Ο Valentino Rossi έχει ήδη υπογράψει με την Petronas: η ανακοίνωση θα γίνει αυτή την εβδομάδα

Τελικά, υπογράφηκε το πολύ αναμενόμενο συμβόλαιο του Valentino Rossi για το 2021. Η συμφωνία με την ομάδα της Petronas υπογράφτηκε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, με την ευκαιρία επίσκεψης στην Tavullia, στην έδρα του VR46 , από το αφεντικό της δορυφορικής ομάδας Yamaha , Razlan Razali.

Τώρα, λείπει μόνο η επίσημη ανακοίνωση, η οποία, σύμφωνα με τις εξελίξεις που δημοσίευσε το Gazzetta dello Sport, θα γίνει αυτήν την Πέμπτη, την παραμονή του Καταλανικού Grand Prix. Η διαπραγμάτευση ήταν μακρά, σχεδόν κουραστική, αλλά υπήρχαν πολλά προβλήματα που έπρεπε να λυθούν.

Η διάρκεια της σύμβασης, η οποία σε αντίθεση με ό, τι πιστεύαμε αρχικά θα είναι μόνο ένα έτος, χωρίς να παρέχεται δυνατότητα επιλογής για το δεύτερο.

Τον Valentino Rossi μάλλον δεν τον ενδιαφέρει να συνεχίσει και το 2022 σαν αγωνιζόμενος αλλά σαν διευθυντής της ομάδας του, VR46, στην μεγάλη κατηγορία MotoGP.

Η πρόθεσή του, η οποία τις τελευταίες ημέρες ήταν το επίκεντρο των επίμονων φημών , θα ήταν να φέρει την ομάδα την VR46 στο MotoGP , αντικαθιστώντας την Avintia (για την οποία στο τέλος του 2021, όπως και για όλες τις άλλες ομάδες, θα λήξει η τρέχουσα συμφωνία με την Dorna , διοργανωτή του πρωταθλήματος).

Έτσι, το 2022 μπορεί να δούμε τον Valentino Rossi στην άλλη πλευρά του τοίχου, να διαχειρίζεται την ομάδα του. Με τι μοτοσυκλέτες; Μπορεί να δούμε εκπλήξεις , αφού δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι είναι η θα είναι Yamaha : πολύ πιο πιθανό ότι η VR46 θα γίνει δορυφορική ομάδα της Suzuki ή, της Aprilia. Ως οδηγός, πρώτος θα είναι ωστόσο, αναμένεται να είναι ο μικρός του αδελφός, Luca Marini , τον οποίο ο Rossi προσπαθεί ήδη με όλη του τη δύναμη να φέρει στην μεγάλη κατηγορία.

Εν ολίγοις, το αθλητικό μέλλον του εννέα φορές παγκόσμιου πρωταθλητή θα μας απασχολήσει για πολύ ακόμα, αλλά το πιθανότερο είναι να είναι μια ακόμη χρονιά στη σέλα της Yamaha και μετά μια μετάβαση στην διαχείριση της ομάδας του. Το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε τις σχετικές επισημοποιήσεις.

Related Posts