Ο Vinales Ταχύτερος της 1ης ημέρας δοκιμών στην Jerez – Τα Yamaha έκαναν το 1-2

Οι αναβάτες της κατηγορίας πήραν μέρος στην πίστα της στην πρώτη από τις δύο ημέρες δοκιμών, των δεύτερων επίσημων δοκιμών για το 2019.

Η δοκιμή ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί, αλλά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών οι οδηγοί αργήσαν να μπουν στην πίστα.

Ο ταχύτερος της 1ης Ημέρας  ήταν ο Maverick Vinales, ο οποίος, σταμάτησε το ρολόι στο 1: 37.131.

Πίσω από τον εργοστασιακό οδηγό της Yamaha τέλειωσε την ημέρα του άλλο ένα M1, αυτό του Fabio Quartararo , που ήταν πίσω του κατά 0.754s. Ο Γάλλος έγραψε 1:37.885 και ήταν ο δεύτερος οδηγός που κατέβηκε κάτω από το 1.38s.

Στις 2 επόμενες θέσεις τέλειωσαν την πρώτη ημέρα τα δυο  Suzuki με τους Joan Mir και Alex Rins, που έδειξαν να έχουν βρει κάτι καλό στις νέες τους μοτοσυκλέτες!  Οι Joan Mir και Alex Rins δουλέψαν πάνω στην ρύθμιση της νέας Suzuki, η οποία φαίνεται να έχει πολύ καλές επιδόσεις και θα περιμένουμε να δούμε το νέο RS-GP, στις δοκιμές τον Φεβρουάριο στο Sepang.

Στην 5η θέση τέλειωσε την ημέρα του ο Franco Morbidelli, με άλλο ένα Yamaha μέσα στην κορυφαία 5αδα, κάνοντας τους περισσότερους γύρους της ημέρας με 75 γύρους!

Την κορυφαία εξάδα έκλεισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Marc Marquez με χρόνο 1:38.227.

Ο Marc Márquez είχε μια πτώση κατά τη διάρκεια των δοκιμών και αναγκάστηκε να πάει στην κλινική. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής υποφέρει από πόνο στον ώμο, αλλά συνέχισε αργότερα τις δοκιμές, συμπληρώνοντας συνολικά 69 γύρους, δοκιμάζοντας τις μοτοσυκλέτες του 2019 και του 2020.

Ο Cal Crutchlow τέλειωσε την ημέρα του στην 7η θέση μπροστά από την KTM του Pol Espargarò.

Στην 9η θέση τέλειωσε ο οδηγός της Ducati Danilo Petrucci, μπροστά από τον ομόσταυλο του Andrea Dovizioso και τον Jack Miller, ενώ την πρώτη δωδεκάδα έκλεισε το Aprilia του Alex Espargaro, μπροστά από τον ομόσταυλο του Andrea Iannone.

Ο Valentino Rossi τερμάτισε 14ος, και όπως είπε ο “γιατρός” «ψάχνω για το καλύτερο σκηνικό για να μην καταναλώσω το πίσω ελαστικό, το μεγάλο πρόβλημα του 2019. Στο box, αναζητούμε επίσης τη μέγιστη αρμονία με τον νέο τεχνικό Μουνόζ και εργαζόμαστε για το νέο ψαλίδι από ανθρακόνημα.»

Στην 15η θέση ο Tito Rabat της Reale Avintia Racing, μπροστά από τον δοκιμαστή οδηγό της Suzuki Sylvain Guintoli.

Ο Alex Marquez , στη δεύτερη δοκιμή στο MotoGP, τέλειωσε 17ος με 2.282 από την κορυφή δοκιμάζοντας με τα χρώματα του HRC.

Στην 18η θέση ο δοκιμαστής της Aprilia Bradley Smith , μπροστά από τον επίσης δοκιμαστή της Ducati Michele Pirro και τους rookie της KTM, Iker Lecuona, και Brad Binder, ενώ στην 22η θέση τέλειωσε ο Eric Granado, με την Reale Avintia Racing στην θέση του Abraham (δείτε εδώ)

Related Posts