Ο Βασίλης Ορφανός σχολιάζει το Dakar 2021 – Το να κερδίσεις ένα αγώνα Dakar είναι ασύλληπτα δύσκολο – 1η Ειδική

Ο Βασίλης Ορφανός, ο μοναδικός Έλληνας που έχει νικήσει σε , σχολιάζει για 6η χρονιά αποκλειστικά στο Biker Spirit Magazine για το , ξεκινώντας με το σχόλιο του για την 1η ειδική.

Σε ότι αφορά την σημερινή ημέρα στο Dakar με τους πρώτους αναβάτες της ομάδας της HONDA να χάνονται μέσα στην ειδική διαδρομή, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμο χρόνο και συγκεκριμένα του περσινού νικητή Αμερικανού Brabec και του ομόσταυλου του Ισπανού, οφείλεται στο γεγονός ότι μετά τη χθεσινή νίκη του στην μικρή ειδική του προλόγου, άνοιγαν την σημερινή ειδική.

Αυτό το γεγονός από μόνο του απαιτεί φοβερή προσήλωση στη συγκέντρωση για την σωστή πλοήγηση των αναβατών.

Επίσης η σημερινή ειδική είχε μεγάλες δυσκολίες στην πλοήγηση και τα πολλά σημάδια από μονοπάτια οδήγησαν στο να χαθούν οι συγκεκριμένοι αναβάτες στερώντας τους τη νίκη που πήγε στην ομάδα της ΚΤΜ.

Είμαστε ακόμα στην αρχή της περιπέτειας και η συνέχεια θα είναι συναρπαστική με πολλές μάχες και ανακατατάξεις.

Προσωπικά πιστεύω ότι όλες οι ομάδες θα παλέψουν για την νίκη, η Honda είναι φαβορί και θέλει να δείξει ότι η περσινή νίκη μόνο τυχαία δεν ήταν, η KTM θέλει να πάρει το αίμα της πίσω, η YAMAHA να δείξει ότι μπορεί να πολεμήσει και να κάνει την υπέρβαση.

Το να κερδίσεις όμως σε ένα αγώνα σαν το Dakar είναι ασύλληπτα δύσκολο, και απαιτεί στρατηγική, ψυχολογία, αντοχή, τύχη, και σωστή διαχείριση πολλών αστάθμητων παραγόντων που όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να διαχειριστούν αποφασιστικά και ψύχραιμα.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί αυτό το Dakar θα έχει συναρπαστικές μάχες σε όλες τις κατηγορίες αλλά ειδικά στις μοτοσυκλέτες θα δούμε το κάτι άλλο.

Ο Βασίλης Ορφανός είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει κερδίσει στο .
Κατάφερε αυτή την νίκη στη παρθενική του εμφάνιση στο DAKAR του 2003, στην κατηγορία των 400 cc, όπου για πρώτη φορά η Ελληνική Σημαία κυμάτισε στο βάθρο του δυσκολότερου αγώνα rally raid του κόσμου.
Ακολουθούν οι συμμετοχές στα DAKAR 2004, 2005, 2008, 2009, 2011.
Λεπτομέρειες για την Δράση και το Βιογραφικό του Μοναδικού Βασίλη Ορφανού μπορείτε να
δείτε στην ιστοσελίδα του εδώ >>>

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2021 !

Related Posts