθηκε από τις πτώσεις του Danilo Petrucci και του Alex Marquez. Οι δύο οδηγοί έπεσαν από λάδι που άφησε στην πίστα ο Aleix Espargarò. Για τον Alex Marquez δεν υπήρξε συνέπεια, ενώ ο Petrucci μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο έχοντας υποστεί τραυματισμό στο κεφάλι.

Η ημέρα δοκιμών πριν από τον πρώτο γύρου της σεζόν έκλεισε με τον Maverick Vinales να σημειώνει τον ταχύτερο γύρο με χρόνο 1.37.793 και να είναι ένας από τους 3 οδηγούς που κατέβηκε στο 1.37

Πίσω στην 2η θέση βρίσκεται ο άλλος οδηγός της Yamaha, Fabio Quartararo, με χρόνο 1.37.911 και διαφορά 0.118s.

Την κορυφαία τριάδα της ημέρας έκλεισε ο Marc Marquez με χρόνο 1.37.941 που έκανε στην πρωινή συνέδρια και κλείνοντας και την τριάδα των οδηγών που κατέβηκαν στο 1.37.

Τέταρτος ταχύτερος χρόνος για το Suzuki του Alex Rins, ακολουθούμενος από τον συμπαίκτη του Joan Mir και την Ducati του Francesco Bagnaia (Team Pramac) και τον εξαιρετικό Johann Zarco (Team Avintia).

Ο Valentino Rossi, τρίτος το πρωί, ολοκλήρωσε την απογευματινή συνεδρία με τον 16ο γρηγορότερο χρόνο, στο 1,509 διαφορά  από τον συμπαίκτη του Vinales.

Στη συνδυασμένη κατάταξη ο “Doctor” είναι πέμπτος, πίσω από τους Vinales, Quartararo, Marc Marquez και Alex Rins.

Οι αδελφοί Espargarò κλείνουν το Top Ten, με τον Aleix (Aprilia) μπροστά από τον Pol (KTM) και τον Franco Morbidelli. Η Ducati του Jack Miller και του Andrea Dovizioso καταλαμβάνουν την ενδέκατη και τη δωδέκατη θέση με διαφορά από την κορυφή των 0,883 και 0,9866 αντίστοιχα.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ

Σχετικά Άρθρα