Ο Valentino Rossi με μια Ιστορική απόφαση αποσύρεται από τους αγώνες MotoGP από το 2022

Ο Valentino Rossi πήρε μια απόφαση σχετικά με το μέλλον του στο MotoGP που αποκάλυψε σήμερα το απόγευμα, σε μια ειδική Συνέντευξη Τύπου στην Αυστρία πριν από τον αγώνα που ξεκινά αύριο Παρασκευή.

Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα της σεζόν, ο αναβάτης της Yamaha Petronas βρέθηκε σε ένα σταυροδρόμι, για να συνεχίσει την υπέροχη καριέρα του ή να κρεμάσει το κράνος του.

Ο Rossi τελικά πήρε μια Ιστορική απόφαση, να κρεμάσει το κράνος, τα γάντια του και την φόρμα του και να σταματήσει να αγωνίζεται.

«Είπα ότι θα πάρω μια απόφαση για την επόμενη χρονιά μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα και αποφάσισα να σταματήσω στο τέλος της σεζόν», ξεκίνησε ο θρυλικός Ιταλός. «Δυστυχώς αυτή θα είναι η τελευταία μου μισή σεζόν ως αναβάτης MotoGP. Και είναι δύσκολο, είναι μια πολύ θλιβερή στιγμή γιατί είναι δύσκολο να πω και να ξέρω ότι την επόμενη χρονιά δεν θα αγωνιστώ με μοτοσικλέτα, γιατί το κάνω νομίζω πάνω-κάτω 30 χρόνια! ».

«Του χρόνου, η ζωή μου θα αλλάξει. Αλλά ήταν υπέροχο, το απόλαυσα πολύ, ήταν ένα μακρύ, μακρύ ταξίδι και ήταν πραγματικά, πολύ διασκεδαστικό. Είναι 25, 26 χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έτσι ήταν Και πέρασα αξέχαστες στιγμές με όλα τα παιδιά, τα παιδιά που δουλεύουν για μένα, οπότε … δεν έχω πολλά να πω! Μόνο αυτό».

«Σε όλα τα αθλήματα, τα αποτελέσματα κάνουν τη διαφορά, οπότε στο τέλος είναι ο σωστός τρόπος. Είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ για την ομάδα μου στο MotoGP μαζί με τον αδερφό μου, κάτι που σίγουρα μου αρέσει. Αλλά έτσι κι αλλιώς είναι εντάξει έτσι νομίζω … δεν μπορώ να παραπονεθώ για την καριέρα μου!»

Σίγουρα είναι μια είδηση που όλοι περίμεναν αλλά κάνεις δεν ήθελε να πιστέψει ότι θα έρθει η ώρα που θα ανακοινώσει την απόσυρση του από τους αγώνες, μετρά από 26 χρόνια μιας απίστευτης και μυθικής καριέρας, με 9 παγκόσμια πρωταθλήματα με 89 νίκες στην μεγάλη κατηγορία και 115 συνολικά σε όλες τις κατηγορίες. 199 βάθρα στην μεγάλη κατηγορία και 235 συνολικά! Μια μακρά και πολύ καρποφόρα καριέρα που παίρνει τέλος αφήνοντας ανεξίτηλα το σημάδι του στους αγώνες MotoGP!

Σιγουρά δεν θα πάψουμε να τον βλέπουμε στα Paddock αφού από το 2022, θα έχει μια δική του ομάδα με την Ducati.

Δείτε όλα όσα είπε στην Συνέντευξη για την αποχώρηση του από τους αγώνες!

Related Posts